Abh
| Abh a întrebat:

Caz cutremurator, real, familie de romani: ea naste doi gemeni, in urma nasterii ramane paralizata, spitalizata. Tanarul " tatic" da copiii in ingrijire unui orfelinat intrucat nu se poate ocupa de ei si nici nu ii vrea. Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| matchpoint a răspuns:

Buna ziua, unii oameni nu sunt suficient de ``puternici ` pentru a face fata unor asemea lovituri primite de la viata.Trebuie sa recunosc ca nu pot sa condamn gestul lui de a-i da in ingrijire unui orfelinat, atat timp cat nu cunosc toate detaliile. Sper insa, ca dupa ce lucrurile se vor linisti, sa revina asupra acestei decizii si sa gaseasca solutia cea mai buna la acesta problema. faptul ca i-a dat spre ingrijire unui orfelinat nu inseamna ca i-a abandonat. Cunosc si eu un ca asemanator. In urma nasterii, femeia are grave probleme de sanatate, care nu ii permit sa parasesca spitalul, ramanand internata mai bine de 6 luni. Sotul ei, in disperare de cauza, si cu inca doi copii acasa decide sa dea copilul in ingrijire unui orfelinat, pentru motivul ca nu poate avea grija de sotia bolnava, de doi copii minori si de slujba sa, necesara pentru finantarea familiei. In tot acest timp viziteaza copilul la orfelinat si ii asigura cele necesare. Cred ca nu era zi sa nu treaca pe la el pe la orfelinat. Este de condamnat acest om?
Eu cred ca nu. Intamplarea mea are un final fericit; dupa luni intregi de tratament, starea mamei copilului este buna, este externata, si copilul revina in sanul familiei dupa aproape un an.
Sper ca acesta sa fie si finalul acestui caz.

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu as putea face asa ceva, dar cum nu cunosc intreaga situatie nu ma pot pronunta, ca o ipoteza s-ar putea sa fie si cauze obiective pentru care tatal a procedat asa. Numai bine!

| Zenithf a răspuns:

Mai ramane sa divorteze de ea si sa-si gaseasca alta, ca il doare in p... de toate. Ce pot sa zic, in epoca avorturilor nu ma mira nimic, "crestinii" de azi sunt mai rai decat romanii din vremea lui Isus, aia macar priveau nasterea si mamele cu respect.

mira
| mira a răspuns:

Ce putea face acest om avand doi gemeni si obligatai de a munci ziua intreaga pentru a asigura intretinerea sa si a unei sotii bolnave? Poate nu avea nici rude care sa-l ajute.Nu cunoastem intreaga situatie.

| Liviu a răspuns:

Well...
Am citit si eu... ce a zis si matchpoint...
Ce a zis si frumushika...
Am si eu o mica parere...
Mai bine ca i-a dat decat sa manance din gunoaie...
Sau sa cerseasca...
Acolo au o masa calda...asigurata.
Sper.
Iar cat despre saraca femeie...
toate cele bune si sanatate! cai mai buna decat toate big grin

| anka a răspuns:

Este de condamnat dar trebuie sa ne gandim ca sunt barbati (majoritatea) care nu sunt in stare sa aiba grija de ei insisi. Mai sunt barbati care nu au instinct patern si se multumesc sa aduca bani acasa si atat fara sa se implice in educatia propriului copil. Avand in vedere ca statul i-ar fi platit concediu de paternitate ar fi putut face un efort ca, impreuna cu o vecina, o sora, o bunica sa creasca cei doi copii. Rusine!

| Ela_PuRpLe a răspuns:

Într'adevăr, cutremurător!
Ar fi trebuit ca tatăl să rămînă alături de copii, să le ofere dragostea părintească de care au şi vor avea nevoie, mai ales ca mama lor e bolnavă... Dar lasă, nu trebuie să judecăm noi, în viaţă totul se plăteşte mai devreme sau mai tîrziu şi oricum Cel de sus vede.

| Minks a răspuns:

Nu inseamna ca daca i-a dat la orfelinat i-a parasit de tot, poate doar i-a dat spre ingrijire ca sa le fie mai bine decat in familie, sau nu stie sa ii ingrijeasca. E gresit sa ii judecam pe oameni, poate a avut motive intemeiate.

| andrei a răspuns:

Daca v-ati iubi copiii si ati sti ca nu puteti sa ii cresteti cum trebuie ati face la felsad

si chestia cu "nu i-as da pentru nimnic in lume"chatterbox de unde stiti ce situatie materiala...

si cei cu titlul ala?

"Caz cutremurator" voi nu stiti cati copi sunt dati spre adoptie :p

sau era mai bine sa ii bage intr-o punga si sa ii arunce la gunoi, sau era mai bine ca, copii aia sa maora de foame, sau sa nu fie crescuti cum trebuie...

poate a facut ce trebuie sau poate nuthinking

| lifeistough a răspuns:

N-am mai auzit sa ramai paralizata in urma nasterii dar in Romania orice e posibil!

| lifeistough a răspuns:

Decat ca altele care nasc si-i arunca la tomberon sau in hazna mai bine la orfelinat!

| Alphawolf a răspuns:

Intr-adevar cutremurator, dar in majoritate asfel de cazuri apar in urma lipsei de educatie, asemenea cazuri se pot evita daca cel putin una din cele doua persoane gandeste si o intereseaza la timpul potrivit. Atat fata cat si baiatul trebuie sa-si puna niste intrebari inainte de a concepe un copil. Un control la doctor la timpul potrivit poate prevede complicatiile... Este trist, dar este vina lor.

| dot a răspuns:

Jeg de om

| MadQueen a răspuns:

Doamne! Eu sa am copii, nu i-as da pentru nimic din lume!
Vezi atatea pe pamantul asta. La ce i mai faci daca i dai, vorba aia. Dupa ce aduci pe lume un copil, pai te lupti pentru el pana la ultima suflare! Caci e al tau, si e un suflet nevinovat.
Un copil nu e o jucarie, sa o tii sa o speli, sa te joci cu ea si daca nu iti place sau e defecta sa o arunci!
Si tatal acestor gemeni va inchipuiti "ce mult isi doarea" acesti copii straight face
Sunt atatea cazuri de genul acesta pe fata pamantului, si daca as putea sincera sa fiu, sa intalnesc cu astfel de parinte, as da cu ei de pamant sa i trezesc la realitate, odata si odata!
Pentru ei un copil e asa ceva trecator; mai vin, mai pleaca... a. e doar un copil.NU! In momentul in care ai un copil lupti pentru el pana la ultima suflare indiferent ca are o boala cronica, fizica sau te miri ce. Stiti povestea ca oamenii se trag din maimute si cealalta cum ca Dumnezeu ne-a creeat cu propriile-i maini. Ei bine daca prima e adevarata, atunci mi-asi dorii sa fi rams asa maimute, animale, caci si un animal isi ingrijeste, isi apara si isi iubeste puiul mai mult decat face un om. Si noi gadim poate ca de 10 ori mai mult decat ele. Poate...

| frumusica_3241 a răspuns:

Ti sa intampal tie? dar este ingrozito eu nu i-as da pentru ca sunt ai mei ppuiuti si i-am facut chiar daca ea este paralizata
sa stii ca sunt fata nu baiat :d