Să crezi în visurile tale și în tine indiferent de ce cred cei din jur.
Încearcă să discuți cu persoane care sunt apropiate de vârsta ta, într-adevăr perioada comunista a afectat mult gândirea părinților, bunicilor, altor oameni.
Pentru ca na, majoritatea încă au traumele nevindecate și cred încontinuuare ca nu au fost afectați și ca sunt ok.
Mulțumesc vorba ta sa vorbesc cu cei de seama mea și sa îmi fac ce îmi place cel mai mult
Nu cred ca toți părinții iti vor raul.Adica da,mai sunt cazuri în care pur și simplu părinții sunt genul acela de oameni fără un simt matern/patern în ei și se comporta execrabil cu copii,dar sunt cazuri puține.
Generația mai veche mergea și merge pe premiza muncește sa ai, învață să fi, nu te risca aiurea, creeaza-ti o siguranță, o stabilitate.Pentru ca ei asa au trăit și mulți nu au ajuns rău.Adica au locuri de munca,au casa,au crescut copii în comparație cu mulți din ziua de azi ce fac copii și ii cresc tot bunicii,ce stau numai prin chirii,ce baga bani la aparate și în droguri, ce fac "investitii" și afaceri de tot rahatul și după ce își fac datori la bănci și cămătari se sinucid.
Asa ca, ideea de a face ceva realist cu viata ta și a lăsa avioanele nu e chiar una rea.
De a face o școală de viitor, sau de a-ți alege o meserie de viitor e ceva bun, nici de cum comunist sau mai știu eu cum.Ca azi ai avioane și visezi sa trăiești din pasiuni, iar mâine cerșești la coltul blocului.
Nu contra zic ai și tu dreptate dar de ce nu ne au învațat ei părinți noștri recunosc ca poate nici ei nu au fost ajutați de către alți dar cum de alți pot și alți nu uite de exemplu am învață că școală nu m-a ajutat 8 ani ai pierdut degeaba sa scoatem 1, 2, 3, 4/5 ani plus și cu 3 sau 4 ani de liceu în total 9 ani sau 10 ani plus ce mai faci facultate vreo 2 3 ani total de 13 ani dat cum de 60%, 70% au terminat liceu ma trezeam sau ma chinuiau în fiecare dimineață și ce am învătat CE drumul spre casa și spre școală dus întors corect e bine ce zici sa nu te arunci cu capul înainte eu nu sunt asa de fel mie îmi place sa ma informez pe internet de ce pentru ca este mult mai ușor și nu cere banii cum alți cer de exemplu sa ma înțelegi tu pe mine pentru a vorbi cu cineva trebuie sa dai banii FIECARE CUVÂNT are un preț ala o litera aia putini sau mulți au învatat de la alți de ce ca să ceară banii ca altfel nu sta cu tine de cât sa piardă timpul degeaba nimic nu este gratis pe lumea asta nici asfaltul ala pe care îl calci tu pe el dar ști cum suntem noi mai general pana nu ne dam cu capul de perete nu ne simțim bine de ce pentru ca nu am învatat și nu am plătit și aici nu vorbesc de școală în general sau liceu eu vorbesc de profesionism plătești un curs ești văzut alt fel în viata plătești școala nu se alege nimic de tine de ce ai experienta într-un vreun domeniu anul și da ai dreptate mulți se droghează fumează Maria pentru ca este medicament maria nu droguri fiecare face ce vrea cu viata lui ca vrea sa și-o distrugă asta este treaba fiecăruia dintre noi prin câte trecem și prin câte vedem în care nu suntem obișnuiți dar nu avem ce face asta e legea legea naturi normale
Sa îți explic ceva.Tu vezi lucrurile diferit pentru ca vrei sa iei exemple de la "smenari","smecheri" ce nu prea au o fărâmă de creier și nu stiu sa făcea altceva decât "faci ca mine sau dau cu, cutitul". Crede-ma, nu e un exemplu bun.Si oameni cu bani și pe bune smecheri nu o sa ii vezi cu 4/8 clase.Toti au scoli terminate, facultati terminate pentru ca au nevoie de ele pentru și în orce afacere.
Nu poți sa te faci contabil fără școală de contabilitate.Nu te poți face inginer fără facultatea respectiva.Nu poți fi nici avocat și nici doctor fără facultate, pentru ca acolo faci teorie și practica despre ce urmează sa faci.
Te întreb pe tine, poți sa conduci fără sa stii măcar cum arata mașina și unde ii sunt pedalele?
Poti sa operezi o apendicita fără măcar sa ști unde e apendicele?
Îți spun eu, nu.Eh pentru asta ai nevoie de școală.
De început sa te integreze în societate și sa poți convietuii cu alți copii și oameni.Pe urma sa înveți sa scrii și sa citești ca sa poti sa comunici, sa poti sa faci o scoala de soferi, sa poti sa te semnezi ...ca altfel o sa vorbești doar cu gugu Gaga și ce ai învățat de la părinți.
Iar treptat chiar dacă mai sunt si materi inutile înveți istorie, ca să sti și tu nemul din care te tragi.Geografie,ca să cunoști și tu planeta, tarile, marile.Biologie și anatomie sa înveți cum funcționează corpurile, natura, romana ca să știu a vorbești și sa înveți lucuri despre operele noastre și personalități și multe altele.
Nu o sa le ști pe toate și nu o sa le înveți pe toate.Dar nu sunt inutile.
În viata nu e suficient sa dai cu pumnul.
Oooofffffff frate dacă îți zic ca am luat permisu de conducere și da am făcut școală de șoferi ca am plătit din munca ceva bun ce a ieșit și ce am vrut plus ore suplimentare o și o mașină manuala are trei drepte nu 4 sau 5 altele au chiar și doua cum ar fi alea se numesc automate de scris știu sa scriu zână mea dar eu am pus o întrebare ce tu ai mers departe foarte rău cu smecheri ce ai spus tu fiecare e cum este el gândește cum vrea fiecare face vrea mai ales tineretul asta ca în afara de sex de o aventura de o noapte și a a doua zi suntem decât prietenii și droguri la greu și plus după ce ai terminat o școală un liceu cu un bac sau fără bac ai trei uși deschise jandarm polițai sau pompier sau și poate la mecdonald zână mea cu sau fără experienta în viata asta ști cum e înviata primești testul apoi lecția în viata asta și abia apoi sa mai vorbim
Daaa! Cunosc situatia, am momente in care nu am cu cine vorbi si ma preseaza emotiile, atunci aleg rugaciunea (catre Maica Domnului).
Stropdeploaie întreabă: