Obsesia:acelei persoana.care este obsedata de cineva... ii este greu sa stea fara acea persoana...insa.intr-un mod sufocant...si deranjant... pot aparea geloziile...neincrederea.persoana care este obsedata de cineva.practic ii distruge liberatatea celeilalte persoane...pe cand iubirea adevarata...este ceva ce nu dispare niciodata. ceva ce simti 1 data in viata. fata de persoana pe cae o iubesti. exista un sentiment de admiratie...respect...sinceritate...incredere...pasiune.se poate comunica... pot lua decizii impreuna...de fapt...iubirea nu cred ca se poate definii.Fiecare om are modul lui de a simti, de a trai si de a darui iubire.
Buna, iubirea adevarata e un sentiment pur fara intentii ascunse fara gelozii nemotivate, fara acuzatii si reprosuri continue...cand iubesti crezi in pers iubita, ai o rel sincera bazata in primul rand pe respect, sinceritate, fidelitate, obsesia este atunci cand de ex verifici telefonul intr-una partenerului, cand esti gelos fara motive concrete, cand nu prea te intereseaza sa il faci fericit, doar pe tine sa te satisfaci alaturi de compania lui, sunt multe altele care arata ce diferenta mare e intre o iubire sincera si o obsesie...
Nu prea e corecta comparatia sau diferentierea dintre o iubire adevarata si una obsesiva. Consider ca iubirea obsesiva este mai adevarata decat "iubirea adevarata". Este "prea adevarata" si in combinatie cu unele frustrari, devii obsedat de persoana respectiva.
In opinia mea, diferenta este ca iubirea obsesiva este prea puternica si iti ia mintile. Trebuie sa te controlezi. nu da mai mult decat primesti.
Intr-o relatie bazata pe iubire reciproca nu are cum sa apara obsesia. Exista doar gelozia care depaseste limitele. Obsesia este legata de psihic, mai degraba un defect al sau. Aceasta se manifesta in alte circumstante iar diferenta dintre cele doua este evidenta.
Poi iubirea adevarata e atunci cand ai incredere in persoana iubita...cand nu stai non-sopt cu ea... iar obsesia e atunci cand vrei sa stai numai cu acea persoana sa stii mereu ce face iar cand nu e cu thns a stii unde se afla...si tot asa...
Iubire e cand sunt implicate doua persoane si obsesie cand doar una e obsedata dupa alta presupun
As vrea sa imi spun si eu povestea ultimilor 2 ani si poate asa reusesc sa inteleg ceea ce simt.