Doamna Violeta, să știți că overworkingul este și el semn de depresie. În acest caz, este recomandat să te relaxezi, să te odihnești
Eu aleg sa traiesc ca Pavel Stratan dupa cum afirma maestrul " "De mititel de cand ma stiu,
mi-o placut sa beu,
Sa fumez, sa dau cu pumnu',
Si sa fac si vreau "
Deci as alege sa fiu liber decat alaturi de o idioata care sa puna sechestru pe viata mea!
Well,eu nu beau, nu fumez de mancat m-am apucat si mi-am facut rau cu 15kg pe plus
sper sa iasa soarele si pe str.mea,intr-o zi. daca nu...
In ambele cazuri as alege sa fac ceva util si sanatos cu viata mea, fiindca exista viata si dupa divort, exista prieteni, exista mii de joburi disponibile, care te astepata si care iti fac al naibii de bien cand esti in depresie, ca te tin ocupata.
Well,in cazul meu nu exista, nu-mi suna telefonul cu anii,nu ma cauta nimeni,nici macar fratele meu,care e singurul ramas in viata,nimanui nu-i pasa,tocmai d'aia si stau si trag in relatia asta degeaba si nu stiu ce sa fac si unde sa merg, pentru ca nu am macar un sprijin, nici job, nici nimic, ma simt zero, nu ma simt buna la nimic si am si pb grave de sanatate!
Dar de ce nu-ti iei de munca?
Orice ai lucra, tot te-ai simti mai bine, decat sa stai pe forumuri si sa plangi.
Nu stau si plang,abia am facut contul. ceream o parere,nimic mai mult si nu plang,povestesc,am trecut peste mult de plans, acum am devenit o fiara.mi-as lua de munca, dar nu stiu ce, pentru ca nu am experienta si ma dor oasele rau, coloana, ceea ce face si mai dificil acest lucru.
Doamna Violeta, să știți că overworkingul este și el semn de depresie. În acest caz, este recomandat să te relaxezi, să te odihnești
Singur,da,dar unde? pe strazi? n-am casa, n-am job, n-am sanatate, n-am nimic!
Pai iti cauti job, te pui pe picioare apoi pleci...
Unde,ca nu ma simt buna la nimic si am pb cu oasele, coloana, soldul, genunchii, cervicala. zici ca am 100 de ani
Din ce povestesti aici inseamna ca pentru tine nu exista alegerea de care ne intrebai initial atunci...
Voiam sa stiu ce ati face voi,ideea e ca nu stiti toate dedesupturile.e greu sa intelegi pe cineva prin ce trece,daca tu esti bine, daca nu ai probleme mari, lipsuri, traume, samd
Pai de aia e irelevant ce am face noi... ca nu stim situatia ta.
eu ti am zis, decat sa ma chinui langa cineva prefer sa ma chinui singur. da asta sunt eu
Mda.fiecare cu gandirea lui, cu traumele lui si viata lui.
Nu iti mai plange de mila ca nu te ajuta cu nimic, si nu o sa zic cu rautate ci ca sa intelegi ca nu vine nimeni sa te "salveze", doar tu faci asta, dar daca te plangi ca "nu poti" "nu ai cum" "te dor toate" nu se va schimba nimic.
Nu stiu nimic despre tine in afara de faptul ca ai acces la internet, si stii sa scrii si sa citesti. Deja esti mai avantajata decat 50% din populatia globului. Ai acces la infinite resurse care te pot invata unde sa iti dezvolti niste skill-uri sau ce fel de job sa cauti, sau cum obtii acces la sedinte la terapie (probabil ca iti sunt de folos).
Ca sa devii independenta si sa scapi de sot trebuie sa te pui pe picioarele tale.
Ideea e ca eu nu vad viata in nimic, nu intelegi? nu vad nici un sens sa ma chinui 10-12 pre la un job pentru 25mil.,dpar ca sa respir,nu vad nici un sens sa incerc sa caut barbati sau sa ma indragostesc, sa sufar, s-o iau de la zero, etc, nu mai am chef de nimic, am obosit!
Atunci inseamna ca ai depresie si ai nevoie de ajutor specializat https://www.istt.ro/asistare-psihologica-gratuita/
Mersi
Singur. Inveti! Pentru ca dupa ce esti liber, tot ce faci e strict pentru tine si nu mai ai absolut nici o scuza sa nu reusesti.
Ce faci pentru tine daca nu ai pe nimeni, nici job, nici casa, esti efectiv in drum? nu ai ce sa faci..eu daca ies acum pe usa nu am unde merge, nu am pe nimeni, sunt singura pe lume asta, nu intelegeti.
Ai internet, da? Gasesti o solutie pe termen scurt, inainte de orice altceva. Acoperis deasupra capului. Am inteles ca tu crezi ca nu ai unde merge. Uite, nu e musai sa zici pe public aici unde esti, imi poti trimite un mesaj privat. Nu te pot ajuta eu direct, dar te pot indruma in directia necesara. Stiu ca e foarte nasol, abia daca imi pot imagina, dar gindeste-te ca si din punctul asta nu poate fi decat mai bine in viitor.
Naspa de tot, ce povestesti tu nu vad cine sa poata sa iti dea un sfat.
Sa te ajute guvernu, sa iti dea casa, sa iti dea asigurare, te duci la spital nu platesati ca nu ai cu ce.
Nu este vina nimanui ca tu ai ajuns in situatia asta.Sa nu ai pe nimeni, sa nu stii sa faci nimic, pfff tu ai ales viata asta, uite unde tea dus.
Acum cauti rezolvare, cam greu la anii tai, banui ca ai si ceva ani mai multi.
Ramai colega de aptm, dar pana cand nu se stie, esti la mila nimanui.
Intrebarea asta trebuie sa o pui tie de multa vreme, banui ca probeleme nu au aparut asa brusc, nici astea de familie, nici de sanatate.
Macar de erai sanatoasa, de erai tinara, de arata-i bine, dar tu nu ai absolut nici o pffff nu mai zic nimic, nu vreau sa te intristez si mai rau, dar vorba aia, fiecare sta asa cum a ales, tu ai ales sa fii cum esti acum.
Clar ca nu au aparut problemele brusc,am tot sperat, am tot incercat, am zis ca poate se schimba, se maturizeaza, dar nimic, e mai rau..am si eu vina,normal,cand iubesti sincer,devii prost,vorba aia,cel mai mult asta ma deranjeaza si pe mine,ca nu am sanatatea necesara s-o iau singura la anii mei de la capat,asta ma trage mult in jos,plus oamenii,care sunt rai, vor sa te arda, sa te foloseasca si te arunca, nu da nimeni doi lei pe tine, am ajuns sa-mi fie frica si de umbra mea, zici ca am inebunit..si problema mai este si din cauza traumelor din copilarie,pentru ca mama ma abuza,ma facea in toate felurile,ma batea, umilea, si nu am incredere in mine, sunt introvertita, pun rau in fata nonstop, samd..nu are cum sa te ajute guvernul,ce ai? oricum nu as apela,as fi vrut doar sa pot eu sa lupt mai mult pentru mine,sa fiu mai puternica si sanatoasa, dar nu-s, ma simt un zero, si aproape zilnic, de mica, imi blestem ziua n care m-am nascut!
Ai intrat aici si ai aruncat o intrebare asa fara nimic, fara informatii, lumea spune ce banuie, habar nu are cine esti, ce esti, ce stii, citi ani ai etc.
Pune si spune clar,, reformuleaza intrebarea, spune am 50 de ani, nu stiu sa fac nimic, nu am nimic, barbatu nu mai e curios de mine, nu arat nici bine, sunt si cu multe kg in plus, nu ma descurc sa fac absolut nimic, nu ma pricep la nimic, nici nu imi place sa mai gfac ceva, nu-s curioasa sa am un job etc.
Daca bagai asa ceva, am citit doar ce ai spus in nu stiu cate mesaje, asa evitai sa mai citesti ce baga fiecare, pentru ca ei baga fara sa aiba informatii.
Eu numa ce am citit toate mesajele, toate duc la prapastie, nu te va ajuta nimeni, absolut, pentru ca nu stii sa afci nimic si nici nu esti dispusa sa faci, asta e problema ta, banui ca barbatutu so saturat si ala de tine, tu de el, o fi si ala ca si tine, altfel nu vad sa fi stat impreuna atita timp nu?
Nu poti sa stai cu cineva daca nu ai multe in comun.Aici nu este vorba de ghinion, este vorba de ce ai ales sa faci in viata, de cum esti ca om, ca persoana.
Cunosc femei ca si tine si chiar barbatii, femeile is exact in situatia ce ai arata tu, nici bune de sex nu-s, barbatii lor tot la fel, niste certati cu munca se cearta mereu, se bat uneori, telenovele de alea grele rau,.
Asa ati fost, asa ati ales voi sa fiti, nu v-a placut munca, v-a placut doar sa o lalaiti toata viata.Un barbat sau 2 deja, am aici, is romani, or sa ajunga pe strada, dar asa sunt ei, prefera vaiata assta decat sa lucreze ceva
Cum esti tu, si cu probemle de sanatate, eu zic nu cauta sfaturi nu are cine te ajuta.Sincer nici Becalii nu tear ajuta ajuti un om la nevoie nu unu care e copil toata viata, cam asa esti si tu, ai fost copil toata viata, neputincioasa, sau asa ai ales tu sa fii.
Nu te judeca nimeni, doar nu te tin eu, insa doar zic cum este.Am vorbit si cu oamenii strazii de pe aici din america, ei aleg viata asta sa stii, nu ca is saraci ca doar nu s-au nascut pe strada, au avut parinti, au avut case, dar nu au vrut sa munceasca, au pierdut tot, au ajuns pe strada.
Daca le oferi un job, nu vor, prefera sa stea sa nu faca nimic, asa sunt ei din fabrica
Adica oameni genul asta is niste oameni a nimanui, nu mai pot fi salvati nici de Hristos.
Tu nu ai vrut nimic, nici nu vrei si nici no sa vrei sa faci ceva.Mai esti si in RO asa ca nu te astepta la minuni, ai ajuns la capatu tunelului se pare
Ar fi de povestit pagini intregi,ce si cum, intelegi? era o simpla intrebare, sa vad ce zic si altii, nu e obligat nimeni sa raspunda, sau sa faca ceva, nici nu-mi doresc..intelegi? ca e logic si normal ca tot eu sa iau decizia finala si sa ajung la un mom.dat sa spun stop, gata, ma risc, fac ceva, si vedem ce iese.dar inca nu am starea necesara..atata timp cat respir, e clar ca mai am o speranta, ca ma agat de ceva..si ho, ca nu am 100 de kile si 100 de ani..am 40ani, 1. 70cm, 73kg, geez.dar femeile nu-s multumite de ele niciodata, asa suntem noi, e simplu..si ma oftic pentru ca am ajuns de la 54kg, la 73, intelegi? si e greu sa dai jos,e munca multa si am obosit,fiindca toata viata am tinut diete,altfel daca mananc normal sau extra,incep sa pun pe mine,e genetic in rahat,ce sa fac,rabd,dar am si caderi,mananc din tristete,singuratate, plictiseala, pe fond nervos, e normal, asa suntem noi, femeile..cat despre ajutor,repet,nu as apela la nimeni,nici daca m-as tara pe jos,as prefera sa ma omor, intelegi? nu mai arunca vorbe aiurea, ca nu e ceea ce debitezi tu! toti avem perioade bune si proaste in viata, asta e, cat mai pot, mai pot..cand nu..papa! toti murim, nu e nimeni vesnic..capisci?
De ce nu ai sti sa te descurci singur din moment ce esti adult?
Pasul 1: iti iei job, strangi bani de chirie sau casa.
Pasul 2: iti faci prieteni si hobby-uri noi.
Pasul 3: te desparti de sot si iti vezi de viata ta.
Instinctul omului o sa ajute in functie de puterea psihicului la fel si cum un animal isi cauta hrana chiar daca e in ploi si vant, dar sa ai absolut nimic nu exista, de unde vine o problema, vine o solutie
Uite ca nu am nimic, decat hainele de pe mine, pentru ca am fost proasta candva si m-am lasat pe mine pentru altii si am ajuns eu in rahat si nu ma scoate nimeni..si nu face comparatie cu animalul, el nu are nevoie de bani pentru chirie, mancare, cele necesare, samd..nu-i trebuie job, s-a nascut cu instinctul de a vana, noi nu.
Daca nu te poti intoarce de unde ai venit ( familie,casa parintilor) si sa reiei in urma divortului, continua si cautati un nou prieten,viitor sot.
Cat despre ce trebuie ales :
Ramai cu sotul, colega de apartament si nu dormii, nu sta la tv.
Perioada asta gandesteste, decide-te ce sa faci, fa rost de bani, cautati un loc de munca si vei pleca (in chirie...muncind,gasindu-ti un nou prieten, viitorul tau sot etc)
Daca nu aveti copii nu vad de ce ti-ai pierde timpul. Nu traiesti de 2 ori. Gandeste-te la ce-ti doresti si fa ceva in acest sens. Cauta-ti un job si un barbat cu care sa fii fericita chiar daca veti sta cu chirie
Sunt in aceeași situație. Părerea mea este sa stai pana când te pui pe picioare și când ai un job stabil, bani de chirie și te descurci singura, pleacă… Singurătatea in doi e cea mai dureroasa
Mda,mi-as dori sa pot sa fac asta, dar nu gasesc ceva ce sa-mi placa, si e greu cu chirie la batranete, daca nu mai ai de unde achita? sunt multe chestii care ma fac sa dau inapoi.d'aia spun ca mai bine mor si gata, e mai usor, pentru ce atata chin..cand te nasti cu ghinion, nu vei avea noroc niciodata, asta cred si vad pe pielea mea.
Asa esti si tu, de unde stii? Tu vad spui ca ai sot, ca te iubeste, ca ai casa, ca ai de topate, dopar ca tu simti ca nimic nu-i bun.
Problema ta este psihica, esti cu probelem,. femeia are alte probleme, nu stie sa faca nimic, nu vrea sa faca nimic, nu-i curioasa sa aibe job, are probele medicale, na muncit in viata ei nimic, nici nuse vede nici in viitor muncind, mai vrei sa enumar, sau sa enumere ea
Nu exista sfat in sitiatia ei, nu stiu de ce o intrat pe aici, ce so fi gindit ca gaseste.
A si sa nu uit este si in virsta.Acu ce mai spui? Asa esti si tu, aceiasi situatie?
Iao la tine, tu macar ai casa, asa ai scris ca tia lasat bunicii casa tie cu acte, iar bunicatu voia sa tio ia inapoi, banui ca nu mai poate, asa ca ai casa, ia-o la tine, daca aveti multe in comun o sa va intelegeti.
Da afara pe barbatuta ca si asa spui ca nu te iubeste, o sa ai pe cimneva cu care sa iti omori timpul.Dar va trebuie sa muncesti doar tu, sa va tineti de intretinere, mincare una alta.
Tu ai spus ca il iubesti la nebunie pe sotul tau, ca si el te iubeste sau asa iti spune, doar ca nu te ia in brate cand plingi aiurea fara motiv, te da afara pe pres cu pisica
Frateeeee vo tunat si vo adunat ce parinti oti fi avand, cum sa ajungi in halu asta.
Bah,esti cazut in kp? ce sot am? doar cu numele? eu dorm separat de 7ani, sex n-am facut de 6, el sta doar la tv,pe telefon si cu amicii lui, cu mine nu vrea sa iasa undeva sau daca iese sta pe fuga, vreau iar acasa in camera la el, in pat la tv, e un nesimtit si un puturos, lasa-ma dracul ca ma enervasi rau..chiar vrei sa stii tot? trebuie sa-ti dau tie explicatii? ..razi ca boul la poarta noua! hai pa!
mai femeie, stai usurel, nu am spus detalii, dar din intrebarea ta sau cea fost aia, nu poate nimeni sa spuna ceva clar, pentru ca nu ai spus nimic de altul, de sot.
Ai spus numa de tine, ca ai intentiona sa divortezi, si ai avea 2 optiuni, ca nu stii sa faci nic, ca nu ai casa, masa, nu ai mama, tata, prieteni, amici cam aia a fost.
Nu ai spus cine te tine, pentru ca acu stai undeva, maninci ceva acolo, ca nu stai flaminda, sa stie omu ce sa spuna.
Sa spui din a cui cauza ai intentia sa divortezi, care ar fi motivele, etc.
Nu tyrebuie sa dai mie amanunte, trebuie sa spui asa in mare, nu cand te duci la baie
Si chestia aia cu greutatea, ai bagat-o ca ai kg in plus, pai asta poate fi 1 kg in plus, poate fi 50-100 in plus, uite ca rid, pentru ca e cum zic eu
Tu ce spui e doar asa ceva chestii de suprafata, nimic clar, am kg in plus, asa si ce ar putea careva sa spuna zii si tu? Eu de exemplu am gindit ca ai suta de kg, altul poate gindeste ca ai 2-3 kile acolo.
Deci nu-i nimic clar din ce ai bagat acolo prima data.Trebuie sa traga omu de tine, fiecare sa te intrebe ceva.
Eu asa am vazut, citind ce ai raspuns la altii, ce teau intrebat, asa am vazut de sot ce spui, de alte alea.
Pai ce fac stau sa citesc comentariile altora, sau caut sa spun ceva de la mine?
Nu e vorba de explicatii, trebuie sa dai ceva informatii.
Uite cum as crede eu ca ar suna o astfel de intrebare.
Sint o femeie, am 40 de ani, casatorita, relatia merge gen colegi de aptm, sotul nu mai este interesat de mine.
Eu am probleme medicale, nu asa de grave, dar ceva la spate, am 70 kg, am avut timpuri f bune, aveam 54 kg, arat bine la fata, la corp etc.
Nu muncesc nicaeri, nici nu am muncit, dar nici nu intentionez sa muncesc
Ce parere aveti si ce ar putea o persoana genul ce am aratat sa faca in aceasta situatie?
Asa parca poti sa spui ceva, asta daca mai ai ce Sincer eu din ce am citit, nu o zic cu rautate, sau sa te intristez, dar cam ai dreptate, ma refer ce ai spus ca te-ai nascut cum esti, ca nu stiu ce regreti, ai mare dreptate, esti constienta de cum esti, asta te face sa fii si mai trista si mai deprimata.
Daca mai spun si altii, deja te arunci de la parteru blocului dar acu pe bune, nu am mai intilnit persoana ca tine, plus ca nici nu vad cum ai face ceva.
Stau si ma gindesc la toate optiunile.La un job, dar expeprinta nu ai de nici un fel, cine sa te angajeze sau pe ce post?
Probleme de sanatate ai, te doare spatele zici, asa ca ar trebuie sa ai un job de asta gen secretara sau mai stiu eu casierita care sta pe scaun ca la market, dar acolo nu ai loc.
Sa te gaseasca cineva, ma refer un barbat, hai la 40 de ani, nu esti asa de in varsta cum spui, dar conteaza foarte mult si cum arati la corp, la fata, cum esti in pat etc.
Pt ca un barbat sa te tina, sa te placa, trebuie sa arati cumva atragatoare, apoi sa si faci ceva in pat nu Un barbat de 40 de ani este activ sexual, nu vad sa te tina asa doar pe post de poster.
Sa te ia unu de 50 sau 60 ori mai in varsta sigur nu o sa vrei tu dar si de ai vrea, ala trebuie sa faci ceva, sa faci curat in casa, sa gatesti ceva, chestii de genul asta.
Sa pleci la munca in alta tara, acolo unde joburile is mai multe, nu ai cum, odata ca nu cred ca o sa vrei tu sa muncesti munci de alea de jos, apoi nu ai bani pentru inceput, nici nu cunosti pe nimeni.
Din cum esti tu, nimic nu te avantajeaza, asta e problema e f greu sa poti spune ceva si aproape imposibil sa poata careva sa dea un sfat bun.
Vezi, de aia am zis ca trebuie informatii.Cum am gindit, stai acolo cu sotul, colegi ce ai spus, dar daca ala te pune sa platesti partea ta? De aia am zis da amanunte, ala te tine el, asa colelgi, sau ce anume, o sa faca.
Daca cineva stie aceste informatii, atunci poate sa spuna ce ar face el, sau ea.
Eu asa as face, asta daca mar tine acolo de cazare si mincare, as sta acolo colegi ce spui, dar as cauta pe cineva, ori sa fac ceva de lucru, un job, as cauta ceva amici, asa afli una alta, poate apare si un barbat.
Dar daca nu spui de ala te tine sau nu te tine, cum sa zic astea nu?
Nu am cerut eu amanunte din mai stiu ce motive, pentru ca nu am nimic cu tine, nu esti pe linga mine, sa zici ca ma dau la tine ori caut informatii sa stiu sa ma bag sau nu.