Domino, de ce neaparat din tara? Cunosc oameni (si regret asta) care stau la 2-3 strazi distanta de mine, in acelasi oras, pe care i-am ajutat si m-as fi dat de ceasul mortii sa le fie bine la momentul respectiv si dupa ceva timp abia ma saluta pe strada sau mi-au si uitat numele. In traducere, prietenii tai care au plecat din draga Romania, au evadat din rahatul creat in tara asta. Oricand as avea ocazia, as pleca de aici, fara regrete.Prieteni noi se fac oriunde, peste tot sunt oameni, deci nimic neinlocuibil. Funda?
Bună! Am o prietenă plecată din iulie în Italia.Până în august am ţinut cât de cât legătura,de atunci... nici măcar un offline să ştiu că mai trăieşte.A plecat pentru că nu avea o situaţie prea ok aici, plus că mama ei deja era de ani buni stabilită acolo, ea locuia cu bunica.A plecat să îi fie mai bine şi cum a dat de *căldurică* a uitat de mine. Poate e aceeaşi situaţie. Unii uită de unde au plecat...
Nu din țară ci doar din oraș și din când în când mai vorbim, dar rar, nu ca înainte când ieșeam zilnic.
De ce, simplu, din cauza distanței...
Imediat se schimba mentalitatea,dau de bani,incep sa vada altfel lucrurile,simt ca nu mai au nevoie de sprijin,sunt pe cont propriu,iar viata li se pare ca se schimba, de altfel si anturajul.Ce pot zice, fiecare isi urmeaza propriile principii.Si eu am avut prietenii adevarati care au plecat, si nu au dat nici macar un salut pe mess sau pe facebook.Fiecare isi face familia lui si trebuie s-o urmeze.Prieteniile sunt trecatoare, cand intervine o familie)))
Salut! Eu din maaare pacat sunt plecata din tara, pe mine m-au luat fara sa vreau.persoanele sunt diferite,eu de exemplu tin la cei de acasa cu mult mai mult cit tin ei la mine! chiar daca ei uita incetul cu incetul de mine eu sunt cu gindul neincetat la ei,si ma cert cu mama mea din cauza asta in fiece zi! Dorul de ei ma inebuneste! dar sunt exemple de persoane chiar si unii din prietenii mei tot in cazul meu plecati,care au dat tot cu piciorul, si daca au dat de bine in alta tara cam de prieteni nu mai vor sa'si aduca aminte! ce s zicem asa e viata, sper sa plec la vara sa ii revad cit mai repede
Să-ti tina Dumnezeu naravul. Dar e tare dureros când știi că ultimile cuvinte pe care ți le-a spus înainte să plece sunt... "Eu nu o sa ma schimb niciodată!" si nu mai stii nimic de ei...
Daaa...eu sper sa nu ma schimb ...in schimb,toti se satura de mine e ca vreau acasa! Si nici unu din ei, nici chiar mama nu ma poate convinge ca sa'mi placa tara s'mi plaaca limba! Poate timpul ma va convinge, adica s ma deprind aici! Dar dorul de tara si de meleagurile natale, si de prietenii niciodata no sa se schimba (((((
Eu am si rude plecate si aceiasi problema ca tine asta se intimpla de obicei din cauza banilor sau a mindriei pur si simpu dar asemenea neoameni trebuesc uitati.
Si eu sunt plecata din tara de 13 ani dar nu inseamna ca mi-am uitat prietenii.Sunt situatii in care strainatatea iti ia unele sanse de a comunica cu cei dragi.Este si stresul ca esti departe sunt si problemele financiare de multe ori.Sau ce credeti voi care nu ati iesit niciodata din tara ca in strainatate sunt ciini cu colaci in coada? poate ca noi cei plecati o ducem mult mai greu decit voi care sunteti acasa linga familii si linga prietenii pe care ii aveti inca alaturi.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: