| JustMe321 a întrebat:

Buna ziua tuturor. Voi ce ati face in locul meu? Am probleme mari, in familie. Tata e bolnav, a suferit 3 operatii pe creier in urma unei tumori, destul de nasoala. pana acum o saptamana era ok( adica se descurca singur chesti de genu, nu era nevoie sa aiba un insotitor. Ieri am fost la Bucuresti cu el deoarece, a inceput sa ii scada vederea( in urma acestor trei operatii, o orbit la ochiul stang, si mai vedea cat de cat omeneste cu ochiul drept). Acuma medicii ne-au spus ca asa este boala lui, Craniofaringiomul, isi pierde incet incet din vedere pana cand ajunge la orbire. Eu ce ar trebui sa fac? mama e distrusa de cand a aflat. Tata inca nu stie, pentru ca ar fi cu moralul la pamant, si nu ne-am dorii asa ceva. Eu cu tata, niciodata nu ne-am inteles bine, e un om gen lasa-ma sa te las, eu unul il urasc din tot sufletul, pentru ca atunci cand era in puterii se purta cu mama in ultimul hal, si acum ca a dat de greu e cel mai lingusitor om de pe lume, ma dezgusta faptul ca trebuie sa il ajut, desi o fac doar de dragul mamei, nu pentru el. Spuneti-mi, daca orbeste, ce ati face voi? ati sta dupa el 24/7 sau l-ati duce undeva la un azil sau mai stiu eu ce? sau spuneti-mi ce ar trebui sa fac pentru mama, sa mai uite din necazuri, pentru ca numai de necazuri a avut parte in ultima vreme. Va multumesc din suflet tuturor celor care imi cititi povestea si care imi spune-ti parerea voastra. Va multumesc.

8 răspunsuri:
| Roxana121 a răspuns:

Parintii nu se aleg niciodata buni rai sunt ai tai si tu esti a lor.NU trebuie sa tii ura pe tatal tau, el deja sia primti resplata cuvenita, e grav sa nu poti vedea e ca si cum esti mort da respiri. Ajutal cu ce poti din placerea deal ajuta, nu din obligatii, fiti alaturi de el acum cand are nevoie de voi, uita relile care vi lea facut.Cu timpu vei intelege ce ai pierdut, vei dori sal ai alaturi da nu va fi.Pretuiti parintii pentru ca ei sunt ingerii nostri...

| RAY a răspuns:

Fi langa parinti tai, veti trece si peste necazuri, important e sa fiti uniti

| MrSoapte a răspuns:

Te salut! Incep textul prin a-mi exprima regretele fata de povestea ta, despre ce-ai trait pana acum! Acum sa-mi exprim parerea! Corect, esti cel care uraste! Nu uita, familia este cel mai important lucru de pe palamant! Eu cunosc tipul lui de caracter si, inteleg perfect dezgustul tau! Trebui sa realizezi ca tu ai viitorul in fata! Nu te lasa ingenunchiat de nimeni, dar nici prea indiferent sa nu fii! Concluzia? Ajuta-l atat cat esti in putere! Nu lasa sa-ti influenteze viitorul! Sustine-o pe mama ta, caci ea a patimit enorm pentru tine! De agresivitate si jigniri, am avut si noi parte, pana cand l-am dat afara si ne-a mers excelent de-atunci! Repet, sustine-o pe mama ta si, ajutati tatal cat consideri tu ca poti, sau merita! Nu uita ca ai viitorul in fata...nu te lasa! Succes!

| Mareacluj a răspuns:

Imi pare rau.Multa sanatate tatalui tau si voua putere sa acceptati situatia si sa treceti peste ea. Asta e viata, din pacate nu e numai in roz. Insa nu imi dau seama cum te poti gandi, un copil la 12 ani, la varianta azilului! Indiferent de situatia dintre parintii tai, el e tatal tau. Si parintii mei au avut si au probleme si le-am simtit si eu din plin, dar e viata lor, e treaba lor. Tata si mama te-au facut si te cresc impreuna, nu? Tu nu ai voie sa te lasi influentat de dificultatile relatiei lor (desi stiu ca e foarte greu) si trebuie sa-ti iubesti parintii. Unii nu au norocul sa aiba o familie, alti copii cresc abandonati fara sa-i cunoasca pe cei care le-au dat viata. Altora le mor parintii si rama singuri pe lume. De aceea, noi care avem parinti, ar trebui sa sarutam pana si pamantul pe care pasim pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru asta. Cum sa pui problema azilului? Pai pana la varsta asta cine te-a crescut? Pe fratele tau, cine l-a crescut si la ajutat pana la 23 de ani? Poate esti furios din cauza comportamentului tatalui fata de mama ta si poate in afara de asta, esti si foarte speriat la primirea unei astfel de vesti, insa curaj, putere si viata merge mai departe! Asta e firescul lucrurilor. Ne nastem, parintii ne cresc, au grija de noi, ne ajuta, dar vine o vreme cand ei au nevoie de noi, si e de datoria noastra sa fim langa cei care ne-a dat viata si sa ne rugam la Dzeu sa-i tina cat mai mult langa noi. Multa sanatate, putere si Sarbatori fericite!

| maxy2343 a răspuns:

Poi sa stii ca e foarte naspa, imi pare rau pentru tine, am si eu o situatia putin asemanatoare ca si tata e ceva gen al tau si se comporta urat cu mama, doar ca el nu e bolnav, sunt pe cale sa divortezel. Si te inteleg ca o duci greu, dar parerea mea in legatura cu mama ta ar fi sa incerci sa o faci sa zambeasca sa stai sa vorbesti cu ea cum am facut si eu, sa ii spui ca o iubesti, sa ii lasi un bilet ca dim cand se trezeste sa il vada si sa zambeasca sa incerci sa ii faci cadouri micute mai ales acum ca ii in pragul sarbatorilor, cadouri gen o ciocolata, din astea micute ca sa stii ca asa de MULT si de TARE inseamna aceste lucruri pentru o mama de nici nu iti imaginezi, eu am vazut la mama mea. Ceea ce trebuie sa faci este sa incerci sa devii tu barbatul care nu la avut niciodata dar bineinteles nu in sensul acela daca intelegi. Adica sa devii barbat sa o sustii, sa fi alaturi de ea cu o vorba buna, daca ceva se strica prin casa sau prin curte indiferent unde stai sa te ocupi tu de ele sa le repari, deci ceea ce consta treaba unui barbat si niste bucati din treaba ei daca intelegi. sa ii mai usurezi munca, si daca ai varsta pentru a munci sa muncesti sa faceti niste banuti acum depinde cum o duceti. Ceea ce pot sa iti spun eu cu parere DE RAU, ma doare sa tio spun dar nu ai de ales (daca am inteles bine ca esti baiat) trebuie sa devii barbatul casei mai pe scurt, si multe greutati vor cadea asupra ta, exact cum sau intamplat si la mine. Dar in legatura cu tatal nu stiu sincer ce sa spun, cum ar fi mai ok, poate la azil ar fi mai ok ca var ajuta pe voi, nu va mai fi asa greu sa stati toata ziua cu ochii pe el. Acuma nu stiu ce sa spun e decizia voastra. Grea decizie happy Sper ca te-am facut sa te simti mai bine happy

| JustMe321 explică (pentru maxy2343):

Multumesc din suflet, da sunt baiat, am doar 12 ani nu sunt capabil sa fac bani, dar fratele meu este matur are 23 de ani, si practic el ne imbarbateaza pe mine si pe mama.Si eu cat si tu suntem in situatii dificile, sper ca tu si mama ta sa o duceti pana la capat, sa aveti parte de multa fericire chiar daca este mai greu in perioada aceasta si nu in ultimul rand, sarbatori fericite!

| maxy2343 a răspuns:

Multumesc la fel si Domnul sa te ajute sa treci pestewinking fi tarewinking Sper sa ne auzim cu bine in viitor si ai grija de tine si de parintii tai exact cum zice mareacluj. Sarbatori fericite tuturor happy

| JustMe321 explică:

Multumesc mult tuturor!