Dragul meu, există un punct în orice relație peste care trecem fără să vrem, fiindcă așa este normal.
La început, ești îndrăgostit. Asta este "scânteia". Dragoste dublată de o atracție fizică nebună, nu puteți sta unul fără altul, simțiți nevoia să fiți mereu împreună. De ce? Fiindcă sunteți în prima fază, aceea în care vă descoperiți. Ai face orice s-o impresionezi, s-o atragi mai mult.
Apoi sentimentele se sedimentează, se maturizează, și implicit intri în faza a doua. Aici începi să cunoști partenerul în profunzime, cu bune și cu rele. Mici defecte care te amuzau la început încep să te deranjeze, calități observate inițial parcă nu mai sunt așa de pregnante. De aici și mici discuții în contradictoriu. Este un pas inevitabil și necesar pentru a ajunge la armonia de cuplu, fiindcă, pe lângă dragoste, este necesar să faci și compromisuri. Nimeni nu e perfect.
Trag concluzia că voi sunteți acum în faza a doua.
Ei, acum vine greul.
Faza a treia, apare atunci când se ivesc dificultăți în viața de cuplu. Marea întrebare - cum aprinzi din nou scânteia? Nimic mai simplu - fă-i curte. Amintește-ți cum te purtai atunci când încă încercai s-o cucerești și la începutul relației voastre. Mai multă atenție la nevoile ei, adu-i flori fără nicio ocazie specială, surprinde-o cu câte un gest romantic etc...
Succes!
Îți multimesc foarte mult, sti câteva gesturi romantice pe care le-aș putea face?
În afară de flori - o mică atenție (o bijuterie, după buzunar, nu ceva exorbitant, gestul contează), o cină surpriză la un restaurant, eventual într-un separeu, o excursie surpriză (un sejur într-o căbănuță la munte) etc... Sunt foarte multe gesturi pe care le poți face dacă ești atent la ceea ce-și dorește.
Și o relație de cuplu poate deveni plictisitoare. Bine ai spus- fără să vrem-. Dar când v-ați cunoscut nu a fost tot - fără să vrem-? Exact așa a fost. Apoi micile certuri au fost dorite? Tot - fără să vrem-. Acum relația a ajuns la maturitatea raționalității pentru dta cel puțin. Ce să faci ca relația să continue, să devină perenă, căci aceasta este menirea ei naturală, vitală, să continue? Să acționezi acum cum rațiunea cu mintea.
Relația înseamnă a petrece timp împreună cu acest scop, a consolidării relației.
Acum îți propui să te intâlnești cu ea nu numai ca să te simți tu bine, ci ca să vă simțiți bine împreună, și tu și ea deopotrivă. Să creezi situații noi, care să fie stimulante. O excursie împreună, ceva deosebit. Când se ivește ocazia unei noi certe, să monitorizezi, să controlezi și să previi situația.
Schimba prietena! Daca deja s-a diminuat iubirea, o sa pice si mai tare, nu mai ai cum aprinde scanteia, asa cum nu a fost nevoie nici la inceput sa o aprinzi, s-a aprins automat, asa si s-a diminuat tot automat.
Si de ce la inceput nu aveati certuri iar apoi aveati? Nu prea pricep, ca si tu si ea aveati acelasi fel de a fi, obiceiuri, pasiuni, stiati cum sunteti, explica putin te rog.
La unele chestii suntem pe aceeași gândire dar la altele nu, e stilul meu de fata ma refer la cum vb și eu la fel ei
Pai stai asa, la inceput cum vorbeai tu si ea? Cum era bine atunci, si acum nu prea mai este?! De cat timp e relatia? Cat a durat pana sa inceapa iubirea sa coboare?
Suntem de aproape 6 luni, eram amândoi drăguți la început, și cu timpul mai apar certuri ca in orice relație, eu cu orgoliul de bărbat, ea cu deciziile ei, și așa, și acum in ultima luna ne-am certat puțin cam des, acum suntem bine nu suntem certați da suntem amândoi afectați de certurile din trecut, ne iubim și ținem unul la altul chiar ne-am cântat amândoi, da parca ceva ne oprește sa mai iubim prostește ca la început
Pai atunci renunta la orgoliul ala prostesc, nu v-am inteles niciodata, si eu sunt barbat dar nu am asa ceva. Orgoliu este un sentiment distructiv dobandit poate din niste complexe din copilarie. Altfel nu prea apare.
Pai normal ca sunteti afectati de certurile din trecut, caci se pot repeta oricand, daca nu s-a schimbat nimic, adica sa va schimbati voi la problemele alea.
Pai asta nu va lasa, ca ati aflat ca de fapt la o adica e nasol, daca acum dupa 6 luni v-ati certat, damite dupa 5 ani! Ati realizat asta.
Ca de fapt nu sunteti asa compatibili cum se credea, si daca se mai repeta, relatia nu va merge. Si se repeta clar la prima ocazie.
Degeaba v-ati cantat voi, ca purceaua e moarta in cotet.
Daca nu schimbi faza cu orgoliu, si ea ce are, e rau.