Pai, in cazul mortii unei persoane nu prea ai ce sa faci.
e firesc, dar totodata trist.
si nu poti sa te gandesti la ceva amuzant cand te gandesti ca persoana de langa tine sufera ( bunica ta ).
tot ce poti sa faci este sa-ti iei gandul de la moartea rudei. si ca sa faci acest lucru este foarte simplu : gaseste-ti o ocupatie. te va distrage de la gandul acela.
"Dacă râd acum, și bunica mea va râde". Poți să te prefaci, din moment ce o vezi că suferă și te doare, mai bine râzi și fă o glumă- două ca să se destindă atmosfera și să o vezi mai bine dispusă.
Comunică cu ea, vorbiți despre orice. Fă-o să se simtă iubită, să simtă că ești alături de ea. Oamenii bătrâni de asta au nevoie de nepoți, chiar dacă uneori ni se pare exagerat de mult, să stăm cu ei 1-2 h să-i bine dispunem, să vadă că suntem fericiți, le va aduce și lor fericirea.
Succes!
Poate ai putea sa te gandesti la niste desene amuzante sau sa ii explici bunici tale ca lacrimile nu o vor aduce inapoi pe acea ruda si mai bine ar fi sa se gandeasca si ea la ceva frumos.
Nuuuuuuuu.mai bine sa plingi, asa te vei simti mai bine, si cu timpul totul va trece, daca bunica ta te va vedea plingind o sa creada ca iti pasa si ca o iubesti, si nu tii indiferent de asta.Trebuie in acest moment sa-i acorzi mai multa tentie si sa o ajuti la treburi, adica sa fii mai mult timp cu ea ca sa simta ca nu e singura si ca a ramas trista.Mai bine gindeste-te la bunica ta decit la ceva amuzant, mai tirziu iti vei da seama ca nu ai facut asta fara sens dar e de folos si asa si bunica ta isi va face o impresie mai buna de tine.
Fii increzuta in sine si iubeste-ti bunica in continuare, totul va fi bine...Bafta multa!
Am fost in aceeasi situatie. bunicul meu a murit de curand si bunica mea mereu plangea cand venea vorba de el sau vedea ceva ce ii amintea de el. Stai langa ea, imbratiseaz-o, tine-o de mana. Arata-i ca iti pasa si ca esti alaturi de ea. Nu e absolut nicio problema daca versi si tu cateva lacrimi. E firesc. Va trece timp si ea isi va reveni. Important e sa fii alaturi de ea in astfel de momente. succes
Mai bine
ia-o pe bunica ta in brate
si spune-i
"buni acolo e mai bine pentru el/ea si ne vede de acolo de sus si daca te vede trista se supara"
merge treaba asta. ii induioseaza
e demonstrata
succes:*
Bună.
Sunt şanse mari să facă depresie fapt ce trebuie adusă rezolvarea prin consult la un medic psihiatru (a nu se înţelege că bunica este nebună, afecţiunea intră în sfera psihiatriei). Cu cât este instituit un tratament mai repede cu atât sunt şanse reale să se echilibreze psihic.
Este recomandat să facă un computer tomograf la cap pentru a vedea starea creierului!
Sănătate multă.
Pa, pa.
anonim_4396 întreabă: