| MiruFcrb a întrebat:

Care sunt traditiile de Craciun in familia voastra? (fundita cadoubig grin)

Răspuns Câştigător
| Monyka_4278 a răspuns:

Pai la noi in familie se pregatesc toate inainte da ajun(toba, leber, racitura)iar in ajun sarmale, salata beof cozonaci dulciuri etc.se impodobeste bradul se pregatesc cadourile pentru toti nepoti, copii, frati, parinti iar seara se impart. primim si colindatori.in ziua de craciun mergem la nasi, a doua zi servim masa impreuni si noi cu finii dar si parintii si sora cu fam. ei ( pacat ca fratele nostru nu mai e printre noi... a murit chiar in ziua de craciun). pana sa moara fratele nostru petreceam a doua zi de craciun acasa la parinti.

10 răspunsuri:
| Libelle a răspuns:

Mama e cu astea.
Noi facem coronita de pus la usa de-afara din brad natural, acum, chiar aseara am facut.Crengute de brad cu betelea si fundite pe la usi, mult rosu si auriu, curatenie.
La fiecare masa de Craciun exista sarmale, salata de boeuf, carnati, cartabosi, tobe, si alte chestii care mie nu imi plac.Si prajituri, si sampanie. Avem toti cadouri sub brad dimineata, si urla colindele puse de unchimeo in toataaa casa

| Adry05 a răspuns:

Nu as zice ca e ceva iesit din comunhappy mai degraba ce fac majoritatea famiililor si anume: vin verisorii mei de la bucuresti, matusha mea cu familia ei de la mine din oras si ne rentalnim cu toti la o matusa mai batrana, si sarbatorim impreunahappy iar apoi pe rand mergem la cate o matusalaughing si anume odata vin la noi [matusa din oras si cea din bucuresti cu familia ei] apoi la cealalta matusahappy pentru mine fiecare craciun e foarte placut si am norocul dea trai in fiecare an acel sentiment minunat pe care il traiesti numa cand esti cu familia tahappy dar ale tale? craciun fericit!happy

| Fifylici a răspuns:

Pai nu exista traditii, toti suntem nonconformisti.
Fiecare sarbatoreste in stilul sau.

| MrBeanTeddyBear a răspuns:

Facem sarmale cozonaci pizza gogosi impodobim bradul ne dam cadourile cu o seara inainte si atat...restul plictiseala

| UnCorazonLocoooo a răspuns:

Tata sta pe net pe sport.ro sau ceva de genul ori de uita pe gsp. Fratemio se uita la desene iar eu scriu pe blog si imi vine sa plang cand ma gandesc ca la noi in familie nu mai exista de mult sarbatori. Fara mama nu e nimic oh go on.

| yoanna73 a răspuns:

Va compatimesc.vad ca sunt multe persoane care sufera mai tare ca mine de craciun.eu sunt in spania si imi e tare dor de casa, de zapada si de traditii.va iubesc pe toti si imi pare rau pentru voi.sarbatori fericite

| AnemonaP a răspuns:

Pai, sa impodobim brazii, sarmale, cozonaci, luminatii pe geamuri etc

| Slavic a răspuns:

In fiecare an, sarbatorim nasterea lui Iisus Hristos in data de 25 decembrie. Exista insa nenumarate traditii legate de aceasta sarbatoare despre ale caror origini nu cunoastem foarte multe lucruri si despre care, cu siguranta, ai vrea sa afli mai multe detalii.

Spre exemplu, care este rolul vascului si al plantei Poinsettia (Steaua Craciunului), de unde a aparut traditia cu acadelele in forma de bastonas pe care le atarnam in fiecare an in bradul de Craciun si multe alte lucruri la fel de interesante?

| 00raluka00 a răspuns:

Pai facem cozonaci, prajituri mergem cu colinda la casele oamenilor dupa bani (doar copii mici intre 4 -12 ani) taiem porcul
mergem cu pasca la sfintit si cu vinul carenea ouale si cam atat

| 00raluka00 a răspuns:

Funda please