| DandG2304 a întrebat:

Care a fost momentul in care ati realizat ca parintii nu sunt eroi, ci oameni cu greseli ca si noi?
Eu am prins-o pe mami cand a mintit. I-a spus unui om o chestie, iar altui om alta chestie, iar eu am auzit totul.

16 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Oricum ar fi, parintii nostri au fost (in cazul meu) și vor fi niste eroi, indiferent de situatie. Si ei pot minti, sunt oameni.
Nu trebuie sa ii judeci.

| DandG2304 explică (pentru darrio2007):

Nu ii judec, dar a fost chiar chestia care m-a facut sa realizez ca ei nu sunt perfecti.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca esti in masura sa-ti judeci parintii, mai ales cand spui ca esti ditami adultul, nu un copilas care se prosteste zicand si la anii astia "mami".

| DandG2304 explică (pentru Violleta2022):

Nu i-am judecat si nu consider ca este o rusine ca la +18 ani sa ii spui unui partine "mami" sau "tati". De ce le-as spune pe nume?

| Violleta2022 a răspuns (pentru DandG2304):

Bineinteles ca i-ai judecat, ba chiar ai mers mai departe, ajungand pe forumuri online si sa spui ce a facut maica-ta si chiar sa ceri sfaturi.
Asta denota imaturitate sau rautate.

Nu m-am gandit ca se ajunge la un atac personal cand am pus o intrebare banala pe acest forum! Presupun ca asa se practica pe aici atunci cand n-ai ce comenta, dar vrei sa lasi un comentariu. In momentul acesta nu stiu cine donta mai multa rautate...

Evident ca nu te-ai gandit, odata ce aduci acuzatii indirecte parintilor tai si asta-i rusinos deja.
Ma intreb ce ar zice maica-ta daca ar citi ce scrii tu despre ea pe acest forum?
Oare ar fi mandra de educatia pe care ti-a dat-o si de felul cum o judeci?

Si uite inca un atac! Chiar n-aveai o alta posibilitate sa raspunzi intrebarii? Era de preferat sa nu o faci decat sa ignori complet ceea ce intrebasem. Stii deja ceea ce denota asta happy
Nu ma intereseaza cum ai fost tu crescuta, dar eu am avut mereu dreptul sa spun ceea ce gandesc. Avand in vedere ca tu ai urmat niste reguli fara a pune intrebari inseamna multe!

Nu-i nici un atac, doar o explicatie pe care se pare ca esti incapabil sa o intelegi.
Spune atunci ce gandesti mamei, nu pe forumuri online, ca te faci singur de rusine cu asemenea atitudine.

Atunci cum se explica faptul ca pana acum n-ai raspuns deloc la intrebare? Ma asteptam ca daca tot lasi un comentariu, macar sa spui ceva folositor. Nu sa sari la fel si fel de concluzii aiurea. Daca tu spui ca m-am facut de rusine, atunci putem bate palma! Pana acum ai facut exact acelasi lucru. Ti-am a adresat intrebari directe pe care ai preferat sa le ignori, dar ca sa lasi totusi un comentariu ai decis sa te iei de mine. Hai sa-ti spun un lucru care poate nu te-au invatat ai tai: daca n-ai nimic folositor de spus mai bine taci.

Pacat ca nu ai primit o educatie adecavata, de la mama aia care o faci mincinoasa pe forumuri online.

| Yurisa a răspuns:

Mereu am știut chestia asta oarecum, niciodată nu i-am considerat eroi. În schimb mi-am dat seama de alt lucru: că părinții nu sunt atotștiutori și că nu tot ce zic ei este bine și asta mi-am dat seama după ce am terminat liceul și când am început singură. Mi-am dat seama că ai mei nu știu nimic despre lumea în care trăiesc și trăiesc în bula lor, după regulile și principiile lor

| DandG2304 explică (pentru Yurisa):

Eu i-am considerat atotștiutori pentru ca imi raspundeau la orice intrebare, din orice domeniu, si cumva aveam siguranta aia ca indiferent de cele intamplate ei sunt acolo.

| kalasnicov22 a răspuns:

Parintii mei intotdeauna au fost si sunt eroii mei.S-au straduit sa ma creasca si mi-au oferit ce au avut mai bun.

| DandG2304 explică (pentru kalasnicov22):

Cred ca la toti a fost asa, intr-o anumita ma sura. Eu traisem intr-o bula in care ei erau cei mai cei

| kalasnicov22 a răspuns (pentru DandG2304):

Nu cred ca ai inteles, poate daca o sa ai copii si o sa-i vezi mari o sa intelegi, pana atunci plimba-te cu bula ta goala.