| ashlee a întrebat:

Care este numarul vostru ideal de copii daca banii nu ar fi o problema? 2, 3, 4? Totusi, oricati bani ati avea, ganditi-va ca trebuie sa petreceti si timp cu ei (nu sa-i creasca doar altii - ideal ar fi). Asa ca nu cred ca e vorba numai de bani...
Deci, cati copii?

30 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

3

| darkhell217 a răspuns:

Doi, un baiat si o fata daca se poate

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Niciunul, nu i mi plac deloc copiii

| Freya1 a răspuns:

1 baiat iar daca am sa consider ca pot si sunt in stare pot sa mai fac si o fetita

| Hammurabi a răspuns:

Ba chiar e vorba de bani. În primul rând nu faci copii dacă nu poți să le asiguri un trai cel puțin decent. În al doilea rând, faci atâția câți poți crește (cât poți duce financiar). Bunăstarea financiară îți asigură și timpul necesar pe care să-l petreci cu familia. Asta dacă ești un om decent și cu capul pe umeri nu vreo ciudățenie de-aia de om de afaceri care nu vrea decât să facă bani continuu, chiar dacă are mai mulți decât poate cheltui în 5 vieți, și nu-l interesează nici familie nici nimic altceva.

| Holiday a răspuns (pentru Hammurabi):

"În al doilea rând, faci atâția câți poți crește (cât poți duce financiar).""

Adica vrei sa spui ca daca poti creste 10, faci zece?!
Ideea e ca faci MAXIM cati poti creste decent, ideal mai putini.

| Hammurabi a răspuns (pentru Holiday):

Exact asta am spus. Câți poți crește decent și câți ai chef să ai.
Nu interpreta matematic, ar fi o aberație. laughing

| ashlee explică (pentru Hammurabi):

Am inteles. De aceea am scris ca "nu cred ca e vorba -numai- de bani", ci de cati ti-ar placea sa ai si in functie de capacitatea de rabdare, daruire, atentie, personalitate, etc.
Pentru ca oricati bani ai avea, daca te oboseste prezenta unui anumit numar de copii si, prin urmare, ii lasi mai mult cu ingrijitorii (bone, rude, etc.), ce sens are sa faci foarte multi?
Cam asta era ideea daca m-ai inteles.
Deci ideea era cati v-ar placea, dar tinand cont si de altceva in afara de bani (rabdare, atentie, placerea de a fi cu cati (?), etc.)

De exemplu, Angelina Jolie are 6, inclusiv adoptati. Banii nu sunt o problema, insa v-ar placea asa (sau mai putini, mai multi?)? (Puteti sa scoateti sau sa adaugati mintal copii din poza urmatoare :-) )
https://pmchollywoodlife.files.wordpress.com/......fn-ftr.jpg

| Hammurabi a răspuns:

Da, cred că majoritatea răspunsurilor va fi 2, 3, 4 maxim. E de bun simț. Și eu tot cam așa consider.

| RainmakerX a răspuns:

Daca as avea atatia bani incat sa nu fie nevoie sa pierd timpul pe la munca atunci 4 ar fi un numar rezonabil. (Deja de la 4 in sus mi se pare exagerat caci nu ai cum sa le oferi tuturor timpul de care au nevoie... )

Daca ar fi nevoie sa ma duc la munca atunci probabil ca numarul ar fi undeva pe la 2-3.
Acum depinde foarte mult ce intelegi tu prin "Banii nu sunt o problema"

Eu nu sunt adeptul gandirii "Daca ai mancare, haine si nu ai datorii atunci banii nu sunt o problema"

Consider ca, pentru a spune ca banii nu sunt o problema atunci trebuie sa ai de vreo 3 ori salariul mediu. In caz contrar banii POT sa fie o mare problema caci, cu totii stim ca exista perioade in care apar necazuri si o sa ai nevoie de niste bani in plus.

Copilasii aceia au nevoie de timp cu parintii lor, sa-i educi, sa-i ajuti la scoala cel putin pana cresc sau macar sa le platesti o persoana care sa-i ajute in clasele mai mici.
Plus ca trebuie sa-i speli, sa ai grija sa ajunga la scoala, sa le dai de mancare, sa fii atent/a sa nu se imbolnaveasca etc...

Nu mai poti sa te trezesti la 12 si sa cumperi pranzul de la fast food caci nu ai avut timp sau chef sa gatesti. Doar nu ai de gand sa-i dai asa ceva unui copilas?

In legatura cu temele...
Am vazut cum isi fac anumiti copilasi temele cu bunicii iar rezultatele nu sunt prea placute.
Eu am avut niste rezultate foarte bune la scoala si pot spune ca asta se datoreaza in principal claselor mici. Atunci parintii stateau cu mine *nu foarte mult, cat le permitea timpul* si repetau chestiile alea banale.

Prefer sa am 1 copil educat, care sa se poate descurca in viata decat sa am foarte multi si sa nu am timp sa ma ocup de ei.

| ashlee explică (pentru RainmakerX):

Mersi. Prin "banii nu sunt o problema" inteleg a fi bogat, adica atunci cand banii chiar nu mai sunt o problema. E ceva rar, ce-i drept, de aceea am zis "numarul ideal" (adica un exercitiu de imaginatie). :-)

Totusi, chiar si in lumea celor bogati, exista aspecte care tin de conditia umana in sine: rabdare, capacitatea de daruire, placerea de a fi cu copiii (Unii poate nu au rabdare cu copiii). De exemplu, Oprah Winfrey e foarte bogata (3 miliarde de dolari avere - miliarde!), dar nu a vrut copii pentru ca, dupa cum a declarat, nu are rabdare cu ei.

Desigur, banii sunt importanti, dar chiar si bogati daca sunt, oamenii au diverse preferinte. In plus, oricat de bogat ai fi, daca nu iti plac copiii si nu vrei sa fii in preajma lor sau te oboseste un anumit numar de copii, nu are rost sa-i faci. Deci nu numai banii sunt la baza deciziilor oamenilor, desi banii sunt un factor important.

| Lioana a răspuns:

Ideal 3 copii, asa ca in povesti. Imparatul avea 3 fii sau 3 fiice.

| Holiday a răspuns (pentru Lioana):

Daa, sau capra cu trei iezi...

| oprescudorin11 a răspuns:

Mi-ar place sa fie peste un miliard! Dar nu pot fecunda atatea femei!
Desi mi-ar place!
In acelasi timp mi-as dori sa am vreun milion de parinti si socrii care sa aiba grija de ei, sa-i educe in primii sase sapte ani de viata!
Ca apoi intervine STATUL!
Dar dupa informatiile mele STATUL nu poate sa fac nimic, caci profesorii au probleme, sunt ei insisi analfabeti!
Asa ca vreau si eu un SFAT COMPETENT!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2

| Iunix a răspuns:

Unu, maxim 2.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Cati se poate, nu mi-am propus un numar, cat de multi happy

| munteanuionvictor a răspuns:

Trei copii.

| 94Lucifer94 a răspuns:

În jur de 3-4 copii, doi băieți și două fete ar fi ideal laughing

| leapșa a răspuns:

2 copii.

| Petrovic a răspuns:

Sunt încă prea mic pentru a fi tată, dar aş putea atâția copii cât vrea Dumnezeu. Poate unul sau mai mulți. Iubire este destulă.

| Roxin a răspuns (pentru Petrovic):

Dumnezeu face si procesul fizic sau?

| Petrovic a răspuns (pentru Roxin):

Procesul fizic este facut de oameni.

| Roxin a răspuns (pentru Petrovic):

Si unde intervine Dumnezeu?

| Petrovic a răspuns (pentru Roxin):

Dumnezeu a lăsat bărbatul și femeia care vor face moștenitori, prin contact sexual.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Roxin):

In rugaciunile de seara:"Fa-o, Doamne, sa se scoale!"

| Roxin a răspuns (pentru anonim_4396):

Si-a fost si-a facut dintr-o pla 3...
Si-a dat-o cu mir si tot nu s-a sculat...

| Volsvagan70 a răspuns:

Cati mi-o da Dumnezeu.
As vrea sa am cel putin un baiat, ca sa-l pot invata tot ce stiu eu si sa fac activitati cu el.
Pe fete nu stiu cum le-as putea educa si ce activitati as putea face, ideal ar fi ca o femeie sa le educe si sa se joace cu ele.

| Dumitru_Mirela_1990 a răspuns:

2 copii ar fi perfect: băiat și fată!