| Maxx23 a întrebat:

Când eram mic, părinții mei divorțau că nu se înțelegeau. Mă mutam cu mama și stau cu mama de 18 ani, a avut grijă de mine mama, mi-a luat de toate, muncea ca să mă întrețină. Treceam prin multe. Tata nu îmi dădea nimic, nu mă suna, nu îmi lăsa nici bani pentru școală, mâncare, ceva. Nimic. Acum tata spune sa il iert. De ce sa îl iert? Voi l-ați ierta în locul meu? Când aveam nevoie de ajutor și mi-a fost greu, nu mă ajuta și mă ignora. Vă dați seama. Ca tata avea job bun, salariu mare atunci.

13 răspunsuri:
| kb9 a răspuns:

Ti-a dat viata, e decizia ta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate e grav bolnav si vrea sa se duca împăcat cu ideea ca l-ai iertat.

| gabicoo a răspuns:

Nu ai pentru ce să ierți un asemenea individ!
Acum că a dat cu capul de pragul de sus vrea iertare și eventual ajutor din partea ta? Să primească ajutor din partea celei / celor din cauza cărora te-a părăsit atunci când aveai tu cea mai mare nevoie de sprijin din partea lui!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, nu l-as ierta. Mi se pare de **** asta. Ce, acum are el nevoie de ajutor si de aia vrea iertare? Nu, serios, chiar nu mi se pare de iertat faza asta. Dobitocul ala sinistru nu se poate numi taica-tu.

| christall a răspuns:

Eu l-as ierta. Sunt greseli pe care le faci cand esti tanar, decizii pe care le regreti mai tarziu. Dar asta inseamna sa fii om. Important este ca mai tarziu sa inveti din greseli si sa iti dai seama unde ai gresit. Faptul ca isi recunoaste greseala eu zic ca merita o sansa.

| Adry05 a răspuns:

Tu știi dacă ai sau nu puterea să-l ierți. știu un caz asemănător cu al tău și l-a iertat familia și a fost un tată de nota 10, implicat 100% pentru soție și copii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, l-aș ierta. Acum el are nevoie de ajutorul tău. Pe el să te ajute atunci îl costau bani. Acum pe dta te costă o generozitate sufletească, care nu poate fi evaluată în bani. Astfel, îl ajuți să își vindece sufletul, să nu rămână la greșeala de a încurca omenia cu averea.

| NuCitescNotificari a răspuns:

E la moda sa ierti happy.E o vorba ceva de genul: ''ca sa ai liniste sufleteasca trebuie sa ierti''

| mgtow a răspuns:

Lasa-l ca nu merita iertarea ta, fi alaturi de dansa in viata

| AliGab a răspuns:

De ce sa il ierti? Dar de ce sa nu il ierti? Daca ierti aveti amandoi de castigat, daca nu il ierti amandoi pierdeti

| anamaria82726 a răspuns:

Eu spun sa faci cum simti. Probabil ca era foarte suparat pe mama ta si a vrut sa rupa legatura de tot de voi si acum si-a dat seama ca a gresit. Poate este o persoana mai vulcanica. Fiindca desi ai divortat nu inseamna ca trebuie sa iti uiti copilul si sa il lasi sa creasca fara tata. Toti copiii au nevoie de ambii parinti langa ei, este mai sanatos.
Si-a dat seama cam tarziu ca a gresit, parerea mea. Eu personal l-as ierta fiindca as incerca sa ma pun putin in locul lui. Poate este o persoana buna care pur si simplu a luat o decizie gresita iar acum incearca sa se schimbe.
Eu zic sa te sfatuiesti si cu mama ta. Sa afli cu adevarat ce s-a intamplat intre ei doi. Esti mare, e normal sa stii si tu toata povestea. Poate te va ajuta sa iei o decizie.
Eu zic ca iti vei face un bine daca il vei ierta...si lui. Nu spune nimeni sa stai cu el zilnic. Dar macar sa ai sufletul impacat.

| ania a răspuns:

Dumnezeu s/ar bucura să/l ierți, ai scăpa de amărăciune, resentimente poate ură care ție îți otrăvesc sufletul.Cineva spunea că neietrarea e ca și cum ai bea otravă și ai aștepta să moară calălalt.A ierta nu însemană a nega trecutul ci de a da o nouă șansă și celor care nu merită. Mântuitorul Hristos s/a rugat ci pentru cei care l/au condamnat la moarte/tată ieartă=i că nu știu ce fac.

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

Si eu am crescut cu mama fiind ca au divortat si acum un an cand aveam 17 ani m-am trezit cu el la poarta, el sta la 120 de km de mine si mi-a dat niste bani si am vorbit cu el dar nu inseamna ca il iert nu l-am primit in casa si nici nu o sa il primesc.m-am mai intalnit in oras cu el de vreo 2 ori si am vorbit cu el dar asta nu inseamna ca il iert si ca trebuie sa vorbesc cu el mereu.A facut rost de numarul meu m-a sunat de cateva ori dar i-am blocat numarul fiind ca ma suna in fiecare zi, dedci in conluzie poti sa vorbesti cu el o data la doua luni cand te intalnesti cu el dar mai des nu merita. Si eu imi urasc tatal.