| Carmen1109 a întrebat:

Bună ziua TPU. Am un copil de 9 ani care e pasionat de moda, de haine, mi-a și spus asta de câteva ori. Prin mai l-am înscris pe un site de modele și săptămâna trecută m-au sunat pentru o ședință de poze pentru lenjerie intima. Prima oara nu prea am vrut dar el a zis ca vrea sa meargă asa ca am mers pana la urma. Vreau sa va spun ca s-au purtat foarte urat cu mine dar și cu el. Pe mine nu au vrut sa ma primească dar după ce am insistat m-au pus pe un scaun într-un colt. A mers o doamna cu el sa se schimbe într-o garderoba mica și în timp ce făceau pozele se rasteau la el și nu aveau deloc răbdare. Pe lângă asta și lucru asta m-a deranjat cel mai mult, trebuia sa se schimbe de mai multe perechi de chiloți iar după prima pur și simplu îl dezbrăca de o pereche în platou direct, unde erau în jur de 6 7 oameni. Și asta s-a întâmplat de vreo 5 ori. Ii era evident rușine și ma simțeam și eu prost pentru el. Când am plecat de acolo mi-a zis ca nu mai vrea sa meargă niciodată la o ședință de poze. Pe lângă asta mi-au livrat banii pe card abia ieri după ce i-am sunat de vreo 3 4 ori. Nu știu dacă e normal sau nu asa ceva dar băiatul meu e încă puțin supărat și știu ca ar mai vrea sa meargă la ședințe de moda dacă as avea și eu convingerea ca experienta asta nu o sa se mai repete. Ce ar trebui sa fac?

4 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Căutați altă agenție de modă.
Iar, dacă vi se pare ceva suspect anunțați autoritățile: poliție, protecția copilului.
NU este normal un astfel de comportament!

| AndreiN80 a răspuns:

Îmi pare foarte rău să aud despre experiența neplăcută prin care ați trecut tu și copilul tău în cadrul ședinței de poze pentru lenjerie intimă. Este important să se asigure că copilul tău se simte în siguranță și confortabil în orice activitate pe care o desfășoară. În lumina situației descrise, iată câțiva pași pe care îi poți urma:

Încurajează comunicarea deschisă: Stabilește un moment în care să discuți cu copilul tău despre experiența pe care a avut-o și asigură-l că ești aici pentru a-l asculta și înțelege. Încurajează-l să împărtășească cum s-a simțit în timpul ședinței și să discute despre orice nelămuriri sau temeri pe care le are.

Validează sentimentele copilului: Este important să îi validezi sentimentele și să îi asiguri că este normal să se simtă supărat sau neliniștit după o astfel de experiență. Arată înțelegere și empatie față de ceea ce a trăit și spune-i că este perfect în regulă să se simtă astfel.

Verifică înțelegerea agenției: Înainte de a participa la orice ședință foto sau eveniment de modă viitor, asigură-te că înțelegi în detaliu modul de desfășurare al acestora. Discută cu agenția pentru a clarifica aspecte importante, cum ar fi modul în care copilul tău va fi tratat, cine va fi prezent în timpul ședinței și cât de respectuoși vor fi cu el. Fă întrebări specifice și exprimă-ți îngrijorările pentru a evita repetarea unei astfel de experiențe.

Caută recomandări și informații: Înainte de a accepta orice propunere sau contract în industria modei pentru copil, cercetează în profunzime agenția sau persoana responsabilă. Verifică reputația lor, caută feedback de la alți părinți sau modele care au colaborat cu ei și asigură-te că respectă standardele și valorile în care crezi.

Implică un adult de încredere: Poate fi util să ai alături un adult de încredere în timpul acestor activități, care să poată fi prezent pentru a asigura confortul și siguranța copilului tău. Aceasta poate fi o rudă apropiată sau un prieten de familie în care aveți încredere.

Respectă dorințele copilului: Dacă, în ciuda măsurilor luate, copilul tău nu mai dorește să participe la ședințe de modă, respectă decizia lui. Este important să susții pasiunile și interesele copilului tău,

| AndreiN80 a răspuns:

Daca e ceva suspect politia si autoritatiile ca din punctul de vedere a fii ceva suspect. cu placere aaa si uita-te dupa feedback unde iti duci copilul. un feedback pozitiv e si de calitate.

| Violleta2022 a răspuns:

Poate ar trebui sa te gandesti cat de traumatizat este copilul si sa-l lasi in pace, ca-i totusi micut la 9 ani.
Reda-i liberatea si copilaria, sa se joace afara cu copii de varsta lui, ori sa mearga la bazin sa inoate, ori sa faca un sport la un centru pentru copii.
Va avea timp de modeling dupa 16 ani, cand va fi mai mare.