Trebuie să discutați vorbiți ca între mamă și fiică săi arăți că poate avea cu Adevărat încredere în tine mama ta. Trebuie să-ți deschizi sufletulu și inima mamei tale doar ea te poate înțelege unde nu te înțelegi cu mama ta, atunci nu te va mai răni, fiindcă dacă nu-i spui nu are de unde să știe mama ta ce te supăra deranjeză rănește.
între o mamă și fica ei trebuie! Să fie o relație unică! în care vă puteți înțelege amândouă una pe cealaltă.
Cine stie de ce te compara cu animalul de companie si ce legături sunt in sistemul dansei din creier.
Insa ma gandesc ca este foarte speriată de nenorocirile care se tot intampla si doreste sa te protejeze.
Nu stie sa comunice cu tine,caci nu toti parintii au talent la comunicare,dar ce sa faci, este mama ta,te intretine si trebuie sa-i respecti regulile pana la un moment dat cand vei fi independenta.
Incearca sa ai rabdare si cand iti face o observatie,chiar daca nu este justificata, sa-i spui ca imediat se rezolva sau sa te scuze,depinde de context.
Poate invata de la tine toleranta, fii tu cea inteleapta.
Sa nu te superi,dar la cum se desfasoara lucrurile acum si cum sunt droguri la liber si mai vezi si cate o știre cu Dinca sau Colectiv,parca iti vine sa inchizi copiii,in sensul de a-i proteja.
Este bine ca mai poate veni cate o prietena pe la tine,asta este treaba buna.
Asa intelege dansa sa te protejeze,tinand totul sub control.
Normal ar fi sa gasiti o cale de mijloc sa iti povestească despre lucruri si sa inveti sa ai discernamant,sa faci diferența si sa te poti proteja singura caci dansa nu va fi toata viata cu cheia de la colivie in buzunar.
Adica,sa stie exact unde esti, sa verifice ca acolo esti, sa aiba numere de telefon de la prietenii cu care esti,sa tineti legatura pe parcursul iesirii, si culmea acestea sa se intample natural.
De asemenea tu trebuie sa stii ca esti vulnerabila, sa ai grija unde mergi, aparentele inseala si sa nu te expui fara sa iti dai seama unor evenimente ce ar putea sa te marcheze pe viata.
Adica, sa fii drogata, rapita,violata,vanduta, chiar omorata.
Mamei tale ii este inconfortabil sa vorbească aceste chestiuni si de aceea se enervează, dar tu nu ai cum sa stii ce este in sufletul dansei daca nu iti comunica.
Mami prefera sa te raneasca ea decat Doamne fereste altcineva.
Personal stiu ca nu este o metoda de succes dar ce sa faci, doar sa o rogi sa faca cursuri de parenting pentru adolescenți.
Seara linistita si aranjează si tu cearceaful acela, ce naiba il lasi asa.
Câți ani ai? Nu cred ca o să se schimbe mama ta vreodată. Așa este felul ei de a fi. Singurul lucru pe care poți să îl faci este să aștepți să faci 18 ani, atunci o sa ai discernământ și o să răspunzi tu pentru faptele tale, nu mama ta. Știu ca este greu dar asta ar fi cel mai ok, încearcă să aștepți câțiva ani și o să fie bine.
Am 16 ani jumate. La 13 ani aveam libertate, ieșeam zilnic și nu reproșa tot ce fac, îmi dădea câte 50-200 de lei zilnic și nu mă întreba ce fac cu banii. Acum nu mă lasă să merg aproape nicăieri cu prietenii, și de abia îmi mai dă bani de buzunar. Îmi tot spune și ea ca la 18 ani pot să fac ce vreau, dar după aia începe să mi spună ca și atunci va alege ea pentru mine.
Asta încerc să fac, dar de cele mai multe ori mă ignoră și mă face să mă simt respinsă. Chiar încerc să am o relație mai bună cu ea, dar simt ca acest lucru nu este reciproc. Știe aproape tot ce fac și tot nu-i convine, preferă să stau acasă.
Păi cred ca din cauza știrilor e așa. E foarte speriată chiar și atunci când știe ca sunt în siguranță. Cu cea mai bună prietenă a mea mă lasă aproape mereu, căci mergem des una la cealaltă. De fiecare dată când încerc să mă deschid în fața ei, mă ignoră și acest lucru mă face să mă simt respinsă. În ultimul timp am observat ca după certuri devin foarte tristă și încep să am palpitații, și când i-am spus asta pur și simplu m-a ignorat și și-a văzut de treabă. Înțeleg ca vrea să mă protejeze, dar prin asta îmi face și mie rău. Încerc să negociez cu ea, și tot nu vrea să mă lase, doar mă ceartă și mai tare. Uneori, când ies, îi pun pe prietenii mei să vorbească puțin cu ea la telefon, ca să știe ca nu o mint cu cine sunt etc., plus au fost și dăți când ieșeam cu ea și câte un prieten sau o prietenă la cafea. Spre norocul meu, nu m-a certat atunci când a aflat ca fumez.
Da, trebuie sa o intelegi putin.
Daca ea ar pleca la club sau party si tu i-ai duce grija.
Doar tampenii se intampla in ultimul timp si mai ales ca fata esti mai expusa unor nenorociri.
Este bine totusi ca ai o prietena cu care poti discuta, ca mai iesi din cand in cand, ca te lasa sa fumezi.
Ai sa intelegi la un moment dat ce se petrece in creierul ei,insa mai este pana atunci.
Pana la urma si prea multi prieteni,anturaj, nu este asa vreo smecherie si stii si tu asta.
Posibil mama ta la randul ei a avut o comunicare defectuoasă cu parintii, nu stie sa se comporte deschis cum ti-ai dori tu,desi pare ca face eforturi totusi.
Posibil cand a avut nevoie de atentie nu i s-a oferit si acum duce si dansa mai departe tiparul ignorarii, in ideea ca stie ea mai bine, ca are experiență de viata mai multa ca tine.
Comunicarea este cheia in orice relatie, dar face parte dintr-o generatie care inca nu stie multe si au fost crescuți de parinti abrupti majoritatea.
De unde sa invete despre relatia cu un adolescent daca a fost tratata cum te tratează si ea pe tine sau poate ca mai rau.
Totusi se poate si mai rau.
Bine ca te lasa la prietena ta si nu a facut crize cu fumatul.
Incearca sa te linistesti si sa o iei fix asa cum este, fara sa intri in conflict cu dansa, sa te enervezi si sa faci atac de panica.
Esti in crestere si ar fi bine sa iei niste vitamine si minerale pentru varsta ta.
De asemenea fumatul accentuează problemele cu palpitațiile si stari de nervozitate si panica.
Dar asta este, ce sa faci.
Macar evita bauturile carbogazoase, in special cola si fara cafea si alte energizante.
Bine ca poti vorbi cu prietena ta, mai va spuneti oful una alteia.
Seara linistita.
Ai o mama closca. Mama ta incearca sa te protejeze, doar ca nu stie cum.
Dar comparatia cu animalul de companie... nu e buna.
Nu te mai deschide fata de ea daca vezi ca te ignora.
Focusul tau ar trebui sa fie pe invatat. Daca acoperi acea parte, esti bine in primul rand cu tine dar si cu mama ta.
E bine ca ai o prietena. Observa cum functioneaza relatia ei cu parintii ei.
Alege-ti cu atentie prietenii si anturajul. Asta ar vrea si mama ta.
Cand vrei sa iesi la vreo petrecere, informeaza-o pe mama ta. Ii spui "Voi fi in locul cutare, cu cutare colegi, ma intorc pana la ora 23. " Vezi ce spune.
Cum au spus si ceilalti, asteapta sa termini liceul si pe urma vei lua singura decizii.
Chiar si atunci, tot va trebui sa-i spui mamei tale unde mergi si cu cine. E pentru binele tau in primul rand.
Învăț ok, nu am primit nicio notă sub 8 anul ăsta școlar și sper să fie tot așa. Părinții prietenei mele sunt foarte ok, nu sunt stricți.
Când vreau să merg la o petrecere, mai întâi o întreb dacă îmi permite să merg și îi ofer informații ca să fiu sigură ca am șanse să mă lase. Ori mă milogesc să mă lase și îi spun ca merg cu prietena mea cea mai bună (ceea ce e adevărat), ori nu merg deloc. Uneori, îi spun direct ca merg, dar e aceeași poveste.
Imi doresc doar sa nu mai fie nevoie sa mă milogesc de ea atunci cand chiar vreau sa merg undeva.
De exemplu, mi-am dorit foarte mult sa merg la majoratul unui prieten. Îl ține la restaurant și merg la mulți copii pe care îi știe mami, plus vine și un prieten pe care îl cunoaște, dar nu mă lasă. Totuși, cumva mă lasă sa merg la majoratul unui alt prieten care și l ține la cabană, acolo mergând mai puțini copii pe care îi știm amândouă, dar merge și cea mai bună prietenă a mea.
E mama, trebuie sa-i ceri voie.
Deci mergi la petreceri, nu chiar la toate, dar mergi.
E bine asa.