Mai vrei un răspuns sincer?
Dacă au deja o afacere funcțională, bagă-te acolo. Că va rămâne afacerea ta în viitor. Eşti un om norocos. Lasă prostiile şi fumurile de independență.
Ți se oferă plăcinta pe tavă şi tu îi dai cu piciorul?
Poate îți place să te duci să fi sclavul altora.
Şi eu muncesc în hotelul părinților mei, al familiei. Şi mă consider cel mai norocos că s-a întâmplat să fie aşa.
Daca este un domeniu care iti este efectiv strain si paralel, incearca sa vorbesti cu ei si sa le explici ca nu vrei. Daca totusi nu vrei sa faci acea facultate doar pentru ca iti spun ai tai s-o faci si te-ai trezit rebela, mai gandeste-te. Multi s-ar considera norocosi sa aiba start asa bun in viata. Ma gandesc ca trebuie sa faci medicina, dreptul sau contabilitate. Cam astea sunt la care trebuie sa ai studii de specialitate ca sa profesezi. La medicina sa nu dai daca nu simti deloc chemare. Dreptul este o facultate foarte misto si iti creeaza niste super oportunitati in viata iar o cariera in acest sens este foarte frumoasa. Contabilitatea e... well, boring dar destul de banoasa.Tu ce facultate vrei sa faci? De curiozitate.
Vezi partea buna, tu ai o situație financiară favorabilă si esti sprijinit de părinții. Cat despre parte proasta, fiindca stiu ca asta te intereseaza, ai putea să accepți situația si cand esti gata sa preia o afacerea, sa te reorientezi tu pe propriile picioare. Succes!
Pe gratis da.
Da. Pentru că în RO nu eşti plătit pentru cât munceşti. Toți încearcă să prifite de tine.
Parintii tai crezi ca te cresc pe gratis? ))))
Ma, cat timp a muncit pentru parintii lui, iar parintii lui l-au crescut pana la 18 ani, chiar poti sa zici ca e sclavie? Adica tu nu poti sa faci atata pentru ei?
Atunci ia-ti viata in maini, frate, nu te tine nimeni langa ei. Nici nu poti sa-i obligi sa-ti plateasca ce facultate vrei tu daca tu nu ai putut sa faci atata efort incat sa faci o medie cu care sa intri la buget unde vrei tu.
Păi de ce-mi spui mie, că eu n-am contrazis chestia asta.
Asta am spus și eu. Dacă părinții lui au o afacere să muncească acolo pentru că tot lui îi va rămâne. Nu să fie sclavul altora.
Mi-era lene sa scriu doua comentarii
Ce vis ai tu? Ce ai vrea sa faci mai departe daca ai renunta la ce iti impun parintii tai?
Simplu le explici exact cum fac mafiotii ''aveti doua optiuni; 1. ma lasati in pace ca daca nu va aranjez in felul meu'' 2. eu decid ce vreau sa fac cu viata mea nu voi, daca eu vreau sa fac altceva fac ce mi-am propus''. Si sa stii ca ei ca parinti ar trebui sa te iubeasca nu sa te bata s-au sa fi sluga lor.
Nu-i mai dau la parazit să mănânce
Păi dacă ești incapabil de altceva... măcar te băgau dracu și ei la privat să iei diploma fără sa
Cred că nu ți s-a publicat tot comentariul.
Corect.
[...] fără să calci pe acolo.
Eu zic sa faci o facultate, poate ei vor sa-ti dea tie afacerea lor cand o sa fii pregatit. Ei astfel au avut succes in viata, acelasi drum il vor si pentru tine.
Cand o sa trebuiasca sa intrii la facultate probabil o sa fii major deci nu vor avea cum sa te oblige. Daca esti inca minor si iti e frica sa nu se ia de tine poti sa le spui ca bine te duci la facultate, dar decizia o sa iti apartina tie, cand termini liceul cauti pe cineva care cauta coleg de apartament sa impartiti cheltuielile si iti iei un job sa te intretii. Exista chiar multe job-uri unde iti ofera cazare. Daca vrei sa faci facultate (diferita de cea propusa de parintii tai) poti opta pentru invatamantul la distanta sau fara frecventa ca sa ai timp pentru job-ul tau. Inteleg ca fiinda te simti obligat sa o faci iti displace ideea de a prelua firma parintilor tai, daca nu iti place atunci asta e, dar probabil firma aia o sa fie foarte profitabila asa ca ar trebui sa te mai gandesti putin.
Fără supărare nu cred ca iti vor rau sa ai un salariu bun un serviciu stabil mai bine asa decat ca mine sa lucrezi pe 15 mil pe luna si 2 copi acasa
Fara suparare, vorba ta, dar unii sunt capabili sa castige mai mult de atat si sa-i duca mintea sa nu toarne doi copii daca nu are cu ce-i intretine.
Faptul ca esti tu un esec nu inseamna ca trebuie el sa nu-si urmeze visul si sa ramana sa faca ceva in care nu gaseste vreo placere. Poate omul vrea sa devina alpinist si ai lui vor sa fie contabil. Pai cum naiba sa accepti asta?!
Viata nu e doar despre bani. Si oricum, o persoana inteligenta face suficienti bani facand ceea ce ii place, nu acceptand orice loc de munca.
De ce sa lucrezi, sa-l faci cu "pla mare pe vreun fraier" când poți lucra pentru tine, iar peste cativa anișori sa preiei conducerea de la părinții tai?
Vrei un răspuns sincer din partea mea.
Asculta de ei îți vor binele crede-mă.
După o perioadă o să îți dai seama singur la un moment dat că nu ai ascultat de ei.
Exemplu sunt eu, nu am ascultat atunci de ei și acum muncesc prin tari străine si simt cum îmi plânge sufletul în mine!
E viata ta.Indeplineste ti visurile. Spune le ca e viata ta si explica le.Tu ajungi cineva in viata, nu ei.Si nu mi se par normale comentariile, ca eu nu am ascultat de ei si acum imi e rau.Nu toti oamenii au aceiasi soarta. Sper sa ii convingi!
Parintii tai trebuie sa inteleaga ca, nu ei iti fac viitorul, ci TU. Totul depinde de tine de la un anumit punct.Da, ei iti ofera conditiile, dar nu pentru tot restul vietii.
Parintii prietenelei mele sunt la fel.I-am explicat si poti sa iei si tu exemplu, faptul ca trebuie sa gandeasca pentru ea.Nu poti sa fortezi omul sa faca un lucru pentru tine.Fiecare e diferit si fiecare vrea lucruri diferite de la viata asta.Doar ptc parintii tai au o afacere in acel domeniu cum ai sesizat tu,nu inseamna ca si tu trebuie sa le urmezi pasii.
Nu stiu cati ani ai, probabil esti la liceu din moment ce mentionezi de facultate.Dar asculta-ma bine, daca alegi ce iti impun parintii cu toate ca esti destul de matur, asta nu o sa iti prinda deloc, mai ales parintilor tai.Mai devreme sau mai tarziu vor realiza de greseala comisa si va fi prea tarziu. TU esti cel care isi croieste singur drumul in viata, deci TU iti creezi propriile decizii. Atunci cand iti faci ceea ce place si castigi din acel ceva, opinia celor din jur nu mai conteaza, inclusiv cea a parintilor.Fii intelept, nu te grabi, mai comunica cu parintii tai, nu uita sa ai grija de tine si mereu sa vezi partea buna a lucrurilor. Iti doresc tot binele din lume!
Este cel mai inteligent si explicat raspuns de aici! Iti admir gandirea si exista mai putini oamenii care gandesc asa! Meriti funda!
Presupun ca ai incercat deja sa le vorbesti frumos si sa le explici faptul ca TU vei lucra in domeniul respectiv, nu ei, si trebuie sa-ti placa ceea faci, ai putea sa mai incerci sa le explici, dar daca totusi nu gasesti niciun numitor comun intre voi, poti apela la un adult, la o persoana de varsta lor sau chiar mai in varsta decat ei. spre exemplu bunicii tai, sau poate chiar un profesor pe care tu il apreciezi si crezi ca te-ar putea ajuta. Le exmplici frumos situatia si vezi poate te ajuta, pentru ca de cele mai multe ori opiniile copiilor nu sunt acceptate de catre parinti pri prisma contextului "e prea mic sa si dea cu parerea, voi lua eu decizia in locul lui". Insa atunci cand situatia este explicata de o persoana mai experimentata ca ei, exista o posibilitate de a intelege mai pe ndelete situatia. Succes si sper sa rezolvi problema