Cu prima fata nici nu mai merita sa vorbesti, daca s-a purtat atat de urat cu tine.
In privinta favorizatilor..stiu cum e. Am trecut si eu prin asta. Este important sa iti stii tu valoarea. Daca te straduiesti si dai tot ce poti, poti sa fii multumita de tine. Nu pot sa iti zic de ce lumea favorizeaza. Asta se intampla datorita prieteniilor (cum ai zis si tu despre baiat), sunt mici 'favoruri' facute parintilor elevilor de catre profesori. Unii elevi sunt pur si simplu preferati. Eu am avut o colega care lua numai 10 la engleza in clasa 8-a, chiar daca nu stia nici macar sa se prezinte, lua notele astea pentru ca profesoarie ii placea de ea ca vorbea despre iubitii ei in clasa, in timpul orelor, si profa ii povestea ei despre iubitul ei.
Daca vrei sa avansezi la scoala, fa multe exercitii acasa, si poti sa iei meditatii de la profesorii tai de la scoala.
O zi buna!
Favorizari exista si vor exista peste tot, prin natura noastra de oameni este mereu greu sa privim lucrurile cu obiectivitate.
(In legatura cu "prietena ta", prima, sa stii ca multi elevi se schimba cand intra in clasa a 5-a, depinde mult de anturaj, de "a da bine" in fata noilor prieteni, de a iesi in evidenta. Pe scurt cred ca face lucrurile acestea pentru a fi in continuare parte a noului grup: cu acea fata si baietii).
Pai,dupa cum ai zis si tu, acei copii au pile!
Considera-te mereu cea mai buna, o invingatoare!
P.S. Ma doare burta de ras:''Baiatul e fiica unei profesoare'')))))
Da, scuze pentru greseala...m-am grabit.
Pentru prima intrebare, o sa te obisnuiesti, incet, incet iti vei face si prieteni/prietene adevarati/e. La varsta asta fiecare are nevoie sa se simta bagat in seama si in centrul atentiei, probabil si colega de care spui. Si posibil altii nu o observa si de asta nu-i ramane decat sa dea mare si sa se considere importanta fata de cei care o mai baga in seama. Incearca eventual sa nu mai fii tu aia care ajungi la ea, las-o sa vina ea la tine, sa vrea sa vb.cu tine, sa se bage in seama si atunci fa tu pe-a ocupata. Incearca sa fii mai rezervata fata de ea si sa comunici mai mult cu restul colegilor, chiar si cu baiatul acelei profesoare, chiar daca la invatatura iti e concurent, sa spunem. Si o sa vezi cand o sa-si dea seama ca tu nu o mai observi, ca ti-e indiferenta, o sa se schimbe. Daca tu o bagi in seama prea mult, o sa aiba tendinta sa te priveasca de sus, sa te considere (scuze de comparatie) ca pe catelul ei.
La a doua intrebare, imi place sa vad o persoana ambitioasa. E foarte bine si o sa castigi mult in viata. In viata sunt multe nedreptati, si eu cand eram de varsta ta am simtit aceleasi lucruri si trebuie sa recunosc, ma deranjau si sufeream mult. Dar asta m-a ambitionat si mai mult. Am vrut sa-mi arat si mie dar si celorlalti ca pot fi mai buna decat ei, chiar daca nu am pe nimeni in invatamant sau altele de genul asta... Pe de alta parte ai un mare avantaj ca ai ajuns intr-o clasa cu copii mai buni decat in clasele I-IV.Asa ca sa nu te deranjeze ca sunt 1-2 copii cu note mai mari, chiar daca ar fi meritate notele. Ai alte sanse intr-o clasa cu copii mai dezghetati, altfel pun profesorii problema, altul e ritmul. Si chiar daca simti acum ca ti-e greu, in viitor o sa vazi cat te-a ajutat ca ai fost intr-un astfel de colectiv. Nu trebuie sa te simti mai slaba, daca ai ramas in urma cu materia din cauza calitatii in scoala primara, inseamna ca vei recupera rapid. Daca esti constienta ca sunt si colegi mai buni ca tine, asta se poate remedia prin multa munca.Si daca e asa cum spui tu, adica acei colegi cu note f.mari, nu le merita, atunci nu ai de ce sa iti faci probleme, doar sa ai incredere in tine si in fortele tale! Succese iti doresc!
Multumesc mult pentru sfaturi!
Tot timpul o sa se faca nedreptati... Probabil ca ii da doar 10 pentru ca nu poate sa iti dea tie 11... Esti doar pe a 6-a, probabil ca pana pe clasa a VII-a o sa se faca diferente la note si medii.