Care ar fi cea mai bună metodă de a scăpa de o familie și un mediu toxic, care tot odată te face să crezi că nu ești suficient de bun și că nu vei reuși niciodată în viață?
De ani de zile întâmpin astfel de probleme, mai ales cu mama, cu care nu am avut niciodată o relație apropiată, ci doar plină de certuri și neînțelegeri, dar și reproșuri.
Tatăl meu m-a abandonat încă de când aveam 5 ani și am rămas în grija mamei, dar în timp, ea și toată familia ei au început sa îmi facă tot felul de reproșuri și să mă trimită la tata și părinții lui, cu care nici cu ei nu am o relație foarte bună, iar cu tata, nici atât. Nu se interesează niciodată de mine. Constant sunt jignită și deloc susținută și înțeleasă, mai ales de mama, care mă așteptam ca măcar pe ea să o mai am, chiar ca și prietenă...
Menționez că am 18 ani împliniți și am foarte multe planuri, dar tot odată, îmi este și teamă că nu voi reuși în viață și că vorbele mamei negative se vor adeveri...Nu știu cum sa încep acest drum în viață, departe de acest mediu toxic, nu am încredere în mine și cumva îmi este și teamă de eșec și de schimbare, care mă gândesc că ar putea duce spre rău...
Recunosc că întotdeauna am avut nevoie de multă atenție și afecțiune, pe care din păcate...Nu am primit-o suficient, doar financiar.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Cel mai bine dacă tot ai 18 ani, ia-ți un job și mută-te de acasă, nu mai sta in acel mediu în care îți va fi imposibil să evoluezi, doar vei fi trasă în jos de ei.
E important să-ți amintești că nu ești singură în această situație și că există soluții. Poți începe prin a căuta sprijin din partea unor persoane sau organizații care te pot ajuta să-ți găsești un mediu mai sănătos și mai susținător. Poate fi util să vorbești cu un consilier sau un psiholog care te poate ghida și susține în acest proces. Ai dreptul să-ți construiești propria viață și să îți urmezi visele, indiferent de ce ți s-a spus până acum. Este normal să simți teamă și nesiguranță, dar cu timpul și cu sprijinul potrivit, poți găsi calea către un mediu mai pozitiv și împlinitor. Ai curajul să cauți ajutor și să îți construiești propria poveste!
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.117.225.254) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro