| laviniaB a întrebat:

Ce inseamna iubire sau a iubi?

11 răspunsuri:
| PetreConstanta a răspuns:

Iubirea = liniste sufleteasca cand iubesti nu trebuie sa existe rautate lasa de la tine si incearca sa ocolesti unde este iubire acolo este Dumnezeu si nevoie nu-i ( adica acolo unde este iubire este si fericire) Iubeste si lasa-te iubita Iubeste tot ce te inconjoara natura, oamenii mai putin ha ha ha IUBESTE este un semtiment frumos

| ELLSSA a răspuns:

Un sentiment de nedescris...

| NickiMinaj a răspuns:

Nu stiu! nu stiu!

neluL
| neluL a răspuns:

.iubirea este.hmmmm.nimeni nu stie ce
este.dar cu totii cunoastem sentimentul.cel
putin o data in viata simtim ca iubim.iar atunci
suntem in nori.dar de cele mai multe ori ajungem
pe pamant inapoi.dar avem senzatia ca mult mai
bine ar fi sub pamant.asta e iubirea.incepe
cu niste "fluturi" in stomac. dupa iti cresc
aripi. ajungi sa zbori in inaltul cerului cu pers
pe care o iubesti.dar vine furtuna ( gelozie,
posesivitate, minciuni, infidelitate) si parca
deodata te ratacesti.ii scapi mana.si nu-l mai
regasesti.si atunci aripile se usuca, cad si
odata cu ele cadem si noi.si ajungem sa vedem
din nou cruda realitate.
- A iubi înseamnă a înceta să trăieşti pentru tine, a face ca toate sentimentele omeneşti, teama, speranţa, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură fiinţă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nici o limită simţirii, a-ţi închina viaţa unei fiinţe în aşa fel încât să nu trăieşti şi să nu gândeşti decât pentru a o face fericită; a turna măreţie în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferinţă şi suferinţă în plăcere; adică a întruni toate contradicţiile.
Sursa: Honore de BALZAC

| Edy1995 a răspuns:

A iubi inseamna sa te pierzi cand vezi pe cineva, sa nu mai stii nimic in afara de faptul ca iti place de el/ea si ca sunteti facuti unul pentru altul, in momentul acele simti ceva in stomac... ceva de nedescris, de parca ar zbura ceva acolo, asa cum se si spune "ai fluturi in stomac". Asta e definitia mea!

| Neculae a răspuns:

Eu stiu doar ca dragostea nu se explica ea se simte

| danahh a răspuns:

Iubire - sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva. –
a iubi - 1) (persoane de sex opus) A trata cu sentimente de dragoste. 2) A trata cu un deosebit atașament sufletesc. A-și

| ellalove a răspuns:

Nu am cum sa iti explic.caci iubirea nu se spune ea se simte.vei vedea ce inseamna cand o vei simtit cu adevarat acolo in inima tatongue

Răspuns utilizator avertizat
| NiciUnNumeNuEraDisponibil a răspuns:

A iubi= a avea afectiune, prietenie, tandrete, simpatie pentru cineva; a indragi; a nutri un sentiment de dragoste pentru cineva de sex opus; a fi indragostit; a fi legat, atasat de cineva prin dragoste, prin afectiune; a-i placea, a fi interesat in mod deosebit de ceva, a fi pasionat. iubire= stare, dispozitie favorabila a afectivitatii si a vinovatiei pentru ceea ce este simtit, recunoscut ca bun, diferita in functie de obiectul acestei stari; afectiune intre membrii unei familii; sentiment erotic, dragoste, amor. astea ar fi definitiile din dictionar, dar fiecare afla la momentul potrivit si cand o sa simta acel lucru

| deyu11 a răspuns:

Iubirea este cel mai frumos sentiment, dar acum depinde la ce fel de iubire te referi thinking la iubirea dintre familie/prieteni sau cea dintre un baiat si o fata pentru ca sunt total diferite ma rog sti cum se spune iubeste si vei fi iubit...batting eyelashes iar a iubi din punctul meu de vedere inseamna a'ti arata sentimentele fata de o pers de care te atasezi dar ai grija ca aceasta dragoste sau iubire se poate transforma ff usor in ura :-s :*hee hee