anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce e de facut in cazul in care un barbat nu isi mai iubeste sotia, dar in schimb place pe alta, dar nu vrea si nu poate divorta?
Cum poate suporta mai bine situatia?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Daca Dumnezeu ii da dreptul sa divorteze, atunci sa o faca. Dar daca nu ii da voie, atunci sa nu divorteze caci atunci va fi lipsit pentru totdeauna de binecuvantarea divina; si sa nu se amageasca ca va fi bine, caci nu va fi bine. Sunt multi acum care vor sa se intoarca la vechile lor familii dar nu mai pot pentru ca altcineva le-a luat locul.
In cazul de fata, daca dragostea nu este mereu intretinuta ea se va stinge. Daca s-a stins, atunci trebuie reaprinsa. Cu ce, si cum? Cu o floare, cu un cuvant frumos, cu orice fel de sprijin, fara ca sa i se ceara ajutorul. Ofera atentie. Trebuie sa o iubesti indiferent de sentimente sau simtaminte. Dragostea nu e sentiment.
Femeia este diferita de barbat; ca ea sa iubeasca trebuie sa fie iubita mai intai.

4 răspunsuri:
| Mia999 a răspuns:

Pai e o mare dinferenta intre ''nu vreau'' si ''nu pot''... eu iti voi da un proverb destul de uzual, ce te va pune pe ganduri. ''NU DA VRABIA DIN MANA PE CIOARA DE PE GARD''.
Poate vei divorta doar pentru o placere sau o atractie de moment. Aici sunt de luat in considerare multe lucruri, trebuie gandit la rece. dar ti-am zis, prin acel proverb ti-am dat de gandit... asta daca iubesti!

| Violleta2022 a răspuns:

In cazul in care un barbat nu-si mai iubeste sotia este foarte complicat, pentru ca nu are alternativa decat divortul!
Binenteles ca poate, daca vrea sa divorteze, trebuie doar sa mearga la Tribunal, sa depuna dosarul de divort si la un anume termen trebuie sa se prezinte sa spunaotivul pentru care nu mai vrea sa fie insurat cu femeia respectiva si dupa judecata, se pronunta divortul.
Este complicat pentru ca direaza ceva vreme un asemenea divort, dar este simplu, pentru ca va fi liber in final sa se iubeasca cu cine vrea.
In orice caz, intrebarile tale sunt intrebari de copil naiv, care nu stie cum functioneaza viata si legile adultilor, ce indatoriri legale au si ce trebuie respectat.
Cat despre cum poate suporta mai bine situatia? L-as sfatuii sa-si ia boceaua in mana si sa plece! El este cel care nu isi mai iubeste sotia, asa ca, din bun simt, sa plece de acasa si sa intenteze divort.

| anss23 a răspuns:

Cam grea situatie de suportat..nu imi vin in minte prea multe idei.Depinde din ce cauza nu isi mai iubeste sotia barbatul acesta, daca ea a facut un gest urat, atunci cererea unui divort e de inteles.Dar din moment ce ai zis ca nu se vrea si nu se poate divorta e clar ca aici nu e vorba de imperfectiunile sotiei, ci de prezenta atractiei barbatului fata de cealalta femeie.Lucrul cel mai de bun simt in situatia asta e sinceritatea.Chestia cu 'nu se poate divorta' e o iluzie de care e bine sa treci, pentru a nu te coborâ la un nivel de la care va fi greu sa te ridici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce nu vrea si nu poate divorta, daca nu o mai iubeste?