Sincer morganaM daca nu ai incredere in cineva ce rost/sens are sa traiesti cu persoana rescpectiva? parerea mea este sa gasesti un partener in care nu sa ai incredere completa sau sa fi obsedat de gelozie ca te inseala undeva la mijloc,cand treci limita spre extrem singur isi faci rau tie insuti si celor din jurul tau,din pacate in ziua de azi e greu sa ai incredere in cineva, nu inteleg ca suntem o specie poligoma si credem cu credinta ca suntem monogomii, gelozie trebuie sa exista dar cu limita, parrea mea nu ai incredere nu te complica eu asa am facut mereu cand am realizat ca nu-i serioasa persoana de langa mine mam departat de ea nu prin inselat si prin limbaj frumos, gelozia e lipsa increderi in persoana iubita, dezamagirirea din trecut alimenteaza gelozia din prezent
Gelozia inseamna lipsa de incredere in partener.Gelozia este un lucru teribil; seamănă cu iubirea, dar e contrariul ei; nu vrea binele obiectului iubit, ci dependenţa lui şi triumful asupra lui. Iubirea este uitarea de sine; gelozia este forma cea mai pasionată a egoismului, exaltarea eu-lui, despot, exigent, vanitos, care nu poate să se uite şi să se subordoneze.Provoaca doar durere, psihica uneori chiar fizica.Se pare ca este valabila zicala: si asta se pare ca se datoreaza de fapt codului genetic existent in ADN-ul fiecarui individ, asa ca nu te poti opune acestei simptomatologii patologice. Asta e parerea mea si n-as dori sa fiu in pielea prietenului/iubitului tau.
Ar trebui sa nu existe de loc. Ar trebui sa existe incredere.
Nu imi face placere sa fiu intr-o relatie in care sa ma intreb mereu unde este, cu cine, de ce si ce face. Prefer sa ma gandesc la ce as putea face ca ea sa se simta mai bine cu mine, sa fac un gest frumos care sa ii faca placere si sa nu fie banal. Sunt lucruri pe care fiecare din cei doi parteneri le pot face ca sa risipeasca orice indoiala a celuilalt.
Nu sunt de acord ca lipsa de gelozie arata ca nu imi pasa. Chiar daca vine unul si se da la ea, se vede in limbajul corpului ei ca nu este interesata. Mai sunt si alte feluri in care sa ii arat ca imi pasa si ca o apreciez, nu trebuie sa fiu gelos degeaba. Iar eu, la randul meu, imi fac partea mea ca sa ii ofer aceeasi incredere.
Daca nu exista gelozie, inseamna ca pe persoana respectiva o doare undeva de tine.
Dar nici posesiv obsedat - ala trebuie dus la nebuni. Deci, ar trebui sa existe gelozie intr-o relatie, undeva la 25% ca sa zic asa
Depinde de fiecare persoană. Fiecare persoană manifestă diferit același sentiment.
Stiu, dar tu ce crezi? Ca ar tebui sa existe, sau nu? Mult sau putin?
Da,categoric.Cred că este o modalitate prin care noi ne manifestăm afecțiunea.Da,iubesc o persoană,deci da, vreau să petreacă mult timp cu mine și, din egoism, vreau să petreacă mai puțin timp cu ceilalți, demonstrând astfel că sentimentul este reciproc.Dar este absurd să ceri cuiva așa ceva.Gelozia este absurdă, însă face ca alte lucruri să fie raționale.
Sincer,consider ca ar trebui sa existe echilibrat.In primul rand, daca ar fi putina, inseamna ca partenerul nu prea este interesat si nu tine indeajuns de mult la tine, pentru ca orice ai avea, si un lucru sa zicem, si ar veni cineva sa-l foloseasca te-ai enerva putin.Asa ca, daca placi mult o persoana e logic sa te apuce nervii cand vezi ca altul se da la ea.Deci daca pe el nu il intereseaza si nu e gelos,nu inseamna ca are incredere in tine,inseamna ca nu prea ii pasa si de obicei baga chestia asta:''Vai, iubi! Da' eu am incredere in tine.''In al doilea rand, daca ar fi gelozie excesiva, se ajunge la certuri din nimic si la o posibila despartire, deci nu se merita.In concluzie, cel mai ok este ca intr-o relatie sa existe gelozie echilibrata, din partea ambilor parteneri deoarece prin aceasta se arata interesul, dragostea, increderea si multe altele.
Multumesc mult pentru raspuns
Cu placere! :*
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
sweetkiss4u4ever întreabă: