anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care credeti ca sunt cauzele divorturilor in familiile tinere? Am mai multe rude care au divortat. Sexul slab sau pur si simplul faptul ca nu se potriveau cat au crezut.

Răspuns Câştigător
| Alexandrionelu a răspuns:

Stilul de viață, obiceiurile de pana la căsătorie nu dispar după ce zici "da" la primar și la popă. Dacă ea sa frecat cu tot liceul și cartierul înainte de căsătorie, sa nu crezi ca după ce și-a pus veriga pe deget se schimba peste noapte. Dacă el o ținea numai în chefuri, beții și bagabonteli, nu-l vei vedea un partener prea bun de căsnicie nici după. Mai ales la vaste fragede, unul din ei va greși, celelalt se va răzbuna și nu mai durează mult...

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Prostia din capul lor, incompatibilitate - bani putini si de acolo vine scandalul, neincrederea, adulterul

| Mosotti a răspuns:

E simplu, majoritatea se iau pe fizic, panarama, distractie si prosteala, sex, NU stiu ei daca exista calitati morale de baza care alea nu se duc niciocata, potrivire de caracter, respect, comunicare, ceva independenta in cuplu, sa aiba gandire cat de cat pe acolo, ceva pasiuni si discutii comune, sa aiba si ceva prin cap, ca stiti cum e "un om inteligent niciodata nu se plictiseste", nu eu am scos vb asta, prin asta apar discutii, pasiuni mai complexe si uneori interminabile fara sa se repete ce faci azi.

Cand intra in viata de zi cu zi constata ca viata nu e doar alea dupa care se cupleaza ei, si e nasolie, si vad ca au putine in comun, ca e una sa te intalnesti asa din cand in cand la distractii, si alta e sa stai cu omu ala in casa mereu. Eu am tot spus asta peste tot unde a fost contextul.

Normal ca la distractie toti suntem pe acolo si zicem ca ne potrivim, calatorii, rasete! Dar viata nu e doar asta. Si asa e o mare problema si anume se stie (cine stie, evident) ca femeia si barbatul au foarte putine in comun oricum, deci iti dai seama, pana la urma asta s-ar putea sa fie si cauza, si ca de aia sa nu aiba in comun multe, ca nu se poate. Nu vb de exceptii aici, ca sunt si destule cupluri care merg, dar zic alea mult mai multe care nu. Ea parfumuri, haine, telenovele, stat in magazin o ora, vb cu prietenele despre wowbiz, el calculatoare, internet, filme care oricum sunt diferite ca gen de ale ei, table, fotbal, motoare, masini, si asta e in 90 % din cazuri. El vrea sex mai mult, ea nu, el isi da drumu repede, ea nu si se plange ca e nesatisfacuta, unde se mai inteleg e cand calatoresc dar aia o faci odata pe an 2 sapt si atat, cand mai ies la o terasa dar nici aia nu faci mereu, in rest cucu. Si ea si el sunt f okey in felul lor, insa nu se potrivesc.

Dar eu am avut parinti care m-au invatat inca de la 16 ani astea, rude, si stiam deja! De aia eram extrem de selectiv si am refuzat cateva, pentru ca mama a zis asa "trebuie sa stii acum, ca degeaba la 30 ani zici aaolleu daca aveam minte asta inainte, ca nu mai ajuta". Oamenii nu-s educati! Bagam in ei carte la greu, dar viata nu.

| Freya1 a răspuns:

Se grăbesc,nu apuca sa se cunoasca, merg pe atracție fizică mai mult decat pe cea sufletească, lipsa de educatie, presiunea societății si multe altele.
Multi tineri se căsătoresc datorita unei sarcini, am văzut multi tineri ce au relații de scurtă durată sau aventuri din care rezulta un copil si atunci se gandesc ca e timpul să își pună pirostriile.Mai stiu multi ce au o situație precară acasa, sau o educație proasta si se iau cu prima/primul venit ca sa nu ramana singuri sau sa aiba cine sa le spele izmenele sau aduca bani in casa si aia e.Sunt multi ce se iau după statutul social sau financiar si se lipesc repede sa ajunga la ciolan fara sa analizeze daca iubesc persoana aia sau nu.Iar la final toti astea conștientizează că ei vor altceva, ca s-au grăbit, ca nu aia e viata pe care si-o doresc si divorteza.

| OldSoul a răspuns:

Pentru ca atunci cand s-au luat, s-au luat asa, cu tot cu unele incompatibilitati.
Desigur, la inceput, totul e mai frumos, iar aceste nepotriviri par a fi nesemnificative, dar in timp, cand traiesti alaturi de o alta persoana, incepi sa vezi cat de pronuntate sunt unele din acele "defecte" pe care le credeai neimportante.

| Bizon95 a răspuns:

In adolescenta copii sunt recunoscuti ca fiind UN MOMNUMENT de instabilitate (e trist si iti da impresia de inmormantare nationala, asteapta o ora si sa fie fericire nationala)

moment in care cand sunt tineri, putini chiar ies din cliseul asta destul de repede

insa motivul care este CATEGORIC, e ca in momentul in care chiar te maturizezi (si asta se intampla pana aproape de 30, la marea majoritate a oamenilor) poti sa constati ca lucurile care ti se pareau cu adevarat importante (cum ar fi nevasta), sa nu iti mai pese de ele... DELOC
te-ai casatorit pentru ca ti s-a parut ca sotia/sotul sunt dragostea vietii tale, si apoi sa iti dai seama ca erai doar infatuat(a)

in plus, si asta e o chestie cu adevarat de rahat, dar e si reala, E BINE CA TINERII DIVORTEAZA, NO SHlT, pentru ca e MULT mai bine decat sa se complaca in situatie, si pe la vreo 40 de ani sa se trezeasca intr-o dimineata, sa constate ca il/o doare in PIX de nevasta/sot SI DE COPII, sa considere ca nu si-a trait viata, asa ca atunci cand E MAI RAU, pentru ca are copii, sot/sotie SI RESPONSABILITATE, sa isi puna palma in kur si sa plece cu bagat de *** in tot si toate!

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Se duce lumea de rapa cu fiecare generatie care urmeaza.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

In mod normal e pacat sa divortezi de partener/a.

| Dalmore a răspuns:

Se iau prea repede, prea tineri, prea virgini și neexperimentați și îs dezamăgiți când își dau seama că viața-i grea, nu tot ce zboară se mănâncă și prima iubire nu trebuie să fie și ultima.
Mie mi se pare că majoritatea au relații foarte toxice, pline de gelozii și drame inutile, pentru că nu știu să comunice sau când să pună stop.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt multe, social Media, feminismul, încurajarea curveniei, feminizarea bărbatului, mai demult bărbații mergeau la război și erau plecați mult de acasă, chiar daca cei doi nu se potriveau exista distanta, se vedeau rar, nu existau așa multe divorțuri pentru că nu aveai cum sa divorteti pentru că abia îți vedeai nevasta și copii.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand plecau la razboi aveau doi copii, iar cand se intorceau se trezeau cu patru, in conditiile in care unul din cei doi de la inceput murise. Cam asa functiona treaba.

| 4ndr33y a răspuns:

Asteptari prea mari, nefondate.

| edit28 a răspuns:

Isi spun ca e plina balta de peste si cauta alt partener mai bun, pentru cel mai mic defect. Nu mai e rusinea de alta data, asta fiind un lucru bun dar si rau.

| Delcatty a răspuns:

Graba in primul rand. Dorinta de a avea o familie si copii cand niciunul nu e pregatit psihic sau chiar financiar, dar extazul acela de pe moment nu ii lasa sa gandeasca obiectiv.
Ca tot ziceam, un alt motiv sunt banii, gestionarea lor care poate sa nu fie tocmai usoara si sa creeze presiuni. Intr-o casnicie, finantele ajung la comun si, daca unul are o problema de orice fel, il trage si pe celalalt in jos.
O alta cauza e... ei bine, 2019. Oamenii sunt mai liberi din punct de vedere al presiunii sociale decat in 1919. Nu se mai forteaza sa stea impreuna daca a devenit de inteles si acceptabil divortul in majoritatea situatiilor. Desigur, asta are si o parte negativa: nu mai exista motivatie sa se gaseasca solutii, pac, trec fluturasii din stomac, se duce fiecare pe drumul sau.
Mi se pare de inteles sa divortezi, de exemplu, in cazul in care esti inselat(a), dar nu si daca te nemultumeste ca partenera sau partenerul imbatraneste si nu mai arata atat de bine sau nu mai da acelasi randament.