| tdrana a întrebat:

Cand am terminat clasa a8-a m-am mutat fara parinti la Bucuresti ca sa fac liceu aici.Stau la matusa mea dar nu ma simt bine aici vreau acasa.Ai mei imi zic ca nu ii dezamajesc daca ma mut inapoi. dar de fiecare data cand deschid subiectu incep sa imi spuna ca imi distrug viitoru sa ma gandesc bine etc. Nu stiu ce sa fac. Un sfat...

Răspuns Câştigător
| Irena97 a răspuns:

Daca poti sa ne spui de unde esti? Adica de ce te-au trimis la Bucuresti? si apoi ma gandesc la variante pentru parinti.
E aiurea sa suferi in perioada asta. Poti sa-ti distrugi viitorul insingurandu-te si devenind trista si indiferenta fata de scoala, pe care o respingi.
Doar e liceul nu e facultatea ca sa fie vorba de cine stie ce sanse in Bucuresti mai mari.
Scoala buna se face si in provincie si e mai important cum te simti tu si ce rendament dai asa, plus cum te-ai adaptat.
N-as sta undeva unde sufar. Sunt legata de parinti si de prieteni si am si un liceu care vad ca s-a nimerit bun.
M-as lupta sa ma intorc acasa, doar daca acest " acasa" nu inseamna un loc unde sunt numai profesori necalificati care vin si pleaca si nu inveti nimic.

| tdrana explică (pentru Irena97):

Eu am crescut in Bucuresti si apoi parintii s-au mutat cu locu de munca in alt judet mai exact Galati. Ai mei au vrut sa ma trimita inapoi la Bucuresti deoarece credeau ca am niste sanse mai mari aici, pentru ca aici se presupunea ca am niste prieteni cu care ma vedeam vara de vara, si mai ales s-au bazat pe faptul ca aici as avea pe cine sa ma bazez, sa ma ajute ( verisori) care au plecat in afara. Sunt la Scoala Centrala...Si liceele de acolo sunt bune, profesorii sunt la fel ca aici adica eu nu vad niici o schimbare din punctu asta de vedere

| tdrana explică (pentru Irena97):

Problema mea cea mai mare e ca am ajuns sa plang din orice sa nu ma mai pot stapanii emotional, sa stai inchisa in camera mea de dimineata pana seara si cand cineva ma intreaba ce am incerc sa par fericita. M-am schimbat extrem de mult de cand sunt aici si unii prietenii imi spun sa ma gandesc bine ca pot intra in depresie... Imi e frica ca adolescenta mea, fata nebuna care eram inainte, sa dispara dintr-o data si sa realizez peste anii ca cei care ar trebui sa fie cei ai frumosi ani ai mei sa nu fie cei mai urati. In vacanta nici un coleg nu m-a bagat in seama accum ca a inceut scoala imediat au inceput sa zica dc facem schimb de teme si etc. Aici ma simt si putin folosita din cauza situatiei mele financiare

| Irena97 a răspuns (pentru tdrana):

Eu am crezut ca esti dintr-o localitate mica si parintii vor sa ai o scoala ca lumea. Pai Galatiul e oras foarte mare si el, cu licee de calitate si rezultate.
De ce sa ratezi perioada asta? Ce, numai la Bucuresti se invata? Esti fara parinti si prieteni intr-o perioada cand tie tocmai asta iti lipseste.Parintii tai cred ca ai o sansa, tu o vezi ca pe o pedeapsa sa mai stai.
Asa as vedea-o si eu.
Insista sa te mute parintii inapoi pentru ca deja ai depresie.O sa ajungi la pastile.Sunt altii care se muta de la Londra inapoi pentru ca nu rezista si tu nu poti de la Bucuresti sa pleci? Probabil ca o sa revii la facultate in Buc daca asa o sa va decideti.Dar acum de ce sa stai acolo si sa suferi?
Te poti muta la Galati si din timpul semestrului cu pile, altfel din vara neaparat!
Dar insista sa te muti mai repede, ca te imbolnavesti...*

10 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Dacă eşti în primul an, nu dispera că nu te-ai obişnuit încă!

| MMihai a răspuns:

Părinții tăi se vede că consideră liceele din capitală mai bune!
În București sunt biblioteci bune, BCS-ul ==biblioteca centrală de stat == de exemplu, pe care nu le ai la tine!
Trebuie să stai să înveți!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai multe posibilitati facand un liceu in Bucuresti. Acus vine facultatea. E bine pentru viitorul tau. Eu zic sa te bucuri ca stai la matusa ta si nu a trebuit sa stai singura intr-un internat.

acusi vei deveni independenta, inveti sa te descuri singura. crede ma chiar daca dorul de parinti e mare ei fac sacrificii ca tu sa ai un viitor bun

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

E viata si la tara nu numai la oras, intai termina unde esti si apoi DECIZI

| beniamin1994 a răspuns:

Daca chiar faci un liceu bun, si care e de viitor suporta e spre binele tau si pe parinti ii vei dezamagii mult daca te vei intoarce, dar daca faci un liceu care e si la tine in judet, oras sau unde stai tu nu se merita sa stai, dar tot dezamagiti vor fi parintii tai!

| PustiCool a răspuns:

In tot ceea ce faci urmeaza-ti inima dorintele tale nu ale altora,nu-i cauta sa traiesti o viata plictisitoare pentru a face fericit pe cineva, toate alegerile tal; e trebuiesc facute in asa fel sa te faca multumita pe tine si atunci nu vei avea de ce da vina pe nimeni ALEGERILE TALE DE AZI TE VOR DUCE PE UN DRUM POATE NECUNOSCUT DAR SI NESIGUR insa nu poti sa mergiasa ca un orb ghidat doar de ce zic cei din jurul tau viata este mult prea complicata cauta sa o simplifici si sa nu o complici, in rest daca ai ales sa pleci la BUCURESTI si nu ai gasit acea stare de care credeai ca o vei gasi sa stii ca mai poti merge inainte si atunci cind ai linga tine parintii ceea ce este un lucru foarte important asa sa stai in Capitala dar printre straini, Insa nu scoate din calcule ca ai mai multe posibiliotati si oportunitati intr-un oras asa mare.
Sper ca iti vei gasi linistea si bucuria in locul unde il vei alege sa il petreci, prietenii ti poti alege oricand :*

| giokaiorgzoran a răspuns:

Pai ai putea sa ramai acolo sa iti faci scoala poate o sa-ti gasesti un prieten si poate te vei stabili acolo.
Acuma cum crezi tu.
Dar eu te sfatui sa ramai acolo macar pana iti termini scoala.