| alexalx1234 a întrebat:

Ce ma pot face cu parintii astia ca in fiecare zi se cearta fara motiv si ajung sa dea vina pe mine ca din cauza mea se cearta si eu nu le-am facut nimic? Incep sa regret ca m-am nascut. Nu-i mai pot suporta.

8 răspunsuri:
| Volsvagan70 a răspuns:

Ia cearta-i tu

| Ryumex a răspuns:

Hei, nu-ti fa griji asa sunt toti parinti la un moment dat iar unii mult mai rai, asprii, severi, neintalegatori etc cunosc multe cazuri si chiar si din propria exp, trebuie sa nu mai dai atentie certurilor si sa nu-ti mai pese si etc
Unii parinti pot fi chiar disperanti, de exemplu mamele pot sa devina foarte stresante si cicalitoare, dar asta se cauzeaza faptului ca traiesc intr-o societate ca asta.
Incerca sa te muti si sa-ti vezi de viata happy (daca ai cel putin 16 ani)

| Freya1 a răspuns:

Daca nu este vina ta nu ii lua in seama asa fac ei.O sa isi rezolve problemele mai devreme sau mai tarziu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai putea incerca sa vorbesti cu ei, sa le explici ca te afecteaza certurile astea, dar nu stiu daca vei obtine vreun rezultat.

Bula
| Bula a răspuns:

Parintii tai daca se comporta ca niste copii, trebuie sa te porti si tu cu ei ca atare tongue

Opreste-le, daca trebuie striga la ei, aseaza-le langa o masa sa te asculte si spune-le pe fata ce te enerveaza!

Spune-le: daca au chef de cearta, sa mearga in parc sau in padure, tu trebuie sa inveti si n-ai chef pentru certurile lor.

| OnePiece a răspuns:

Sa stii ca si eu stau prost cu parintii.

La un moment dat ei se iubeau foarte mult. Petreceau mult timp impreuna. Au adus-o pe lume pe sora mea. Mereu ascultau muzica buna, o auzeau pe sora mea (care mereu a fost pasionata de muzica) cum canta, traiau fericiti, au fost impreuna in mici tabere la munte, petreceau un timp grozav in familie. Cand aduci pe lume primul copil, parca simti cea mai mare bucurie din viata ta. Mama chiar a avut o sarcina usoara cu ea.

Apoi, la 11 ani distanta am aparut si eu pe lume, in octombrie '98. Situatia insa era complet alta. De prin 1997 tata incepuse sa bea foarte mult si s-a apucat sa ia sume mari de bani si sa ii toarne prin alte locuri. El lipsea si cateva zile bune de acasa. Am inteles chiar ca a avut si aventuri amoroase. Parintii mei au inceput sa se certe. Si se certau mereu cat timp am crescut, macar o data pe saptamana, daca nu de 2-3 ori. Taica-meu venea beat aproape in fiecare seara. Si uneori venea cu un adevarat chef de scandal. Ba chiar mi-aduc aminte prin clasa a 11-a ca m-a injurat de 2 ori ca la usa cortului pentru ca l-am suparat cu ceva mic (trebuia sa plec undeva, dar ma dusesem repede pana la magazin si uitasem telefonul).

In ultimul timp relatia dintre ei s-a incalzit un pic dar certuri exista in continuare. Si de bautura nu s-a lasat taica-miu.

Asa ca ce iti recomand este sa inceri sa ignori certurile pe cat de mult posibil. In foarte multe cazuri parintii ajung sa nu se mai suporte intre ei la o anumita perioada de timp dupa ce s-au casatorit. Nu trebuie sa regreti ca te-ai nascut. Tu existi si trebuie sa incerci sa scoti ce e mai bun din tine in viata asta. Traieste-ti viata si fii fericit, ca toti meritam.

| Dumitru_Mirela_1990 a răspuns:

Sunt problemele părinților, nu ale tale. Încearcă să te ții departe de aceste certuri. Tu ocupă-te de școală, ieși cu prietenii.

| danay72 a răspuns:

Cand sunt bine dispuși, spune-le ce simți în legatura cu aceasta. Siguri veti gasi o solutie. Dar nu te certa cu ei, vorbește frumos si cu respect.Nu uita ca un răspuns blând îndepărtează furia.