| Alex0000 a întrebat:

Ce inseamna "sa ramai corigent/repetent" in strainatate? Ma refer, nu in sensul logic, ci in cel integralist sa spun asa, sunt in spania, si aici cei mai multi raman repetenti cel putin o data sau de 2-a ori, si deasemnea corigenti la 4-5 materii care nu se stie daca le mai recupereaza, si parintii lor nu le fac mai nimic, nici macar sa ii certe/bata sau mai stiu eu ce.
Eu din pacate in semenstrul I am ramas corigent la 3 materii, deoarece nu prea stiam bine limba, acum sunt in al 2-lea semestru, si sper sa le recuperez. Ce nu inteleg eu e, aici in Spania, nu prea-si fac parintii griji de cum invata copii sau mai stiu eu ce, A da, pai normal, sa va spun, aici sunt si drogati, si asta poate sa fie un motiv. Oricum, eu unul am primit o mama de bataie din cauza corigentelor, iar tata a ramas socat sa spun asa straight face eu ii tot spun ca o sa le recuperez, el tot suparat sta, si e normal, dar, chiar asa de suparat sa fie, in cat sa nici nu mai vorbeasca cu mine cum vorbeam odata, sa radem si sa facem glume, Si! Am o presimtire, daca o sa recuperez materiile, nu o sa se schimbe nimic, nu o sa fiu fericit, nimic.;( Nu stiu de ce, dar, la un moment dat parca "nici eu nu mai sunt", adica, sunt mai mereu suparat, nici fericit cum eram inainte nu mai sunt, cateodata stau in pat si ma intreb, ce rost mai am sa traiesc?
Poate ca invidiez si familiile altora, stand toti la TV razand si facand glume.
- E ciudat ca spun asta dar, chiar asa e, si nu, nu sunt specii gen "EMO" NU. Nici cocalar nu sunt, dar nici nebun. - Hai ca am transformat aceasta intrebare intr-o poveste.

5 răspunsuri:
| andrey910 a răspuns:

Din ce mi-au spus prietenii/rudele in strainatate scoala este mult mai usoara, nu prea se invata, nu prea se acorda importanta scolii si cu toate acestea oamenii au mai multi bani... o verisoara s-a mutat in Spania si s-a casatorit cu un Spaniol care are 4 clase, dar are o gramada de bani (are o firma de constructii). De fapt am 3 verisori si o matusa in Spania, toti verisorii s-au lasat de liceu si acum traiesc mult mai bine acolo, la fel si matusa mea, se chinuia intr-o fabrica pe un salariu de nimic si acolo ii este foarte usor. Mama are doua facultati si este profesoara (salariu de vanzator). Eu nu mai vad ce rost are sa inveti in zilele de astazi, dar o sa fac o facultate totusi...pentru distractie laughing

| mgtow a răspuns:

Salut, si eu sunt in spania in vara asta fac 7 ani de cand am venit din tara, si parintii cum zici tu nu le pasa ce viitor vor avea copii lor ii doare undeva, si daca nu stiai: in familie nu comanda mama si tata aici comanda copilul el tipa la parinti el drege si parintele prost cum e nu ii zice nimic. Vad ca in Romania la fel e (pacat ca in timpurile vechi daca ridicai mana la mama te batea de iti sareau ochii) si acum totul e invers, curvele sau inmultit apar din ce in ce mai multe, incercasem si eu o prietena dar nimic n-am gasit aici e asa injusta viata asta. Nici nu stiu ce va fi de mine in viitor daca mor de foame sau am un loc de munca, sa dea domnul dumnezeu ca odata ce ma intorc in Romania sa nu am probleme ca vreau sa-mi scot carnetul de trailer si sa merg ca sofer pe tir macar ma concentrez la drum si nu am de ce sa imi fac griji. Pa

| gigiro a răspuns:

Dragii mei, toti aveti dreptate, din pacate. Eu locuiesc in Austria, si aici e la fel. Nu va spun, ce mandri sunt cand reusesc sa faca o scoala de meserii(profesionala de la noi). A face liceul sau a lua bacalaureatul, e un lucru extraordinar, o realizare fff mare. Sunt si studenti, normal, dar mai multi straini sau dintre cei care au bani. Problema e ca la conditiile pe care le ofera statul pentru invatat, copii sunt cu adevarat handicapati. Nu mai vorbesc de disciplina, ordine si asa mai departe. E bine ca ati atacat aceasta problema, pentru ca incepeti sa va dati seama ca in viata, importanti nu sunt doar banii, luxul, vilele si masinile. In viata, important e sa fii OM. Ei sunt fericiti asa, cu banii lor si cu prostia lor.sunt destui inculti si aici. Mai bine faceti rost de bani si va intoarceti acasa, ca nicaieri nu e mai frumos si bine. Sunt atat de imputiti, incat in viitor, chiar daca ar emigra toti Balcanii, nu ar fi de ajuns sa le spele mizeria(ca ei nu si-o spala). Copii nu au respect fata de nimic, nici macar fata de batrani sau bunici, sunt egoisti si incapatanati. Nu as vrea sa se ajunga si-n Romania la acest stadiu. Pacat ca cei care viziteaza occidentul, nu vad decata poleiala, totul e superficial si. sintetic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma baiete, eu am un repetent de doua ori in clasa a zecea.intr-unul s-a indragostit si a ratat anul in al doilea s-a incurcat intr-un anturaj deocheat.problema e ca; a mintit. a pierdut doi ani din viata prosteste, fara sa realizeze nimic pentru el, a beneficiat de tot sprijinul familiei al nostru al parintilor si al fratelui si surioarei sale, iar el a inselat asteptarile tuturor.cum vrei sa intelegem asa ceva? si cum sa tratam un asemenea om? hai sa ramanem repetenti toti, ducandu-ne la scoala, sa nu mergem la serviciu, sa ne tinem doar de distractii, fu...ri,bautura si fumat iarba. ce zici? ca de trait traim cu aer. e bine? intr-o familie fericita asa cum zici, fiecare in parte se achita de indatoririle sale. tatal tau e suparat? este fiindca se chinuieste sa-ti asigure totul ca tu sa-ti poti crea un viitor stabil.sa fii un BARBAT pe picioarele tale.nu un intretinut pana la cati ani? si ce sa recuperezi? ziua pierduta nu se mai intoarce puiule.anul nici atat.

Răspuns utilizator avertizat