Nu esti exagerata de loc! Vecina-prietena a dat dovada de multa mitocanie! Am patit si eu asa cu cineva, tot o vecina cu care incepusem sa ne imprietenim, pana cand intr-o si o vad ca deschide frigiderul si zice "tu ce ai mai gatit, da-mi sa gust si eu!". Filmul s-a rupt brusc si vizitele au incetat!
Cind cineva nu are simtul intimitatii unei persoane, adica nu stie ca nu poate merge prea departe cu deschiderea fata de ea, si ca orice persoana are nevoie de o anumita intimitate, atit sufleteasca, cit si in ce priveste lucrurile ei, acea persoana da dovada de nesimtire. Spune-i frumos, dar transant ca nu iti place ce face, ca nu e corect sa umble prin lucrurile tale ca prin ale ei. Daca se va supara, nu e demna de prietenia ta, daca va intelege si se va simti, vei scapa de cotrobaiala ei.
Este bine sa-i atragi atentia in mod politicos, sa-i spui ca te supara o prezenta straina printre lucrurile tale.
Nu numai in aceasta situatie ci si in viata de zi cu zi, cand un lucru te va deranja trebuie sa spui. Bineinteles, frumos si cel mai bine ar fi sa nu ii sari in cap, ci sa ii dai semne usoare ca te deranjeaza, apoi ii poti spune ca sa inteleaga.
Oricat taci si vei tine in tine, la un moment dat nu vei mai suporta, nu iti va mai convine si iti vei pierde controlul.
Discuta cu prietena ta, si sa speram ca va intelege.
"Nu te mai gandi tot timpul ca deranjezi, ca-ti tulburi aproapele. Daca oamenilor nu le place, n-au decat sa se planga! Si daca n-au curaj sa se planga, treaba lor "
Eu dupa ce cotrobaie i-as da matura si o carpa sa stearga si praful. Macar sa faca ceva util.
Si eu cu vecina ne cunoastem de la 2 ani... aproape tot timpul ba sunt eu la ea, ba ea la mine. Dar nu cotrobaim una in dulapul alteia asa aiurea. Uite acum chiar ma bucur ca ea nu e asa.
Dar poti rezolva usor problema. Explica-i ca te enerveaza comportamentul ei [ precizeaza si mai exact lucrurile care te supara] si spune-i sa se straduiasca sa inceteze. Acum ce sa zic, ai si tu putina rabdare. Ea e asa pentru ca asa e firea ei [ uneori sunt foarte enervante fiintele astea curioase- crede-ma ca stiu ] nu pentru ca vrea sa te supere pe tine deci va dura putin [mai mult] schimbarea.
Esti tu putin mai exagerata.Este o persoana mai dezimvolta, mai deschisa. Tu probabil ai fost crescuta sa nu cotrobai prin lucrurile altora pentru ca nu e politicos. Ea probabil se considera o foarte buna prietena a ta si considera ca nu ai secrete fata de ea.Citisem odata ca un prieten adevarat e cel care intra in casa si deschide frigiderul sa vada ce ai bun de rontait, in timp ce un prieten comun se aseaza linistit pe canapea si priveste in jur pe sub pleoape de frica sa nu te superi. Iar faptul ca sta de vorba cu mama ta mult inseamna ca se considera deja parte din familie.
Genul asta de persoane sunt in general foarte deschise si prietenoase, ce iti vor sari imediat in ajutor.
Dar s-ar putea sa ma insel si de fapt ea sa fie o persoana care cauta doar sa profite de pe urma ta.Fii mai atenta la detalii, la felul cum vorbeste, cum te trateaza si trage si tu o concluzie.
Nu esti chiar deloc exagerata, eu nu m'as enerva daca s'ar urca cu picioarele pe canapea, dar sa imi umble in dulap in niciun caz. Spune'i ca ea cam exagereaza cand vine la tine acasa, ca nu iti place sa iti umble cineva in lucruri si ca tu nu faci asta la ea acasa, asa ca sa fie mai linistita.Pai cand vorbeste cu mama ta, ar fi mai bine sa stai si tu cu ea, dupa ii poti spune sa mergeti sa va plimbati cu rolele, ca doar de asta a'ti iesit
Sti ce zic eu? Da dovada ca esti mai educata decit ea si respinge-o treptat, zimbind incepind cu limitarea accesului in casa adica nu mai invita in camera ta, doar in bucatarie, urmareste-o subtil cu privirea si daca nu merge atunci dati-va intilnire afara sau cind te cheama la ea nu te duce inventezi si tu motive si daca nicia nu merge... fato trebuie sa treci la planu B: fa tu pe nesimtita si spune-i in fata care-i problema iar daca se supara, sincer, cu atit mai bine pentru ca aceste persone nu se pot numii prieteni.
Asta e parerea mea, asta as face eu si nu, nu e nimic exagerat din ce spui tu.
Ca o gluma, deja m-i s-a urcat tensiunea de nervi!
Daca vreodata vei avea nevoie de astfel de "prieteni" sa nu-ti faci griji, ii gasesti la kilogram.
Mult succes si tine-ma la curent (daca vrei) cu "rezolvarea " problemei.
Pai de mult timp face asa? poate asa ii ea mai curioasasau daca vr spune-i si roag-o frumos sa nu-ti mai caute prin lucrurile tale personale bafta
Probabil ca ea incearca, practic, sa intre in familia voastra pentru ca ori e nemultumita de a ei ori vrea sa afle si cand mergeti la baie. Vrea sa se faca placuta de voi toti numai sa intre in familia voastra. Spune-i si ei ca a gresit si ca nu e frumos.intreab-o de ce face lucrurile astea. Daca e mai confortabil pentru tine nu o mai primi in casa sau nu ii mai raspunde atat des si va intelege mesajul ca te-a deranjat si ca are si ea o familie. Da logic ca mm-ar enerva deci te inteleg.Si sa stii ca nu exagerezi, ea exagereaza.
Ce tie nu iti place altuia nu ii face...
Acuma o lom invers du-te pe la ea si cotrobaie si tu sa vezi ce reactie are jocate asa timp de 2 zile si vezi cum reactioneaza
Nu esti exagerata se pare ca prietena ta.si eu am patit asta! se pare ca vrea sa afle. ce lucruri ai iti dau un sfat sa nu ai prea multa incredere in ea