In primul rand, trebuie ca parintii dumneavoastra sa se adreseze Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul din care faceti parte si sa discute problema de acest gen. Mai este si o posibilitate de a discuta cu un consilier psiholog sau chiar cu autoritatiile competente cum ar fi: Politia, Psihologul, Scoala sau cu Protectia Copilului care va putea tine sub supraveghere comportamentul persoanei respective caci este un pericol public! Nu e de joaca cand e vorba de asta! O alta posibilitate este sa o internati intr-un centru de reeducare cum ar fi: Psihiatrie, Scoala de reeducare a persoanelor care au probleme mintale, ETC. Sper ca v-am fost de folos... Catalin
Ti as sugera sa mergi cu parintii la psiholog sa programati o data cand sa o duceti
Cel mai bine, duceti-o la un psiholog.vina e a parintilor tai, pentru ca i-au dat prea multa libertate.nu zic acum sa nu iasa din casa, dar toate au o limita.trebuie ca mama ta sa se ocupe special de problema ei.adica sa o duca la scoala zi de zi, sa ii controleze absentele, iar daca nu functioneaza chestia asta trebuiesc luate masuri extreme, cum ar fi 0 bani, fara calculator, fara tv, fara iesit afara. ceea ce sora ta face acum e specifica varstei, s-a bagat in anturaje proaste, care nu neaparat ii vor raul, dar o tenteaza sa chiuleasca, sa bea, sa fumeze.au impresia ca daca fac asa sunt cei mai tari, dar greseste, asa am facut si eu la varsta ei, exceptand faza cu lovitul parintilor, mereu am considerat ca trebuie sa fie respectati, indiferent daca sunt buni sau nu.solutia cea mai buna e psihologul.scoala/liceul la care e ea sigur are un psiholog, vorbiti cu dirigintele ca ea sa se duca saptamanal acolo, obligat-fortat.stand de vb cu un psiholog o va face sa aiba alta viziune asupra lumii.bafta!
De unde esti? daca si ai tai sunt de acord cu lucrul asta, intereseaza-te unde e cel mai apropiat centru de reeducare si mergeti sa vorbiti cu cei de acolo
Ar putea fi dusa la centrul de reeducare si nu glumesc acum dar ar putea fie inscrisa la comanda la mine fara gluma dar sora celei mai bune prietene s-a dus uite :)http://webcast.a1.ro/#/COMANDA-LA-MINE/58/s9Kf2yh34aA si daca ar fo fost o gluma nu ti-as fi aratat :D bafta si sper ca sora ta sa isi revina
O situatie grea iar trebuie o scola de reeducare, o scoala de bune maniere, sau sa stea cat mai departe de parinti tai intr-o "vacanta" indepartata pe perioada mai lunga
E dstul de complicata situatia
cel mai bine pentru ea da mai ales pentru voi este sa o trimiteti la un centru de reeducare vezi si u intereseaza-te. poate daca o intrebi pe directoare va sti si ea sa iti spuna despre centre.
multa bafta!
Ceea ce m-ar ajuta pe mine cel mai mult, este daca poate cineva sa ma indrume ce si cum trebuie sa procedez pentru a o duce pe sora mea la un centru de reeducare? Pentru ca mie personal mi se pare cea mai buna solutie, in nici un caz nu trebuie sa mai locuiasca cu parintii mei.Treaba cu psihologul nu ma ajuta, a fost probata si chestia asta deja, deci nu merge cum v-am spus eu singura solutie cam asta ar fi centrul de reeducare.Va rog mult doresc informatii despre cum se procedeaza de unde trebuie sa incep cu procedura ca sa o pot duce la un centru.
TheQuestionQuestionQuestion întreabă: