| cocoshanell a întrebat:

Ce anume v ar trece prin minte ca vedeti un cuplu foarte Foarte in virsta tinaduse de mina prin aleile unui parc? ia ti invidia s au v ar bufni rasul? v ati dori sa fiti ca ei la batrinete? 2 "Care este reteta succesului pentru o relatie pina ce moartea va va desparti"? 3Cu foarte multa Dragoste si iubire sincera intr un cuplu se poate trece prin toate greutatile vietii?

Răspuns Câştigător
| Laura_2393 a răspuns:

Nu simt invidie si in nici un caz nu am de ce sa rad. Este un lucru remarcabil, faptul ca doi oameni pot trai atat de mult timp impreuna. As minti sa spun ca nu mi-as dori sa pot ajunge si eu la asa la randul meu. Reteta...Cred ca este mai mult decat iubire, Este iubire, respect, comunicare si loialitate. Cred ca aceste stau la temeliile unei relati atat de longevive.

10 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

1. Ce-mi trece prin minte primul gând? "Aha! Deci dacă vrei, chiar poţi". Pe bune. Ăsta mi-i primul gând.
Nu, sigur nu m-ar pufni râsul. Bunicii mei au avut o căsnicie de 52 de ani şi se ţineau de mână şi nu mi s-a părut niciodată nimic de râs în chestia asta. Dar, aşa cum bine spune Drojdier, aşa ceva se înfăptuieşte şi cu enorm de multe concesii, concesii pe care foarte mulţi în prezent nu mai sunt dispuşi să le facă. Nu cred că sunt de invidiat astfel de cupluri dar nici de condamnat cei care nu mai sunt dispuşi astăzi să facă anumite concesii. Viaţa şi ritmul de viaţă s-au schimbat enorm în ultimii 15-20 de ani şi, prin urmare, aşa cum e şi logic, şi societatea suferă anumite transformări. Că aceste transformări vor fi în bine sau în rău, doar timpul decide. Putem vorbi de astfel de transformări (că-s bune sau rele) peste alţi 20 de ani sau chiar mai mult, cu condiţia să păstrăm mintea deschisă pentru că judecăţile prin prisma cutumelor şi a principiului "cum era pe vremea mea era perfect" nu sunt constructive.
2. Am răspuns oarecum mai sus. Răbdare, tutun şi concesii.
3. Nu. Sincer, nu. Cu foarte mult respect, înţelegere, bună apropiere şi abia apoi dragoste (care se naşte din primele 3) da. Abia atunci. Iubirea nu ţine de foame şi iubirea nu ţine de nimic în general. E un sentiment plăcut şi dătător de "aripi" dar dacă nu e fundamentată pe cele 3 principii, aripile se frâng la prima pală de vânt mai puternică. (mamă de metaforic am fost deşi nu aşa am vrut să iasă)
Numai bine.

| fabiola a răspuns:

Imi aminteste de vorbele lui Mircea Radu care spunea ca dragostea adevarata a vazut-o pe chipul a doi batranei, acea grija cu care ea ii dadea un fervex fiindca el era racit.Multumirea lui ce i se citea in ochi si grija ei au creat imaginea dragostei adevarate! In rest, tot respectul pentru astfel de oameni!

| Vizitiul a răspuns:

Crezi ca un mucos ca mine este in masura sa-si dea cu parerea despre un cuplu de varstnici? Eu spun ca nu sunt in masura, si nu e un act de modestie, ci o piedica pe care mi-o pune constiinta. Daca i-as invidia as fi un om ieftin. Daca as rade, cred ca as fi un imatur. Cine nu si-ar dori sa-l gaseaca anii batranetii langa iubirea sa? Putini, si aia-s inconstienti. Reteta succesului consta in dragoste, asta in primul rand. Si nu cred ca e cazul sa mai insir respectul si toate cele, pentru ca atunci cand iubesti cu adevarat, nu esti infidel, arogant, mincinos etc., si da, cand iubesti cu adevarat depasesti orice greutate, dar incepi sa te familiarizezi cu ideea de "concesie".

| Minnie a răspuns:

Invidie? Deloc.Ras? In niciun caz.Intotdeauna cand vad asa ceva ma gandesc :"as vrea sa fiu si eu cu sotul meu asa. ce dragut!"

| CybeRAthlete a răspuns:

Ar fi foarte frumos, as vrea sa fiu si eu ca ei la batranete, dar nu cu boc la guvernare, mi'as dori o batranete linistita si frumoasa alaturi de persoana iubita, evident.
in ziua de astazi, dragostea nu prea tine de foame... poate sunt de moda veche, dar eu unul cred ca se poate trece cu dragoste prin majoritatea greutatilor vietii.
bafta

| BeHappyForMe a răspuns:

Eu am vazut era la cumparaturi tocmai terminasera el tine sacosete cu o mana si cealalta o tine pe babuta lui iubita, mi s-a parut romantic si tocmai ca era cu prietenul meu atunci ne duceam la cumparaturi si ne tineam de mana si i-am zis mi-ar placea sa imbatranim si noi asa sa ne iubim si la batranete si sa ne tanem da mana, l-am intrebat daca el ne vede asa peste ani si a zis ca da, asa si trebuie sa ramana toata viata impreuna sa se ajute sa treaca prin viata impreuna si dragostea nu stiu daca mai este ca la inceput cand erau tineri dar inca exista si de asemenea exista atasament si respect care se capata odata cu trecera anilor.

| PriiNcess a răspuns:

Mereu vad cupluri mai in varsta tinandu-se de mana cand se plimba si de fiecare data ramas placut impresionata, chiar m-am bucurat ca si la o varsta destul de inaintata ei tot se iubesc. eram cu o fata.si ea a inceput sa rada si sa zica:ia uite-isi pe mosii aia. si i-am zis: nu-nteleg de ce razi. ai vrea sa fii si tu ca ei la batranete. si a tacut si n-a mai zis asa ceva. mie sincer mi s-a parut un comentariu nelalocul lui, nesimtit as putea spune.aste e o dovada ca iuirea rezista in timp si ca nu conteaza varsta.tot asa o sa iubesti.

| Hassel a răspuns:

Daca doar se tin de mana as fi fericit ca mai exista dragoste si la batranete... dragostea si iubirea sunt importante in viata, si da, un om care are parterer(a) de viata cred ca traieste mai multhappy

| deviant18 a răspuns:

Eu i'as invidia si as vrea sa fiu ca ei la batranete. si sunt de parere ca iubirea sincera este unul din factorii cheie care tin o relatie de'a lungul vietii insa nici ceilalti factori nu trebuie uitati: respect, incredere, loialitate si tot asahappy

| onutza98 a răspuns:

Norml ca iasi invidia deorece nu vezi multi batrani p strada tinanduse de mana la varsta lor din punctul meu de vedere inseamna ca inca se iubesc reciproc si stiu sa isi arate sentimentele chiar si rintr. o strangere de manawinking