| nuexistadrogmaitare a întrebat:

Cat de greu este sa cresti un copil? Care sunt etapele cele mai grele in asta? Anul acesta sunt hotarat sa-mi schimb viata si sa plec in afara, din motivul asta cateodata ma gandesc ca nu voi avea timpul necesar sa-mi fac o familie sau sa am un copil. Am 21 de ani, eu nu stiu daca dupa parerea voastra sunt prea tanar si nici nu vreau sa ma grabesc gen sa ma insor de pe acum sau lucruri din astea, ma gandesc ca voi pleca sa-mi fac un rost iar cand voi face ceva in privinta lucrurilor din mesajul asta cred ca voi fii prea in varsta si nu vor fii lucrurile la fel. Ce trebuie stiut? Detaliati-mi si mie situatii similiare si ce e de facut.

2 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Daca ai cu cine, fa-l cit mai repede. O sa te motiveze si nu o sa te lase sa dormi pe o ureche. Daca e vorba de plecat afara, ai grija sa iti iei MUSAI familia cu tine. Nu de alta, dar foarte putine familii rezista la distanta, mai ales la virste mai fragede. Legat de intrebarea ta cu "cit de greu este sa", depinde cum abordezi tu situatia. Poti sa te plingi de cit timp si atentie iti cere de la o virsta incolo, ca strica chestii si nu te asculta samd, sau poti pur si simplu sa te bucuri de chestiile mici pe care le face in fecare zi, de cum invata sa manince, sa mearga, sa se imbrace, sa vorbeasca din ce in ce mai bine.

Teoretic, la virsta ta ai avea si mai multa rabdare si tact, plus ca ai fi mai deschis la minte si nu ai aborda educatia in genul parintilor nostri cu faze de genul "eu am dreptate intotdeauna" si "fa aia ca asa iti zic eu sau daca nu stai in colt pina ma asculti" si alte traume.

P.S. Daca nu ai facut asta pina acuma, ai putea incepe prin a iti impune singur un program zilnic/saptaminal pe care sa il respecti cu sfintenie, sa iti administrezi bugetul cu cap (70% consum/cheltuieli, 30% economii - 10% investitii, 10% pomeni/cadouri, 10% depozit), sa iti stabilesti obiective pe termen lung.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut
Să-ţi faci o familie şi un copil nu e greu. Mai dificil este să găseşti un partener de viaţă cu care să ai o familie fericită. Să înveţi ce înseamnă a deveni un soţ bun, apoi un părinte bun. Teoretic nu e greu dar în practică sunt multe detalii.

http://www.jw.org/......casatorie/

http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/familie/cupluri-parinti/

Cele bune.