| Selena3200 a întrebat:

Când eram mica am fost cam răsfățată de ai mei find și singura la părinții nu mă prea puneau să fac nimic am 21 de ani acum locuiesc singura într-un apartament cumpărat de tata și nu mă prea descurc singură când stăteam cu mama și tata aveam totul făcut de ei cu bani stau bine muncesc și eu dar îmi mai trimite și tata cu mama bani în continuare iar în weekenduri mai merg la ei aș dori să fiu mai independentă. Credeți că părinții mei au făcut bine că mau răsfățat așa? Cum pot deveni mai independentă și poate pe viitor să îmi fac și o relație?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Au facut foarte rău la vremea respectivă. Se pare că dacă ai scris aici, ti-ai cam dat seama si tu că au gresit.
Acum, mai treacă meargă, esti singură. Dar dacă te mariti si nu stii sa faci mai nimic, te va lăsa barbatul.
Doar să nimeresti vreunul care se pricepe la gatit si nu ii displace sa faca ordine prin casă.
Vrei să fii independentă? Se pare că nu stii ce inseamnă asta din moment ce si acum iti trimit bani. Banuiesc si mancare.

| MarianWLF a răspuns:

Te obisnuiesti cu timpul si cu mancarea si cu intretinerea casei, nu trebuie sa faci totul perfect din prima, apuca-te de gatit, mai arde o pasta, o tigaie, cum vrei sa iti inveti daca nu incerci?
Cand m-am mutat singur am aruncat 2 oale intr-o saptamana, cu tot cu mancarea care nu a iesit laughing, suna-ti mama, cere-i sfatul si fa singura.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu rasfatatul este problema, ci lipsa ta de judecata si maturitate!

| Furnicuta000 a răspuns:

Simplul fapt ca ai pus aceasta intrebare demonstreaza ca nu esti o fiica nerecunoscatoare ci esti constienta de ajutorul pe care ti l-au dat parintii tai. Cat despre treburi casnice, stai linistita ca sunt oameni saraci care nici la 40 ani nu stiu sa gateasca sau sa dea cu un mop. O sa inveti tu in timp sa te gospodaresti.
Si ce parinti nu ar cumpara apartament si nu ar da bani copiilor daca ar avea de unde? In fond tu o sa le fii sprijin la batranete, nu trebuie sa te simti vinovata ca ti-au dat. Cat despre rasfat, te asigur ca e mai bine asa decat sa traiesti cu traume din copilarie cum au copiii care au trait cu lipsuri si care au fost pusi la treaba constant.
Nu e nimic in neregula cu tine, tu doar continua sa te porti frumos cu parintii tai, sa ii vizitezi des, sa fii independenta cat sa nu mai fie nevoie sa te ajute cu bani si sa incerci sa te descurci singura cu cat mai multe lucruri

| eliancodrut a răspuns:

Parintii tai - ca multi altii - nu au facut bine, daca asta vrei sa stii.
Dar acum nu trebuie sa plangi trecutul. Daca ai veniturile necesare, nevoia te invata.
Ca sa faci mancare sunt atatea retete pe internet. La inceput s-ar putea sa nu iasa chiar cum ar trebui. Dar se invata. Cratenie stie sa faca si un copil de 10 ani. In rest totul se invata. Este adevarat ca este mai greu ca atunci cand aveai totul de-a gata.

| Kufu95 a răspuns:

Nu au făcut bine, ai putea să vorbești cu ei să te lase să te descurci singură ca să vezi cum este viața, de fapt.

| 1onur a răspuns:

Nu consider că au făcut ceva rău în cazul tău Selena3200. Problema gravă este dacă nu ai fi fost recunoscătoare față de părinți tăi pe care țiau oferit de tot ce aveai nevoie și în contiunare te sprijină! Fiindcă părinți tăi te iubesc cu Adevărat! De aceia îți și oferă totul fiindcă au crescut un copil recunoscător pentru părinți lui/săi.

Eu problema o văd la părinți care își distrug copii dându-le oferindule resurse în banii nelimitați! Iar ei cu timpul Fiindcă așa au fost obișnuiți să creadă că lise "cuvine" ca părinți săi sponsorizeze încep săi creze o concepție despre părinți lor că "așa ar trebuie" "să fie orice părinte" Aicia este o greșeală catastrofală! de mare! Fiindcă nu vor ști niciodată prin ce au trecut trăit acei părinți să-le pună lor la dispoziție ori și ce! își doresc ei ori și ce vor ei.

Iar când părinți nu le mai oferă ce erau obișnuiți să primească banii pentru Vacanțe, banii pentru ieși în oraș în fiecare weekend și zi din săptămân banii de haine scumpe, banii de mers la lăutari și dedicați de sume care ar trebui să muncești o lună de zile să ajungi la acel salariu! banii de lăudă imagine aroganțe figuri mofturi de văzul lumi Pentru atenție și apreciere false! cercurile de anturaje că îi învață la băutură alcool, etnobotanice, droguri, fumat legale, înțelegi unde este cu Adevărat problema?

Tu ești o fată recunoscătore față de părinți tăi ești o fată muncitoare și nu cred să ai astfel de obiceiuri și anturaje. Părinți tăi au știu să-ți ofere într-o măsură totul să nu începi să-ți distrugi viața, sufletul. Probabil că ai început să conștientizezi tot binele care l-ai primit de la părinți tăi, iar asta este un lucru foarte bun! Le poți spune un mulțumesc din toată inima ta și sufletul tău cu Adevărat, contează! Părinți să-și vadă copii că sunt conștienți pentru tot sacrificiul lor depus pentru ei!
Mulți lise suie la cap și încep s-o ia razna! Aicia este problema gravă! Si încep problemele să vină! Cu fapte care sunt oamenii nevinovați... se văd și la știri destule cazuri!

Mulți lise suie la cap și încep s-o ia razna! Aicia este problema gravă! Si încep problemele să vină! Cu fapte care sunt oamenii nevinovați... se văd și la știri destule cazuri!

| AdeA1991 a răspuns:

Ai identificat o problema si acum vrei sa o rezolvi.

primul pas ar fi sa identifici zonele cu care vrei sa incepi.
daca e vorba de gatit, incepe cu cateva retete mai simple si urci de acolo.

daca e partea financiara, atunci propune-ti sa nu mai intri in banii pe care ti trimit ei.

Profita de faptul ca ai privilegiul de a avea parinti care te pot ajuta si sustine, si nu te arunca cu capul inainte din moment ce nici nu este nevoie.

| aurel111 a răspuns:

Nu, nu cred ca asta a fost educatie buna din partea parintilor tai, eu am fost pus de parintii mei sa fac treburi in casa si daca refuzam eram pedepsit, dar am ajuns la 18 ani sa stiu sa imi gatesc si sa tin casa. un parinte bun trebui sa fie un pic mai dur.