Un loc mic insa suficient de mare pentru a strange toate amintirile si emotiile dintr-o viata
'' Sufletul omenesc nu-i un bloc de stanca, inclestat pe vecie intr-o forta. El e complex si schimbat-or. Sentimentele vin, se alunga si iar revin "
Cuvîntul „psihi"(suflet) este dintre cele mai dificile de înţeles atît în Sfînta Scriptură cît şi în literatura creştină în general. Mai mult, la înţelesul acestui cuvînt s-a adăugat o confuzie în plus, deoarece grecii îl foloseau cu sens diferit. Astăzi, cei mai mulţi oameni înţeleg cuvîntul „suflet" mai mult cu sensul pe care i-l dădeau vechii greci (sensul platonic) şi mai puţin sensul biblic. Ei cred că aşa cum există în corpul omului sîngele, limfa sau măduva oaselor, tot aşa există şi un element nematerial, spiritual - sufletul - ceva asemănător cu aerul, nedefinit, care atunci cînd murim iese din noi împreună cu ultima suflare şi merge „altundeva". „Psihi" este numit tot ceea ce este viu, chiar şi animalele, dar cel mai adesea denumeşte omul.
Sufletul este un om, este cineva, deoarece acesta constituie semnul vieţii, atît ca manifestare exterioară cît şi ca interioritate şi subiectivitate. Dar dacă sufletul este semnul vieţii, aceasta nu înseamnă că el este şi cauza sau sursa acesteia, cum credeau vechii greci. El este suportul său, purtătorul existenţei; de aceea deseori în Vechiul Testament se identifică numai cu manifestarea vieţii pămînteşti (sufletul moare, este dat morţii, dar şi învie atunci cînd viaţa revine în trupul mort), în timp ce în Noul Testament sufletul apare ca purtător al vieţii veşnice, de aceea mîntuirea sufletului se identifică cu posibilitatea vieţii de a nu cunoaşte stricăciunea şi moartea.
Este acea parte a corpului unde se adună tot ce este mai bun în noi, locul unde se adună faptele bune, gândurile frumoase, unde nu există egoismul, locul în care ar trebui să ne uităm mai des și să-l înfrumusețăm zi de zi.
Sufletul dupa mine este un simt al corpului cea ce nul gasesti ca si cum ai gasi ficat, sau stomac, e un simt care iasa cand iti place ceva cand adori ceva atunci apare el si in ori ce ai suflet e bine pentru tine si cateodata face bine si celor din jurul tau. E mai greu sa explici ce e sufletul dar stiu sa zic ca daca pui suflet in cea ce faci iasa super ok
Nu cred o sa fie cineva capabil sa raspunda vreodata la acest tip de intrebare.Pe mine personal ma intereseaza tot ce are legatura cu sufletul, stiu ca in spatele unui om se ascunde un mare mister si nimeni nu stie ce il asteapta in cealalta lume.
Ceva inselator, se ataseaza repede si poate sa renunte prea greu. Da senzatia de nerabdare si vrea libertate dar nu o obtine.
Sufletul omenesc este ca piatra intr-o apa. Acesta ramane dar viata se duce...