Când eram eu adolescent nu se organizau astfel de tabere în şcoala mea.
Însă, eu nu trebuia să-mi conving părinţii să mă "lase" undeva după vârsta de 13 ani.
Pur şi simplu plecam. Câtă vreme nu le ceream lor bani, şi răspundeam la telefon o dată la 12 ore să le spun că-s întreg şi n-am păţit nimic,... nu mă deranjau.
Salut.
Pai, eu de exemplu, am fost anul trecut la mare, in 2010, cu o colega si tatal ei. La inceput tatal meu nu a vrut sa ma lase, dar i-am spus ca oricum noi nu vom merge, pentru ca mama mea are intotdeauna concediu vreo 3 saptamani, si atunci mergem la tara, la bunici, si acolo stam tot concediul ei. I-am spus tatalui meu ca daca nu ma lasa, atunci sa ma duca el, si m-a lasat.
Succes, si sper sa te lase si pe tine!
Sunt mai multe motivele pentru care parintii nu isi lasa copii la mare in tabara. unul ar fi banii. daca ajungi la concluzia ca motivul e de ordin financiar atunci trebuie sa pui problema cu multa intelepciune cu parintii tai.trebuie sa le explici ca totusi este varsta la care se formeaza personalitatea ta si chiar este necesar sa ai parte si de iesiri in alte locuri fata de cele clasice in care te duce, bunici tara etc.si apoi trebuie sa le aduci in vedere ca este u lucru pe care chiar ti-l doresti si chiar esti dispus sa faci anumite sacrificii pentru el,de ex,iti vei da silinta mai mult la scoala,ii vei ajuta pe la treburile casei ii vei asculta mai mult,etc.dar este important sa incepi sa faci asta(sa discuti cu ei)cu mult timp inainte, chiar cu cateva luni inainte de perioada verii si sa le amintesti de mai multe ori pe luna(fara sa-i stresezi totusi),pentru ca ei sa aiba timp sa-si organizeze banii incluzand si optiunea ta.daca motivul pentru care nu te lasa e ca nu au incredere in tine si in anturajul tau,ca poti face cate si mai cate pe acolo si nu te lasa pur si simplu pentru ca le e frica de consecinte,atunci trebuie sa schimbi tu aceasta in timp pentru ca ei sa capete incredere in tine. eventual prietenii tei cand vin pe la tine roaga-i sa se poarte respectuos cu parintii tai,sa vb cu ei sa se abtina de la gesturi obscene,etc. poti deasemeni sa comunici si tu mai mult cu parintii,sa le spui ce faci in timpul liber cum e la scoala,de cine iti place si de cine nu, etc etc, pantru ca incetul cu incetul sa vada in tine un copil responsabil si ei sa devina prietenii tai.este putin de lucru, dar iti spun ca merita.parintii care au incredere in copii sunt ca si prietenii tai, ba chiar mai mult.succes.
Tatal meu este "speriat de bombe" rau de tot
Se mai organizau tabere, excursii in clasele mici(1-4) insa nu ma lasa cu niciun chip singura decat cu mama. Acum am si eu in sf 15 ani jum si vad ca de acum incet incet ma mai lasa si pe mine da pacat ca acum nu se mai fac.
Am bani nu-i problema de asta si merg si cu familia dar e mai tare cu iubita si colegii credeti-ma.
anonim_4396 întreabă: