| Andruskha13 a întrebat:

Buna ziua/seara. Cred ca ar trebui sa încep așa : IMI IUBESC PĂRINȚII SI II RESPECT MAI MULT DECÂT ORICE PE LUME. Dar eu una nu mai suport! Toată povestea a început cu un an in urma cam așa ceva. Eu locuiesc in Suedia si la Scoala mea a venit o fata românca. Ne-am împrietenit si chestii care le fac fetele. Ne-am mai certat si multe alte chestii. După asta. Am început sa mai umblam cu încă o fata deci eram trei acum. Infine eram foarte bune prietene si suntem. Toate trei suntem 15 ani. Ele fumează eu nu. Si ca toți adolescenții care sunt in creștere si vor sa încerce tot felul de chestii noi am dormit mai multe fete la o prietena dea noastră. In fine am cumparat băutura si ne-am distrat si chestii. Mama ei a aflat dar nu ia facut nimic. După noaptea aia au mai trecut saptamâni si trebuia sa dormim la alta prietena. Părinții mei nu mai lăsat deaoarece părinții fetei nu erau acasă. Si erau siguri ca o sa facem prostii așa ca m-au pus sa o sun pe (românca ) am sunat-o si o intreb ce face. Ea a început sa Rada si a zis ca se duce sa ia băutura. Cand părinții mei au aflat nu au mai avut așa de multă încredere in mine. Aici am vrut sa ajung. De atunci nu am mai prea umblat cu ele deoarece deveniseră rele cu mine si nu mai suportam. Acasă ura si cearta. La Scoala la fel. Prietenii la fel. Peste tot unde ma duceam toată lumea ma ura. Cel puțin așa ma simțeam. Deci părinții mei nu ma lasă sa fac nimic fără acordul lor. De ex daca vreau sa ies afara sau sa ma duc la o prietena acasă trebuie sa le cer acordul. Sau sa ma duc in oraș. Sau la o petrecere. Sau sa stau pana la 8.30 jumătate afara. Nu am voie doar pana la 8.00 daca la 8.00 nu sunt in casa nu mai am voie sa ies afara pana cand spun ei. Cu greu ma lasă. Sau sa am un prieten. Se tipa la mine si de fiecare data cand vreau sa Vb cu ei despre asta imi spun sa iau o carte si sa o citesc sa pun mina pe Scoala si după băieți si prietenii si multe alte chestii. De ex mâine este ziua unei prietene. Și-o face de la 18-19 seara. Si o sa se doarmă la ea. Părinții mei zic ca o sa fie băutura si băieți acolo cand părinții fetei vor fi acasă. Va rog ajutați-mă vreau sa ii fac sa aibă multă încredere am încercat sa le spun ca stiu cand sa pun linie si stiu cand sa ma opresc dar nu inteleg niciodată. Totuși am 15 ani nu mai sunt o copila. Orice imi poate fi de ajutor. P.S. Sunt noua pe aici deci nu stiu care e faza cu fundița...

Răspuns Câştigător
| AndreiGelato a răspuns:

Faza e ca la varsta asta poti face anumite lucruri pe care o sa le regreti peste cativa ani sau chiar cateva zile, neavand experienta se pot intampla o gramada de lucruri neplacute, e drept ca poti pierde si niste petreceri si amintiri memorabile si ca parintii exagereaza uneori cu grija, dar n-o fac din rautate ci doar sa nu faci aceleasi greseli pe care le-au facut ei la varsta ta sau greseli pe care le-au facut alte persoane.
De exemplu, in anturajul cu celelalte fete te pot convinge sa incerci sa fumezi luandu-te ca esti fricoasa sau alte texte si dupa crede-ma ca 90% dintre fumatori care s-au apucat de fumat in gasca la varste fragede regreta. Alt exemplu ar fi si ca nu ai experienta cu alcoolul sau sunt cazuri cand iti strecoara o pastila in pahar si tot felul de scenarii care nu sunt nevoite neaparat sa apara, dar sunt posibile si trebuiesc luate in calcul, daca ii asiguri ca esti constienta de ele s-ar putea sa le mai creasca increderea, dar sa ai si tu grija pentru tine, oricum nu mai ai mult si o sa-ti permiti sa mergi la ce petreceri vrei, dar nu asta e ideea, ideea e sa nu faci chestii pe care sa le regreti si timp o sa ai destul e de la 18 pana la 40 cel putin poti sa petreci happy. Spor.

1 răspuns:
| xr0sioRx a răspuns:

La 15 ani tot o copila esti, eu zic sa astepti, nu stii ce poate face anturajul, la 15 ani sa bei si sa fumezi, sa mai vrei sa ai si prieten nu prea e ok, zic eu, adica da, distreaza-te, dar zic ca inca nu esti destul de mare pentru asta, sicer, am 17 si nu fumez, de baut, beau, dar cu masura, insa diferenta e ca eu sunt baiat si tu fata, sa te duci seara la altcineva acasa, la o petrecer pot iesi lucruri naspa, daca nu te lasa, nu te lasa. Daca spui ca prietenele tale nu-ti mai vorbesc, lasa-le, fa-ti altele, alea nu-s prietene.