Ion Luca Caragiale
Monica Columbeanu
Biserica Catolica
Epoca Capitalista
Tactica cavalereasca
doar atatea stiu
1.Bisrica Catolica
2.Ion Luca Caragiale
3. Tehnica Cavalereasca
banca comercial sunt tot ca un fel de cacofonii dar acestea sunt originale
In limba romana nu sunt neaparat 3 cacofonii acceptate. Sunt mai multe, desi bine este sa le eviti, si nu prin CELEBRA " ...virgula...". Trebuie doar sa stii sa formulezi o propozitie. Desi sunt cateva care se stiu: biseriCA CAtolica; tehniCA CAvalereasca; Ion LuCA CAragiale. aaa.si am uitat : cacofonia este un grup de 2 litere care se repeta la sfarsitul unui cuvant si la inceputul urmatorului. Prin urmare: la lac, sa sarbatoreasca sunt cacofonii. Nu ca+cl, ca+cr
CACOFONÍE ~i f. 1) Asociație sau repetare neplăcută de sunete în vorbire. 2) muz. Amestec discordant de sunete; lipsă de armonie. [G.-D. cacofoniei; Sil. -ni-e] /
CACOFONÍE ~i f. 1) Asociație sau repetare neplăcută de sunete în vorbire. 2) muz. Amestec discordant de sunete; lipsă de armonie.
Da nu sunt doar 3. sunt mai multe. da nu le stiu pe toate. nu mai are rost sa le zic si eu ca deja le-au zis multi.
1 ion luca caragiale 2 biserica catolica 3 technica sau tactica cavalereasca sunt cele mai vechi cacofonii permise in literatura (dar am o intrebare pentru voi ) intr-o zi o pritena si-a lipit in dormitor un poster cu faimosul PEPE si a cand a iesit afara foarte bucuroasa sa exprimat in felul urmator (MI L-AM PUS PE PEPE PE PERETE) credeti ca a gresit cu ceva?
fijalb întreabă: