Habar n-am, fiecare reactionam diferit in circumstante de genul acesta. Cert este ca are tot dreptul sa o paraseasca, asta daca nu e dispus sa treaca peste si sa uite tot.Desi ma-ndoiesc.
Cred ca, dupa ce isi revarsa furia in particular(boxand, mazgalind, lovind ceva etc.), poate discuta cu ea, sa ii spuna ce simte si sa vada impreuna cum s-a ajuns la asta, la minciuna si daca se pot gasi solutii.
Civilizat, eu cred ca ar trebui sa discute cu sotia si sa afle motivul inselarii, dupa care impreuna sa-si evalueze noua stare a mariajului si sa hotararasca cum vor continua... Dar consider ca daca doua persoane se iubesc nu exista motiv pentru a se insela unul pe celalalt... ceva nu merge in acea relatie cand unul calca stramb, iar cel inselat trebuie sa fie categoric in hotararea pe care o ia, pentru ca odata inselat...mai poate recidiva sotia...
DAR ASA CUM AR TREBUI, SA DAM O SANSA CELUI CARE GRESESTE...SE POATE RELUA RELATIA SI POATE CHIAR MERGE MAI BINE...
Fiecare om reactioneaza diferit pus in fata unei asemenea situatii... unii isi arata '' barbatia ''cu pumnii, unii o dau afara din casa, altii isi fac bagajul si pleaca ei...
Cred ca depinde mult si de atitudinea sotiei bagaboante. Eu as reactiona diferit daca as afla de la ea si daca as simti sincer ca regreta decat daca as afla singur si nici in fata unor dovezi concrete ea nu ar recunoaste asta (ca in bancul ala: "tu crezi ce vezi sau ce-ti spun eu?"). Ca sa nu mai vorbim de cazul in care ea zice "ei, si?". In plus sunt multe elemente care pot influenta decizia (vechimea relatiei, cine e amantul, unde s-a produs fapta, in ce circumstante, cat din vina o porti tu, cati copii aveti impreuna samd).
Eu cand am de luat decizii foarte grele scriu pe o hartie toate variantele, incercand ca pentru fiecare sa identific avantajele si dezavantajele, pe care le scriu sub fiecare varianta. In final recitesc tot si iau decizia... Chiar daca nu e intotdeauna cea mai buna, macar stiu ca am avut argumente.
@leonardk - de ce cand inseala el este vinovat si este doar un urangutan, iar cand inseala ea e de vina tot el, pentru ca a neglijat-o?
Cred ca el ar trebui sa aiba atitudine de principal vinovat din moment ce a determinat-o sa faca asta. Daca o iubeste atat de mult incat sa treaca peste tradare cum se face ca a neglijat-o in asemenea hal? In orice caz el nu va uita niciodata tradarea si ii va reprosa de cate ori va avea ocazia - deci relatia se va deteriora si mai mult.
Ptr Regis - Intamplarea face ca ea sa fi inselat in cazul de fata. Cu siguranta acelasi raspuns as fi dat si daca lucrurile stateau invers.
Cautati unde e greseala?
de ce a tradat?
despartiti-va daca nu va mai iubiti...
Sa aiba aceeasi atitudine ca in situatia in care i s-a spart un vas din portelan ce tocmai i-a cazut din mana, sa fie constient ca nu il mai poate repara, sa fie rational, demn si intelept si sa nu iasa niciodata din categorialul a ceea ce se numeste "OM". Sa gandeasca imediat ca viata are un singur sens : INAINTE.
Indiferent ce ni s-ar intampla in viata, trebuie sa gandim pozitiv, sa fim puternici si sa muncim, sa traim, sa luam si sa privim viata cu acelasi entuziasm ca la inceputul drumului nostru, indiferent la ce varsta ne-am situa in momentul confruntarii. Este destul de greu dar nu este imposibil. Cel ce doreste sa traiasca si sa gandeasca frumos, o poate face, indiferent de cei din jur, chiar daca cea mai importanta persoana din viata lui l-a inselat.Importanti suntem noi oamenii ca entitati si valori, cu structura noastra dihotomica, cu ce avem bun si frumos in noi.Si, la urma urmei, apa trece si va trece pururi iar pietrele raman si vor ramane pururi...
Cred ca inainte de toate trebuie discutat cu cartile pe fata motivele care au dus la aceasta situatie.Imi fac acest scenariu in cap de ceva vreme pentru ca am senzatia ca in aceste momente traiesc aceasta incredibila transformare a mea dintr-un om rational in unul extrem de gelos si asta datorita faptului ca sotia mea are un compartament diferit. Pe scurt, o suspectez ca are o relatie cu un alt barbat iar ce voi face daca aceste temeri ale mele se vor confirma este ca nu am puterea de a acorda vreo sansa relatiei.Este ca si cum te duci pe un teren pe care stii ca este minat si din greseala ai sarit in aer.Pentru mine nu mai existi, ai plecat definitiv din viata mea. Este un exemplu figurat acesta dar este unul dupa care ma conduc in evaluarea unei astfel de situatii. Poate ca gresesc in ochii celorlalti in modul cum gindesc dar este doar un punct de vedere
E poveste unui prieten, care pe deasupra inca o iubeste, ea se pare ca s-a indragostit de cealalta persoana, dar ca totusi ar vrea sa mai incerce odata cu el - problema lui e ca se vede pe ea, ca nu este in apele ei, ar vrea sa-l mai caute pe acel barbat si prietenul meu sa da peste cap si nu stie ce sa mai faca; mentionez ca au avut o discutie foarte clara asupra acestui lucru si ea ar fi zis ca va mai da o sansa casniciei lor.
Din cate mi-a zis prietenul meu, problema a fost ca el a neglijat-o prea mult timp, plus alte lucruri care poate s-au zis intre ei.
Ultimul raspuns este foarte corect, dar il vad pe acest prieten, sufera precum un caine, pentru ca inca o iubeste enorm.
Degeaba se cauta vinovatii, intrebarea e daca se poate trece peste acest lucru, el imi comenta ca ar putea trece peste asta - dar nu e sigur daca ea ar mai putea trece
Alexandragabriela93 întreabă: