| sonia_4305 a întrebat:

Buna ziua
Sunt o mama disperata care nu se poate smulge dintr-o relatie(concubinaj) fara viitor. Nu mai stiu ce sa fac sa imi gasesc linistea pierduta dupa nasterea baietelului meu. Dupa un divort simplu, am cunoscut un barbat cu care am hotarat sa ne intemeiem o familie.La 2 ani de cand ne-am mutat impreuna am nascut un baietel, o minune de copil, spun minune ca m-a readus la viata impreuna cu tatal lui dupa pierderea prematura a celui mai bun prieten al meu: TATA.Baietelul tot o minune a ramas, e soarele meu si viata mea si tot ce ma incoanjoara e el. Dar tatal lui s-a schimbat, nu mai e iubitor, atent si mai grav respectuos. Aceasta lipsa de respect fata de mine si mama mea care ne-a primit in casa si are grija de baietel (un mare ajutor) m-a determinat sa-i platesc cu aceeasi moneda, ajung si la certuri urate uneori. Marele regret este ca la unele din aceste certuri a asistat si baietelul. Pentru a nu-l mai face partas la asa ceva am incetat sa-mi cer respectul cuvenit si totodata si alte discutii. I-am cerut sa plece din casa mamei mele si sa ne lase linistiti si nu vrea sa plece. Mi-e teama de acest moment, pe care il consider inevitabil, pentru ca intre baietel si tata este o relatie foarte frumoasa, cu iubire reciproca. Totusi, eu nu mai pot trai cu un strain in casa.Nu stiu ce sa fac sa-l determin sa plece, va rog sfatuiti-ma ce sa fac, ce proceduri legale ma pot ajuta.iertati-mi exprimarile poate incorecte si va rog ajutati-ma ca vreau sa-mi recapat zambetul sa-mi fac copilul fericit si sa ii ofer o viata linistita si plina de armonie.

Răspuns Câştigător
| DiMoDi a răspuns:

De ce nu încerci o discuţie civilizată cu el? dacă îşi iubeşte fiul, trebuie să dorească şi el să-i ofere o viaţă cât mai bună! Explică-i că nu vrei să-l desparţi de copil, dar nici nu mai poţi suporta viaţa alături de el şi dacă nu vrea să înţeleagă de vorbă bună, vei apela la Protecţia Copilului (nu mă prea omor eu cu încrederea în ei), sau la justiţie pentru a cere un ordin de restricţie împotriva lui, caz în care nici copilul nu-l va mai putea vedea...

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Itrebarea este: tu ai fi dispusa sa-l iei inapoi pe tatal copilului sau nu?
Daca esti dispusa sa continui cu el, atunci nu te mai certa cu el, recucereste-l!
Daca doresti sa rupi relatia, atunci propune-i zile de vizitare al copilului si parasirea casei mamei tale.
Ca tata, are drept de vizita a copilului.
Dar nu este proprietarul locuintei, iar proprietarul poate cere evacuarea.

| bunica a răspuns:

Este foarte simplu. daca stati in casa mamei tale si nu sunte-ti casatoriti el nu are nici un drept in casa si asupra ta, mama poate faca reclamatie la politie si-l da afara din casa pentru ca este proprietatea dansei.

| mikiscence a răspuns:

Buna sonia... din pacate am trecut prin aceeasi situatie.relativ(asta pentru ca eu nu am copii)dar as fi facu-o chiar daca aveam 10 copii! cred ca unica solutie... daca respectivul nu intelege de vorba buna...si mai mult .devine si agresi... politia singura solutie! incearca sa culegi probe vizibile prin care sa demonstrezi ca nu poti trai tu .si mai ales copilul cu o persoana de genul lui.si mai ales daca e casa ta...de obicei comportamentul schimbat la un barbat inseamna o alta persoana in viata lui...incearca sa descoperi motivl schimbarii comportamentului...va pup...multa bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sonia, o ai martora a certurilor pe mama ta, poate ceva vecini. Primul pas, la Protectia copilului pentru a vedea situatia conflictuala si nepotrivita pentru copil. Este important ca voi doi sa va separati dar tatal poate sa viziteze copilul, sa se implice in cresterea si educarea lui. Copilul nu trebuie sa sufere pentru ca voi nu va mai intelegeti si va manifestati in fata lui, dar nici sa ramana fara tatal lui. Daca nu ajunge Protectia lui, apelezi la un avocat bun care sa il faca sa inteleaga ca separarea de tine nu va duce la pierderea copilului. Faceti ce este mai bine pentru copil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te inteleg f bine prin ce treci pentru ca si eu trec prin asa ceva oarecum diferita situatia. felicitari ca ai luat hotararea sa te desparti sa nu suferi si tu si copilul.eu inca nu am puterea sa fac acest pas desi amm toate motivele din lume! daca chiar nu se mai poate face nimic si ai luat aceasta hotarare fai frumusel bagajelul si spune-i sa plece daca refuza mergi la politie impreuna cu mama ta si sa vina politia sa-l dea afara :daca se poate pastrati o relatie de amicitie sa zic asa de dragul copilului si lasa-l sa-si vada copilul si sa se implice in cresterea lui.bafta si sa va fie bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Despartete de el si maritate cu mama ta. daca nu ia-ti sotul si copilul si mutativa cu gazda.eu am stat asa 5ani cu doi copii. da am fost si linistiti si fericiti. daca nici asa nu merge sinici discutand frumos nu puteti rezolva inseamna ca nu va iubiti deci...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna sonia imi pare rau de ce ti s-a intamplat dar mai cunosc si eu o problema asemanatoare cua ta. e vb de mine si eu sunt o femeie casatorita si am si eu un baietel frumos si vreau sa iti spun k cel mai bine ar fi sa traiesti in continuare cu el sau sal duci la emisiune TEST DE FIDELITATE.asta e prerea mae dar insa u procedezi cum crezi si cum vrea inima ta. dar daca u il iubesti eu as zice sa ramai cu el...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu o experienta la fel ca a ta sincer e mai bine tu si copilu si daca mai ai si ajutor de la mama ta e bine macar pentru un timp poate isi da seama de greselile care le face pentru un copil sa-si vada parinti certandu-se e socant o sa-i socheze toata viata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Divortiaza e mai bine daca nu o sa cinui mai tare