Depinde unde faci nunta, eu am ales un local mic si fara fite, am avut 80 de invitati: DJ:350lei; Lumanari, buchete mireasa/nasa cocarde 600; meniu 115 lei -5 feluri-traditional(9200), decor sala cu tot ce include si flori naturale 12 lei/ persoana(960), bautura(bere, vin, tuica, angeli)ca m-a lasat sa aduc de acasa 500 lei, sucuri-cam 2oo, prajiturile la caserola cam 500g/pers -800lei,tortul a fost 300lei, si cu ce am mai cumparat de ici de colo m-a dus pana pe la 16000lei(deci cam 200 de invitat).
Mult mai ieftin e sa le cumperi gata facute, du te la o patiserie ceva, eu asa am acut si mi au dat ei si caserolele si tot, eu unde am facut tortul am facut si prajiturile, ei mi le au adus la restaurant nu a trebuit sa merg sa umblu eu in stanga si n dreapta, crede ma ca te scutesti de timp si bani. casa de piatra
La ce restaurant ai făcut nunta?
Prajiturile le-am luat gata facute de la o cofetarie, aceeasi de unde am comandat si tortul. Si rochia am luat-o gata facuta, dar noua, sa fie a mea, a fost mai simpla ca model dar mie asa mi-a placut si a costat doar 11000, cu tot cu tiara si voal. am cautat vreo cateva luni dupa ea dar a meritat. Iti doresc sa nu te stresezi vizavi de nunta si sa traiesti din plin momentul. apropo, cauta-ti intai pantofii si apoi oriunde mergi dupa rochie sa ii ai cu tine, asa vei vedea mai bine rochia. Bafta multa!
Sa cumpar 2 perechi de pantofi? adica cei normali pentru biserica stare civila sa fie mai eleganti, poate cu toc.iar cei pentru restaurant sa pot dansa, mai josi nu?! asa am mai vazut si la altele dar na...sa fie comod i important.Rochia ai zis 11.000 sau 11 milioane ai vrut sa zici?:O
Oricum Va multumesc pentru sfaturi, desi dupa planurile noastre nunta o vom face doar la anul, dar trebuie stiute si facute din timp toate treburile astea nu pe ultima suta de metri sa fi super stresata :-)
Te referi la 50 de persoane sau 50 de perechi?! eu una am avut 47 de perechi si am cheltuit undeva la 4000 euro dar nu am avut formatie am avut dj, in rest am avut parte de toate decoratiunile si toate mofturile unei mirese. acu tu daca ai pesoane nu pereche injumatateste suma ( in fine depinde si de oras de pretul meniului aici) sunt mai multi factori ce influenteaza pretul, dar poti sa mergi la rest vezi un pret la meniu si pe urma faci calc la persoane, pui o sticla de votcka sau ce altceva tarie vrei daca e de 500ml la 2 pes daca e mai mare la 4, o sticla de vin la 4 pers dar na vin sa ei mai mult ca se bea si pe urma suc la fel o sticla de 2 l la 4 pesoane si daca ei una cu acid una fara si o apa ceva, ti am spus depinde f mult de ce vrei sa ai unde anume faci etc.
Ma refeream la 50 de persoane, fara sa luam in calcul bautura si muzica :-) astea le am.cat despre locatie as vrea undeva mai retras nu in mijlocul orasului,undeva eventual la o pensiune-restaurant ceva mai rustic, sa se simta ca la ei acasa. nu cred ca ar fi mai scump asta decat la un restaurant normal in oras. dar da ai dreptate doar daca merg la un restaurant si vad preturile meniului atunci pot sa-mi dau seama mai bine ce si cum :-) deci in general, cam 2000 de euro zici, 2500.
Cat despre rochia de mireasa? voi ce ati ales? sa o inchiriati sau sa o cumparati? mi-ar placea s-o cumpar sa am ca amintire...dar in final ce folos.raman cu ea si atat ocupa si spatiu si poate se mai si degradeaza in timp
Ai dreptate intr-un fel si poate in locul tau asa as face...dar in primul rand din pacate nu am o rochie mai veche sau din familie.si in al 2-lea rand de ce sa ma imbrac cu ceva doar pentru placul familiei? pana la urma e nunta mea si eu decid cu ce ma simt bine si ce imi place.
deci fara tuica :-)) am inteles nici daca e facuta de mine?
Buna in cazul in care doresti sa reduci din cheltuielile nuntii RADICAL, iti poti faci singura invitatiile pentru nunta, simplu rapid si foarte ieftin, uite aici un tutorial in limba romana care te invata pas cu pas cu sa faci invitatii
http://bucuresticatering.com/diy-invitatia-de-nunta/
http://bucuresticatering.com/diy-place-cardul-si-meniul-pentru-nunta/
Iti poti face singura si buchetul de mireasa:
http://bucuresticatering.com/diy-buchetul-de-mireasa-buchet-de-cale/
Iar daca iti bati capul gandidu-te la toate detaliile nuntii acest ghid pasa cu pas iti va fi de folos:
http://bucuresticatering.com/organizarea-nuntii/
Numai bine si sper sa ai o nunta de vis!