Sincer? ft importanta. într o relatie trebuie sa fii educat, intelegator si afectuos. chiar daca sunt certuri, e nevoie sa iti pastrezi calmul, si cred ca asta se trage si din educatie, parerea mea.
e vorba si de bun simt, daca te deranjeaza ceva la cel de langa tine, ii spui cu frumosul, nu jignind si etc.
cred ca m-am lungit cu raspunsul)) dar da, e importanta si chiar e nev de ea intr o relatie
Pentru cei care vor să învețe este foarte bună. Insă sentimentele nu au IQ, Iar cele mai multe cazuri oamenii nu vor să invețe să fie altcumva decăt cum SIMT să fie.
Este foarte importanta din mai multe puncte de vedere. De exemplu: nu poți sa te bazezi pe partener ca v-a rezolva o problema cu un grad de dificultate scăzu. Tu poți sa vorbești unde vreti sa ajungeți in următorii 5-10 ani și ea sa nu te creadă pentru ca in mintea ei este imposibil astfel nu o sa traga cu tine pentru un vis irealizabil din punctul ei de vedere. Poate sa fie inteligenta cu planuri de viitor și sa nu aiba o educație financiară. Ex: își dorește sa construiască o casa alături de tine si ea sparge toți banii pe cumpărături impulsive si nu investește nimic ba chiar ajunge sa se împrumute
Toate cele 7 laturi ale educatiei sunt importante. Fiecare latura este importanta la momentul potrivit: singura sau in combinatie.
Foarte multi fac o confuzie intre educatie si invatatura, ceea ce este gresit. Invatatura este doar o sublatura a educatiei, ce intra in latura culturii. Cineva ii reprosa cuiva, care i-a spus ca este incult, ca el are doua facultati. Cel care i-a spus ca este incult i-a spus: invatatura DA, cultura BA.
Educatia iti da posibilitatea sa te comporti nu numai civilizat, dar si in functie de mediul in care actionezi. O vorba romaneasca spune: cmporta-te ca un orasan la oras si ca un taran la sat. A nu se confunda denumirea de taran ca ceva de ocara.
Si inca ceva: educatia, dar in special cultura trebuie sa fie cat de cat apropiate intre partenerii de viata, pentru a putea frecventa anturaje in care sa se simta bine ambii, dar mai ales pentru a se putea fi pe aceiasi lungime de unda in familie.
Buna intrebare. Educatia e baza si functie de ea te inconjori de universitari sau de boschetari.
Educația este importantă într-o relație, deoarece ea poate influența modul în care oamenii comunică, se înțeleg, tratează și respectă unul pe celălalt. Este important să avem o perspectivă similară asupra valorilor, principiilor și obiectivelor, astfel încât să putem construi o relație bazată pe încredere, respect și compatibilitate.
Dacă partenerii au educații diferite, pot exista diferențe culturale și de valori, care pot duce la neînțelegeri și conflicte. Însă, acest lucru nu înseamnă că o relație între două persoane cu educații diferite este condamnată la eșec. Dacă există o comunicare deschisă și respectuoasă, iar partenerii sunt deschiși să învețe unul de la celălalt, diferențele culturale și educaționale pot fi depășite.
În general, educația poate influența modul în care oamenii gândesc și iau decizii, dar nu este un factor determinant în succesul unei relații. Mai important este cum partenerii se raportează unul la celălalt, cum se sprijină și cum își arată afecțiunea și respectul reciproc. Astfel, educația poate fi importantă într-o relație, dar nu este singurul factor care influențează succesul acesteia. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care partenerii se înțeleg și se completează reciproc în ceea ce privește valorile, obiectivele și comportamentele.