anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce facem cu gelozia? Sunt patru situatii:
1.cand ai motive sa fii gelos si stii acest lucru(cand persoana iubita iti spune ca are si o alta relatie in paralel cu a ta; intr-o astfel de relatie lucrurile sunt clare pentru tine:stii si gelozia te apasa);
2.cand ai motive si nu stii(cand persoana iubita te inseala dar tu ai incredere oarba in ea si nu stii absolut nimic; in aceasta situatie tu nici nu iti imaginezi ca persoana de langa tine ar fi in stare sa te insele);
3.cand nu ai motive si stii acest lucru(cand esti gelos degeaba, cand e vorba de o ruda apropiata, etc; situatia aceasta e intalnita in special cand persoana iubita e mamoasa sau atasata de cineva);
4.cand nu ai motive si nu stii(cand tu crezi ca persoana iubita se gandeste la altcineva, iar tu de fapt nu stii ca se gandeste doar la tine).
In care dintre cele 4 situatii sunteti? Cum am putea scapa de gelozie? Care credeti ca e cea mai usoara gelozie dintre cele 4 tipuri?
Nu uitati ca persoanele care raspund la mai multe intrebari puse de mine dau funda la doua intrebari; dar conteaza si raspunsul, deci formulati-l cat mai frumos si fara greseli gramaticale, va rog!

Răspuns Câştigător
| Dina a răspuns:

Cele mai des intilnite sunt situatiile 2, 3, 4.Dar de cele mai multe ori se intimpla sa fim sub situatia 4.Deci unii ca sa scape de gelozia folosesc deseori indiferenta, da e greu si cam ciudat dar care cale mai exista? De fapt cei gelosi mai dezamagiti sunt decit cei care nici habar n-au si nu le pasa...Ai intrebat ce este gelozia? Este un sentiment pe care il tinem pentru o persoana iubita mai mult,gelozia ne spune ca ne pasa de persoana data,ca o iubim mult,asta ne face sa ne gindim la ea zi si noapte,sa o urmarim "intr-un fel" si cind observam ca ceva nu este asa cum trebuie incepem sa fim gelosi.
Nu cred ca am putea scapa de gelozie,asta ar insemna viata plictisitiare,fara sentimentul de a iubi si de a trai iubirea.E greu si neinteresant sa nu fii gelos, totusi, fiecare are suflet...
Cea mai usoara gelozie din cele 4 cred ca e 3(aici nu intilnesc ceva intocmai grav)
In rest, cel mai important lucru este sa fim optimisti si sa ii iubim pe cei din jur, astfel ne v-or iubi si ei pe noi!

4 răspunsuri:
| Anca a răspuns:

1. Cand stii ca o persoana te inseala, dar continui cu ea, ori esti prea prost ori prea indragostit, ori o inseli si tu la randul tau si atunci e doar o relatie sa fie...

2. Nu am incredere oarba in nimeni, nici macar in mine. Pt ca si pe mine ma surprind uneori cu ceea ce fac. Nu as fi niciodata surprinsa daca cineva m-ar insela pentru ca niciodata nu am atata incredere in cineva incat sa bag mana in foc.

3. Cand esti gelos degeaba inseamna ca suferi de paranoia. Daca persoana e totusi f atasata de altcineva, ori ii spui ca nu-ti convine si s-o lase mai moale cu atasamentul ala, ori renunti la el.

4. Cand nu ai motive, dar ti le inchipui, inseamna ca nu ai suficienta incredere nici tine si nici el nu a reusit sa-ti demonstreze ca tine la tine cu adevarat.

Nu sunt in nici una dintre situatiile astea. Nu am incredere oarba in nimeni, nu sufar de paranoia, n-am motive sa cred ca el s-ar gandi la altcineva si nici nu am observat un atasament mai mare pentru o alta persoana in afara de mine.

Cea mai grea : este cand esti atat de naiv incat crezi orice dar si cand esti atat de suspicios incat devii paranoia!

| harciog a răspuns:

Eu cred ca in momentul cind omul incepe sa-si dea cu parerea este o greseala pentru ca nu tine cont caci creierul lui va cere asta mereu si nu va inceta niciodata s-o ceara.Omul ar trebui sa aleaga starea de non minte prin actiune si ar trebui sa adopte singurul adevar ca "esti a mea"atita timp cit esti in bratele mele. Celelante ginduri le dezvolta gelozia.

| Artemisia a răspuns:

Buna.
Nu ma regasesc in nici una dintre cele 4 situatii.Adica vreau sa spun, eu nu sunt o persoana geloasa.Nu ii vad rostul geloziei intr-o relatie.Cateodata un pic de gelozie se spune ca nu strica, dar stii, gelozia in exces duce la despartire sau dezamagire.
Cand iubesti persoana cu care ai ales sa iti petreci toata viata, nu vad de ce este necesar sa fi gelos.Ai incredere in el/ea, pana la finalul vietii tale, de aceea ai ales persoana respectiva.Ai vazut in el/ea jumatatea care te completeaza.
Asa ar trebui sa fie un cuplu.Sa se iubeasca, sa aiba incredere deplina unul in celalat, sa se ajute, sa fie alaturi si la bine si la greu, sa nu fie gelosi unul pe celalalt.
Gelozia nu duce la acel Happy End.
Plus ca gelozia este sentiment care da dovada de neincredere fata de partener.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu ma regasesc in 4 straight face stiu ca nu ma insala, stiu ca traieste doar pentru mine, stiu ca ma iubeste, dar sunt geloasa fara motiv. cateodata sunt paranoica, dar trecem peste asta pentru ca ne iubim mult...
de gelozie nu stiu daca putem scapa. fiecare are o mica parte geloasa in el. dar conteaza daca e scoasa in evidenta sau nu thinking

cea mai usoara gelozie este 4.