| gergely a întrebat:

numele meu este Gergely Laszlo si ma adresez dvs poate ma ajuta cineva in urmatorul caz:in anul 2002 a murit tatal meu.Eu impreuna cu ceilalti 2 frati ne aflam in acel moment in strainatate dar am venit la inmormantare.La 6 ani dupa deces am mers la notar pentru a deschide dosarul de succesiune.:succesori dupa tata:cei trei frati respectiv sotia tatalui meu care s-a recasatorit in anul 1997.am ajuns la tribunal pentru deciderea succesorilor asupra singurului bun ramas dupa defunct, adica un apartament.mentionez faptul ca sotia dupa deces in decurs de 2 luni a vandut absolut toate bunurile ramase de pe urma tatalui meu noi ne primind nimic de pe urma acestui fapt.Pe linga aceste lucruri, sotia a facut un contract de imprumut in anul 2004 cu o persoana punind drept garantie apartamentul respectiv.Cum apartamentul era pe numele tatalui meu asa si apare semnatura si numelele lui... dupa doi ani de la moarte pe contract.Acest lucru mi-a fost data la cunostinta de catre notarul public! Pentru a demara procesul am fost nevoiti sa si platim 4.000 ron aceasta suma reprezentind datoria sotiei acumulate la intretinere.Acum am primit verdictul in care se comunica faptul ca singura mostenitoare dupa defunct este sotia! noi neavand nici un drept.asta inseamna ca noua copiilor ne-a ramas un singur drept? dreptul de a platii datoriile sotiei? va rog frumos sa ma ajutati daca puteti cu sfat! ce este de facut in continuare?
va multumesc.cu respect Gergely Laszlo.

5 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

Nu este adevarat! Insa partea voastra este mica! Poate exista un avocat sau notar care sa-ti spuna exact cat va revine fiecaruia, in orice caz, cred ca o trime din jumatate. ceea ce este destul de putin.

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Litigiul trebuie soluționat în instanță. Cu siguranță că și notarul va avea de suferit pentru modul în care a soluționat succesiunea. În mod normal, din apartament jumatate e al mamei și jumatate a tatălui care a decedat. Ei, din jumătatea de apartament apartinand tatălui defunct, o jumătate apartine mamei și jumătate ție și fraților tăi. Am înțeles eu bine sau a fost deja un proces? Dacă da, trebuie făcut recurs în termenul stabilit de lege, deci mergeți rapid la un avocat.

| dafna a răspuns:

Trebuie luata legatura cu un avocat si in functie de datele cazului el e cel mai in masura sa va ofere un raspuns. Din cate stiu eu, la modul general, dupa deces mostenirea se imparte asa:jumatate din apartament sotiei si din jumatatea sotului jumatate revine sotiei si jumatatea copiilor, deci sotia va avea 3/4 din apartament copii 1/4, fapt pentru care ea nu poate face nimic legat de apartment fara acceptul vostru ( e discutabila si garantarea cu apartamentul, nu poate garanta cu tot, ca 1/4 din el nu-i apartine) Adreseaza-te unui avocat, el va stii cel mai bine ce sa te sfatuiasca.

| andreea_7819 a răspuns:

Sigur sotia le-a spus notarilor sau celor de acolo ca nu exista niciun mostenitor sau poate ca ati murit si voi cine stie cum i'a imbarligat? Poate a facut niste acte false deale voastre de deces si asa... era singura mostenitioare.Altfel nu se poate asa ceva. Funda?

| Eduard11 a răspuns:

Eu nu am mai auzit de asa ceva. Tot sa vina la sotie si la copiii nimic
Cred ca voi trebuia sa veniti din strainatate mai repede cand ati auzit de acel nefericit moment Si sa mergeti la tribunal sa impartiti mostenirea. Acum nu pot sati zic nimic Nu te acuz ca nu ai venit mai devreme Na ca ai si tu doar o slujba acolo. nu stiu ce sa zic dar nu e corect ce a facut