Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Spasmofilia: tulburare a sistemului nervos din cauze fiziologice sau psihologice
Spasmofilia este o manifestare clinica care nu ar trebui ignorata. Desi ea se regaseste destul de des in societatea de azi ca o tulburare cu forme acute, este des interpretata ca fiind cu totul altceva. De ce? In primul rand, spasmofilia produce manifestari ale crizei spasmodice precum tremuraturi ale membrelor, ale muschilor fetei, ridicarea valorii tensiunii arteriale, senzatie de sufocare, batai rapide si accentuate ale inimii, senzatie de ameteala, tulburari de echiibru, transpiratie excesiva... unele persoane pot confunda aceste simptome cu cele ale unor boli mai grave, cum ar fi infarctul miocardic. Se intampla ca unele persoane sa ajunga la urgenta crezand ca este vorba de un infarct. Spasmofilia afecteaza in special femeile tinere. Este o ''boala'' latenta, cu perioade mari in care nu isi face simtita prezenta, intrerupta de crize scurte si neplacute. Unul din factorii declansatori este carenta de vitamine si in special de minerale din organism: calciu si magneziu. Spasmofilia ca manifestare fiziologica se poate trata cu ajutorul unor cure de minerale, a evitarii unei vieti dezorganizte, a renuntarii la tutun si alcool si in general la orice fel de excitant al sistemului nervos, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru, condimentele... Deoarece femeile sunt cele mai afectate, in cazul celor care se confrunta cu aceasta afectiune, este recomandat ca, in perioada premenstruala, sa se faca o cura de calciu de cateva zile sau in acord cu indicatiile medicului. De asemenea, o posibila cauza a spasmofiliei este si proasta functionare a glandelor endocrine, in special tiroida (persoanele care sufera de hipotiroidism sunt mai predispuse la astfel de manifestari).
Atac de panica sau spasmofilie?
Atacul de panica survine cel mai adesea ca urmare a suferirii unui soc emotional puternic, dar si pe fondul unei carente de minerale din organism. Atacul de panica nu este neaparat rezultatul unui dezechilibru fiziologic, ci se manifesta in urma unor evenimente extrem de marcante din viata unei persoane, pe care nu le poate controla, cel putin pe moment. Decesul unei persoane dragi, o despartie, un divort, un avort, si in general orice eveniment traumatic poate prezenta o predispozitie la un atac de panica. Evident, trebuie tinut seama si de stabilitatea psihica a persoanei in cauza, de aceea este recomandat ca atacul de panica sa fie bine diagnosticat, pentru a nu se confunda cu alte afectiuni psihice. Atacul de panica poate aparea oricand de la data producerii unui eveniment marcant, avand manifestari aproape identice cu ale spasmofiliei, ceea ce face ca cele doua afectiuni sa fie uneori luate in considerare impreuna. De regula, socurile emotionale cele mai puternice sunt cele care au o mai mica sau mai mare legatura cu boala sau moartea. Simplul gand ca acestea se pot intampla oricand pot face ca persoana in cauza sa sufere un atac de panica. De regula, celor care au atacuri de panica le este frica sa iasa pe strada, sa manance anumite alimente de frica sa nu se imbolnaveasca, sa plece la drum (cu masina, avionul) etc., si incet-incet incep sa se retraga din viata sociala, preferand izolarea si avand sentimentul ca li se va intampla ceva rau in orice moment. Totusi, atacurile de panica au momente de criza scurte, ca in spasmofilie, care dureaza in medie 15 minute, dupa care ele trec de la sine. Ramane doar sentimentul neplacut si frica de o eventuala repetare a crizei, uneori frica de a nu innebuni. Diferenta intre cele doua manifestari consista in faptul ca, in timp ce in spasmofilie, cura de calciu poate preveni noile crize spasmodice, in atacul de panica este necesara intotdeauna interventia unei terte persoane pentru reechilibrul psihic. Nu doar psihologii, ci chiar discutiile cu persoane apropiate pot avea un efect benefic in constientizarea situatiei si incetarea unor astfel de manifestari prin acceptarea realitatii.
Sfaturi :
In cazul unei crize de spasmofilie spontana, cel mai bine este sa nu va speriati si sa luati o fiola de calciu (gluconat de calciu care se gaseste in farmacii) sau sa aveti o tableta de calciu la indemana. Chiar si apa este folositoare: beti 1-2 pahare eventual cu putin zahar. In cazul unui atac de panica, cel mai bine e sa stati linistit si sa respirati relaxat, deoarece criza trecerelativ repede. pup, musiq
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.12.34.150) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro