Tinerii de azi cred ca ei "stiu tot".
N-au invatat zicala batraneasca; "Cand stii ce nu stii, atunci incepi sa stii."
Eu am peste 30 de ani de casatorie (nu spun cati ca sunt mai multi) si cred ca un lucru bun ca sa mearga casatoria este pastrarea balantei, echilibrului. Adica nici sa fii prostul "colectivului", dar nici sa te dai "cocos". Chiar spuneam unor imbecili (ma acuzau ca sunt misogin desi eu spuneam de "unele" femei, nu de toate si amintisem si de unii barbati. Doar ca unii nu inteleg ce citesc si mai sufera si de dezechilibre pdihice. Se aduna.) ca eu am ajuns cu sotia mea sa ne intelegem din priviri. Cateva exemple practice: nici o data, dar nici macar o data sa nu consideri ca treburile casnice sunt doar pentru femeie. Daca sotia mea face mancare, eu spal vasele. Daca sotia mea vrea sa faca curat, eu imi fac curat pe birou si dau cu aspiratorul. Ea, saraca, are mai multe de facut: sterge praful, spala geamurile, etc. Nu ca eu n-as face asta daca este nevoie, dar ea are pretentiile ei si are mai multa indemanare ca mine. Ce inveti de mic devine obisnuinta si capeti dexteritate.
Daca ambii soti se fac, uneori, ca n-aud este si mai bine. Dar daca ai una care da numai ea din gura cu greu o vei putea aduce la normal. De aceea stramosii romani ziceau: Audiatur et altera pars. Adica sa-l asculti si pe celalalt. Daca te asculti numai pe tine nu merge.
Un alt lucru important este sa stii cateva reguli de comportare in societate. Sa nu lasi o femeie sa intre prima in restaurant, bar, etc. Sa nu te asezi pe scaun inaintea ei, sa nu te ridici inaintea ei, sa-i tii scaunul cand se aseaza, etc. Sunt multe lucruri marunte care fac placere femeilor. Un buchet de flori sau o ciocolata pot atenua multe contondente.
Ar fi multe de spus dar ar insemna sa scriu pagini intregi si nu este cazul.
I s-a luat un interviu unei bătrâne ce spunea ca toată viata a batut-o bărbatul, a certat-o și a trăit rău.Iar reporterita a intrebat-o dacă nu sa gândit vreodat sa plece, sa îl părăsească și bătrână a spus "ba daa, am ieșit pe poarta și după 50 de metri a venit cu parul si mi-a trecut dorinta de duca".
Acum lăsând gluma la o parte, timpurile și situațiile sunt altele.Mai găsești și azi oameni ca pe vremuri, cum găseai și pe vremuri oameni ca și acum.
Pe timpuri relațiile țineau din câteva motive ce erau în funcție de om și de educație.
Erau relațiile în care ambi se iubeau și reparau mereu ce sa stricat.Se înțelegeau, isi acordau răgaz, pauze, iertare, respect și tot ce aveau nevoie pentru a înainta.Si trăiau toată viata cu gândul ca acel om e sortitul lui de la Dumnezeu și ca indiferent cât ar fi de greu ii va ajuta sa treacă peste.
Oamenii ce erau mai mult ca și colegii de camera ce stăteau de gura lumii și pentru ca asa au fost da-ti de neamuri.
Și cei ce se țineau cu forța.Adica bărbații ce nu constientizau ca dacă nu vrei femeia aia nu stai cu ea, nu are rost sa o mai încurci sau sa o ți de sluga.Si femeile alea ce nu aveau unde sa se ducă, pentru ca nu le primea nimeni și se mai și făceau de ras.
Azi mai găsești ultima categorie din ce am scris mai sus.Plus prima doar cu mici modificări,adică nu stau pentru ca au fost sortiți sau altceva ci pentru ca se potrivesc,se iubesc sincer și au aceleași teluri și vise.
Restul se despart,divorțează, împart și părerea mea e ca bine fac.
Adică da, nu e ok sa te grăbești sa fi cu cineva, sa faci copii înainte sa va cunoașteți etc.Dar dacă lucurile între voi sunt practic ok, faceți casa și familie iar lucurile o iau la vale mai bine va vede-ti de treaba.
Mai bine o relatie ce sa tina cât o soseta și după sa îți cumperi una noua, frumoasa ce sa îți tina cald.Decat sa intinzi de una murdara, carpita și vai morții ei.
La ce ai scris tu ma deranjează ca te iei de femei aiurea.Adica insinuezi ca doar din cauza lor nu merg relațiile și pentru asta probabil vei primi rapoarte, avertismente, intrebare ștearsă.
Pentru că foarte mulți, majoritatea, sunt disperați să intre cât mai repede și de la vârste cât mai fragede, într-o relație.
De parcă ar veni sfârșitul lumii și îi prinde pe ei fără relație.
Se cuplează rapid, cu cine le pică în mână, fără să stea mult pe gâmduri, și peste juma' de an, ajung la concluzia că nu e ce-și doreau ei.
Eu nu înțeleg disperarea ăstora de 16 - 24 ani, de ce tot insistă că vor o relație, ceva serios. Serios să ce? Vor să se însoare de la vârsta aia?
Nu au toată viața în față?
De ce nu pot să se bucure pur și simplu de tinerețea lor?
Dacă ar fi după mintea mea, aș da o lege să fie interzisă orice fel de relație stabilă și exclusivistă până la 25 de ani.
Să fie toți relaxați și să-și facă cât mai mulți prieteni/prietene de tot felul, să se distreze cum îi taie capul.
Dar bine că nu e după mintea mea. S-ar găsi o grămadă să mă execute pentru ideile astea.
Posibilitatea de a gasi usor pe altcineva. De cand cu internetul si retelele de socializare oamenii gasesc usor pe altcineva si renunta la ceea ce au.
Ai scris - Ea se vrea umbra, se vrea centrul universului, se vrea monitorizata 24/7, stearsa de praf incontinuu, lustruita la fel, asta duce lent la sufocare si rugina.
ERONAT TOTAL.
Dacă arăți ca ăsta
https://i.pinimg.com/736x/69/0e/f5/690ef51544f5cd4c7a596116dfcb2b40.jpg
Ai viață așa între 22 și 28 de ani sau până te însori
- vin femeile frumoase la tine acasă ca să facă SEX cu tine
- te cheamă femeile frumoase la ele acasă ca să faci SEX cu ele
- te caută femeile unde lucrezi
- fac scene de GELOZIE femeile ca să nu te duci la altele
- fac ISTERICALE femeile când TU le părăsești
- te întâlnești cu ZECI de femei cunoscute de peste tot
DECI - NU e cum spui tu că femeia face ce vrea cu bărbatul - este INVERS dacă arăți ca ăla din poză.
Ai scris - interesant dupa 30 min_is 8 raspunsuri, vad doar2 avertizate, 1 a disparut de 5 minute, wtf? undei libera exprimare?
EU AM ȘTERS răspunsul cu evrei după ce tu L-AI CITIT.
Fac asta ca să pot răspunde și la alții că am doar 5 răspunsuri pe zi ca utilizator avertizat.
NU șterge cineva răspunsurile mele decât foarte rar.
Relațiile de atunci care " țineau o viata " nu toate erau și "fericite", pentru ca oamenii trăiau strict cu " gura lumii" și faptul că erau majoritatea foarte religioși.
Femei care suportau umilințe și " bătăile " din partea " soțiilor " pentru ca atunci aveau senzația că nu au de ales, iar cine erau cei traumatizați?
A da, copiii, care majoritatea erau puși la treaba și poate chiar și ei loviți, sa nu mai vorbim și despre sistemul de educație de pe atunci care le au adus " traume" și viata foarte grea de atunci.
Iar traumele din perioada aia, ghici ce? S au tot răspândit din generație în generație.
Iar relațiile de acum care " țin cât o pereche de șosete", hai sa nu le băgăm pe toate într o oala.
Evident exista probleme, pentru ca nu toți înțeleg următoarele lucruri:
1) nu ma bag într o relație dacă nu am o relație buna cu mine și nu mi am vindecat deja traumele.
De ce oare?
Problemele cu gelozia, etc.
2)Mulți nu înțeleg pe ce se bazează o " relație " și se combina doar pentru a părea cool.
3) Pentru că nu a fost iubire și probabil și faptul că în prezent poți să ai dreptul sa testezi o persoana ( perioada de proba, nu? Cum gândește? Cum vede lucrurile? ) iar dacă drumurile nu se intersectează pentru ca aveți alte interese încercați ambii sa găsiți alte persoane potrivite pentru voi.
Și da știu că pot scrie un roman despre asta, pentru ca sunt multe de adăugat și tot ce am scris este scris opinia mea.
De ce sa criticam doar sexul feminin și sa se lămurească și treaba ca este normal ca tu ca fata sa ai standardele tale, (în trecut nu prea aveai cum) și nu se numesc " fițe " sau ca te vezi tu " centrul universului", pentru ca acum sincera sa fiu am cunoscut mai multe fete care își doreau o relație serioasa, dar ghici ce? Nu aveau cu cine, pentru ca majoritatea băieților nu își doreau ceva serios și aveau în minte doar ideea de " player " și distracție. Orice persoana indiferent de sex are dreptul sa aibă propriile sale pretentii pentru ca își " cunosc valoarea " iar noi nu avem dreptul de a jigni persoana respectiva doar pentru ca are propria viziune despre partenera/ partenerul ideal de viata
Da dar tu nu iti pui intrebarea! ce fel erau fetele femeile atunci! si ce fel erau baietii barbatii atunci! pentru ca evident erau alte vremuri! acum baietii barbatii sunt fetele femeile! iar fetele femeile sunt baietii barbatii! deh acum numai canta cocosul! canta gaina! s-au inversat rolurile! nici culorile numai sunt cum erau pe sexe! albastru pentru baieti barbati! roz pentru fete femei! acum este roz pentru baieti barbati! albastru pentru fete femei! groaznic! incredibil! asa ceva! dar astea sunt vremurile pe care le traim acum! cand totul oricum este intors pe dos! cu sado maso! bdsm! lgbt! si acum sa lasam astea totusi! va dau exemplu poftim din vedetele astea! nu manele, rock sau metal, pop, hip hop, sau balcanica! vedetele respective sunt din muzica populara! da! ii stiti cred pe cornelia si lupu rednic nu-i asa! sunt casatoriti din 1992! si sunt nedespartiti de atunci din 1992 adica! care sa fie secretul! simplu! comunicare! respect! intelegere! sfatuire! lucru pe care la alte vedete nu il vei vedea! si nici nu ai avea cum sa vezi asa ceva! nu dar acum exista banii luxul intr-o relatie! sa numai zic spun de baieti barbati ce fel arata astazi! daramite fetele femeile! care isi fac botox sau silicon! de arata ca naiba! de parca ar fi travestiti sau cu totul altceva! monstri! extraterestri! etc! iar la capitolul fete femei chiar te rog sa compari fetele femeile din anii 10 20 30 40 50 60 70 80 90 chiar 2000! cum aratau! ca evident nu aveau botox sau silicoane! erau naturale! asa cum le-a lasat mama natura! ca erau poate care si-au facut! asta este! poate aveau bani sau lux de atunci! dar nu toate aveau! asa ca preferau dupa anii 90 unele sa isi faca toate astea! oricum mie nu imi place cand baietii barbatii numesc fetele femeile alea cu botox sau silicon! bunaciuni! am inteles bun! dar alea naturale sau simple! fara toate alea! alea numai sunt bunaciuni acum sa inteleg! sunt o minoritate sau ce! bune de aruncat la gunoi! etc! alea erau fetele femeile frumoase! doamne nimic nu este corect in lumea asta! lumea interlopilor hotilor pestilor smecherilor spagarilor cocalarilor pitipoancelor curvelor tarfelor! etc! unde este dreptatea asta! unde este!? chiar toti ne invartim in sfera asta a banilor a luxurilor! chiar toti! sa imi explice cineva ceva!? orice!? nu inteleg!? sunt nedumerit!? asta-i viata pe care o vrem acum! de parca asta ar fi viata de trait!