| Racheta2 a întrebat:

Bună ziua! Sunt într-o relație de 3 ani,care la început a fost extrem de bine,avea interes față de mine, mă căuta, îi păsa de mine, de ceea ce fac,când nu mă simțeam bine el era mereu langa mine. Voia să mă vadă în fiecare zi,sa vorbim mereu la telefon, mă făcea să râd mereu,mă iubea atât de mult... După un an și ceva au început să apară certurile în număr cât mai mare,el fiind preocupat de alte femei,făcând glume proaste toata ziua cu ele,chiar glume sexuale,iar eu auzeam totul sau vedeam mesajele și începeam să plâng toată ziua, vrând să vorbesc cu el și să l întreb de ce face asta,iar eu primeam mereu același răspuns:,,doar fac mișto de ele,nu vezi și tu?''.Cu mine vorbește chiar și în momentul actual foarte urât,mă jignește, în condițiile în care eu ii vorbesc frumos, îl alint, mă preocupă ce face, dacă e bine și vreau să mi petrec timpul cu el.Ieri ne-am certat din cauza că a început să facă glume sexuale cu fosta lui prietenă, eu auzind totul începând să plâng ca de obicei.Nici măcar nu îmi răspundea la telefon,îmi zice că îl sufoc cu toată iubirea mea și cu toate mesajele mele. Mă face să plâng mereu și nici măcar nu ii pasă de asta. Îl iubesc foarte mult, mai mult decât pe mine pentru că mă chinui atat cu această relație în care doar eu sunt prezentă, doar eu trag pentru ea.Am incercat de nenumărate ori să mă despart de el dar nu pot, plâng toată ziua și nu pot să mă controlez, mă doare sufletul...Nu știu ce să fac, vreau să revină totul la normal incerc mereu să vorbesc cu el despre toate aceste probleme dar el nu vrea.Ce sa fac? Menționez că el este prima mea relație și nici el nu se desparte de mine.

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Buna drăguță,
Situația este in felul următor. Orice relație evident că începe frumos, se fac amintiri, se creează conexiuni noi cu acea persoana.La început toți suntem drăguți și politicoși,dar mare grija la acest aspect! Nu degeaba exista expresia "a-și da arama pe fata"…are și ea rostul sau ori tu ai văzut deja asta in atitudinea lui actuala.
Faptul că a existat o schimbare de atitudine in viața lui, înseamnă că poate tratează iubirea într-un mod superficial! Daca ați avut vreun contact sexual,posibil și de aici sa existe aceasta discrepanța de atitudine.Un bărbat, psihologic vorbind,care te are pe tava din prima,automat că se va detașa cu timpul și va căuta pe altcineva care îi va aprinde călcâiele.
Din ce spui tu,situația e in felul următor,s-a învățat cu tine și acum pare că ați intrat în acel proces normal dintr-o relație,monotonia! El caută pe cineva care să-i ofere doza aia de mister,de recompensă cumva prin prisma faptului că el fiind obișnuit cu tine, sigur vrea sa experimenteze și altceva. Evident că o să încerce marea cu degetul, pentru simplul fapt că tu nu-i mai stârnești misterul pe care i-l stârneai.
Starea asta de sufocare este generată de faptul că tu ii "limitezi" libertatea și îi furi "bucuria" de a experimenta și alte relații cu altele.
Cât despre despărțire,uite,gândește-te așa,e mai bine moarta sau vie? Daca vie,atunci conștientizează că prin iubirea pe care tu i-o porți îți omori eul din tine,practic faci atâtea compromisuri fara sa vezi cat de toxic este și mergi pe premisa că "poate se schimba"…nu drăguță,lupul își schimbă părul dar năravul ba! Nimeni nu se schimbă fiindcă tu ii impui asta,din contra,se poate face și mai încăpățânat decât este și face fix pe dos.
Așa că decât să fii moarta,da-ti ție o șansă, cum îl iubești pe el, fa-o și cu tine! Iubeste-te atât de mult încât să ai tăria de caracter sa-i faci fata! NU ESTE UN PROCES USOR, DAR MERITA DIN PLIN! Poti găsi o persoana care chiar te merita și apreciază la adevărata ta valoare.
Înainte de a trage o concluzie, te rog sa ai in vedere că negarea realității și trăirea intr-o bula nu sunt soluții eficiente!
Legat de faptul că e prima ta relație.....mhm,nașpa aici!
Foarte nașpa,dar nu imposibil! Am mai scos persoane din agonie,deci nu ești un caz singular!
Faptul că el nu se desparte de tine,spune multe! El te tine pe post de rezerva,astfel că dacă nu-i merge combinația,clar o să revină la tine,că tu,iartă-mi expresia,ești o proastă și jumate și o să faci tot ce îți stă în putință pentru a reveni lucrurile la normal, însă trebuie sa ai in vedere că el, in acest caz, o sa fie drăguț cu tine doar la început, după care începe iar calvarul.
Așa că șansele de a-l mai avea pe el așa cum era înainte sunt mici spre 0! Nu că sunt negativist, nu asta e rolul meu aici, rolul meu e să-ți arat cam cum sta de fapt treaba.Eu am o oarecare experiență cu persoanele toxice și știu ce zic!
Ca o ultimă mențiune, daca vrei totuși să vorbim mai multe, te aștept pe Instagram la mihai._. 1829 sa discutam acolo! Hai,capul sus! Sunt sigur că o să reușești să te iubești pe tine, cum îl iubești pe el! Si mai sunt sigur de faptul că vei birui in lupta asta! Cu pași mici poți reuși să ajungi unde ți-ai propus! Nu dispera! Exista o cale pentru orice problema și, mai ale, cu putina speranța, o să reușești să te regăsești pe tine!

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dragostea lui s-a terminat, de aceea te jigneste si se comporta atat de urat cu tine.
De ce mai esti cu el?
Chiar nu ai pic de mandrie si verticalitate?
Bineintelea ca poti sa te depsrati de un asemenea idiot, dar nu vrei!
Prima relatie nu dureaza niciodata o vesnicie, si doar 10% ajung sa se casatoreasca, restul ramane doar o amintire cu " prima incercare".

| sweetys a răspuns:

Asta e o relatie toxica. Daca toata ziua stai si plangi ca el te raneste constient, stiind ca tu suferi. Daca zilele triste sunt mai multe decat cele fericite, ce mai cauti in relatia asta? Esti tânără nu merita sa te plafonezi într-o relatie in care suferi. Nu e un capat de lume daca te desparti de el. Suferi o zi, o saptaman, dar macar nu vei suferi o viata. Iubirea nu este despre suferinta si tristete, iubirea este despre intelegere, fericire si cel mai important respect si iubire. Nu te astepta sa se schimbe, nici dupa nunta nici dupa ce apare un copil, fiindca nu o va face, o sa fie si mai rau. Iar tu iti pierzi timpul si tineretea, te pierzi pe tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa se intâmpla cand iubitul tau este chad.
Si de ce s-ar desparti de tine?! Pe langa alea 4-5 sau cate or mai fi, ce strica inca una in plus?! Chad se imparte si cu altele, draga mea, ca de aia este inalt, frumos si cu pl mare.
Ca doar nu erai fraiera sa stai cu un baiat normal, acum suporta consecințele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am uitata sa i-ti dau și soluția.
1 faci cont pe tinder
2 pui poze cat mai indecente
3 scrii asa la perferinte: 1. 90cm, 20 cm ( sti tu unde), casa mare, salariu 2k€ minim, bmw din 2015 minim. Dupa care astepti nou model de chad sa iti dea mesaje. Și gata, te indragostești iarasi. Bafta si succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ieși și cu alți băieți. Și dacă după ce cunoști mai mulți îl alegi tot pe el. Rămâi cu el

| Jessica1235 a răspuns:

Cea mai bună variantă este să vorbești cu el și să-i spui cum te simți, dacă nu te ascultă sau te jignește sau îți spune că ești tu prea sensibilă înseamnă că nu îl mai interesează deloc de tine și probabil sta cu tine doar așa din alte motive. Oricum din ce ai scris tu este clar că nu prea mai îl interesează de tine. Stiu că este foarte grea o despărțire dar mai greu o să fie să stai cu el să știi că tu faci tot ce poți ca această relație să meargă și că lupți în zadar, chestia asta o să te doară și mai tare pe parcurs. Când m-am despărțit pentru prima data de un băiat eram aproape ca tine, știam că nu o să mai poată fi ceva între noi și mi-am zis că o să mă despart de el peste câteva luni, într-o seara am stat și m-am gândit că oricum se va sfârși între noi și doar amân totul. Mi-a luat ceva să-mi revin dar mi-am revenit. Sper să ai puterea să faci ceea ce trebuie.

| M1989 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa ti faci ordine in suflet si in ganduri, nu ar trebui sa accepti un comportament deviant. Daca nu ai respect acum nu vei avea nici peste 10 ani. Fi tare si pune punctul pe i.

| Simo160000 a răspuns:

Tot daca aveti amintiri împreună nu mai contează, se comporta urat si cine stie daca are glume proaste poate te ai înșeală, gandeste-te chiar vrei sa stai langa un om de genul? care nu te mai vrea? care efectiv te face sa plangi in loc sa te faca sa razi? crede ma nu merita știu ca doare dar cel mai bine desparta te de el si gata uita l o sa fie greu dar o sa vezi ca o sa fi mai bine fara el o sa ai o viata mai buna si maj fericita