Bună @Ioana1984! Înainte de orice demers ai putea să citești un pic niște rubrici din certificatul de naștere (act naștere/ din/înregistrat la). Comparând aceste rubrici cu data și locul nașterii tale poți să-ți dai seama (asta în cazul în care adopția a fost cu efecte retrânse). Dacă însă adopția s-a realizat cu efecte depline, trebuie să depui o cerere la Registrul Stării civile la care te-ai născut la care atașezi copii după certificatul de naștere. În termen de 30 de zile trebuie să primești un răspuns.
Mari succese și dacă tu crezi că îți mai pot oferi informații suplimentare trimite-mi mesaj pe privat.
O zi cu zâmbet să ai!
Du-te la starea civila pentru ca acolo se tine certificatul de nastere original si acolo ceri informatiile utile. Daca nu iti da nici o informatie du-te la spitalul la care te-a nascut si roaga-i sa se uite in registru.
Poti afla informatii despre parintii naturali numai cu incuviintarea instantei judecatoresti, conform art.58 din Legea nr.273/2004 privind adoptia, citez:
"Art.58.(1) Adoptatorii vor informa copilul ca este adoptat, de indata ce varsta si gradul de maturitate ale acestuia o permit.
(2) Adoptatorii si adoptatul au dreptul sa obtina din partea autoritatilor competente extrase din registrele publice al caror continut atesta faptul, data si locul nasterii, dar nu dezvaluie in mod expres adoptia si nici identitatea parintilor firesti.
(3) Identitatea parintilor firesti ai adoptatului poate fi dezvaluita inainte de dobandirea de catre acesta a capacitatii depline de exercitiu numai pentru motive medicale, cu autorizarea instantei judecatoresti, la cererea oricaruia dintre adoptatori, a adoptatului, sotului sau descendentilor acestuia ori a reprezentantului unei institutii medicale sau unui spital.
(4) Dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, adoptatul poate solicita tribunalului in a carui raza teritoriala se afla domiciliul sau ori, in cazul in care el nu are domiciliul in Romania, Tribunalului Bucuresti, sa-i autorizeze accesul la informatiile aflate in posesia oricaror autoritati publice cu privire la identitatea parintilor sai firesti.
(5) Instanta citeaza directia in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului, Oficiul, precum si orice alta persoana a carei ascultare poate fi utila pentru solutionarea cererii si va putea admite cererea daca, potrivit probelor administrate, constata ca accesul la informatiile solicitate nu este daunator integritatii psihice si echilibrului emotional ale solicitantului si daca adoptatul in cauza a beneficiat de consiliere din partea directiei." Numai bine!
Nu te mai complica atata intreaba-i trebuie sa iti spuna ai aproape 30 de ani