| Blablanhdg a întrebat:

Buna ziua, nu stiu unde altundeva sa intreb asta si m-am gandit sa va intreb aici. Eu am 17 ani si ma intretin singura, le platesc chirie parintilor mei, platesc tot din banii munciti de mine. Eu cu familia prietenului meu (mama, tata si el) o sa mergem in august la mare, iar tatal meu zice ca nu e de acord. Eu in octombrie fac 18 ani, deci o sa merg la mare cu 2 luni inainte de majoratul meu. Poate sa faca ceva tatal meu ca sa nu merg? Ma poate forta prin lege?
Multumesc anticipat

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dar ce muncesti tu la 17 ani ai tai de platesti chirie parintilor si te mai intretii si singura?
Legal nu iti poate face nimic, doar nu fugi de acasa.
Mai ales ca le platesti chirie.
Un caz destul de rar ce spui tu. Daca e adevarat.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti iesi peste hotare sub 18 ani, dar in tara poti sa mergi unde vrei, daca tutorele tau legal accepta.

daca tatal tau nu este de acord poate sa-ti faca probleme, ca anunta Politia, ca ai fost luata cu forta si atunci se ajunge la ancheta cu politia si parintii baiatului cu care mergi vor avea probleme.

De ce nu mai astepti sa implinesti 18 ani, ca sa pleci definitiv de acasa si sa faci ce vrei?
Oricum nu te intereseaza pe tine cartea si educatia, dar macar sa nu faci probleme legale oamenilor straini.

| sierra1 a răspuns:

"platesc chirie parintilor mei...Eu cu familia prietenului meu...o sa mergem in august la mare, iar tatal meu zice ca nu e de acord"

dar e de acord să-ți ia banii de chirie?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu te poate forta nimic prin lege.Si de ce nu ar fi de acord, mai ales ca e o excursie cu familia?

| Freya1 a răspuns:

Pai poți sa ii întrebi "ți se pare ca sunt mica sa merg la mare cu familia iubitului? dar când îți plătesc chiria având 17 ani nu ți se pare ca sunt mica?".

Atâta timp cât le spui unde ești și cu cine nu cred ca vor trimit politia după tine.

| Holiday a răspuns:

Poti pleca si de tot de acasa. Nu mai are ce sa-ti faca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin lege nu te poate forta. Ca nu iti da voie asa, e altceva, dar atata timp cat esti in siguranta si in deplinatatea facultatilor mentale de a alege, nu-ti poate impune nimic prin lege.

| Mitzupitzu a răspuns:

Daca tot le platesti chirie..., muta-te singura si gata.