| teo_4778 a întrebat:

Ce ma sfatui`ti sa fac? Sunt atat de confuza incat nici nu stiu cum sa incep, cum sa ma exprim, pentru ca nu`mi gasesc cuvintele, gasesc in mine doar disperare si durere! Sunt insarcinta, dar nu stiu ce sa fac, sa pstrez copilul sau nu. Eu mi-as dori sa-l pastrez, prietenul meu spune ca ar fi mai bine sa nu-l pstrez pentru ca nu vom putea sa-l crestem. noi vrem ca pana in toamna sa ne mutam cu chirie amandoi. mi-a zis ca ne vom descurca amandoi sa stam cu chirie pentru ca ne vom angaja amandoi imediat dupa ce inchei si eu acest an scolar, dar cu un copilas ar fi greu pentru ca nu as putea sa mai lucrez decat cateva luni pana se naste copilul, iar apoi ar fi greu sa platim chirie, sa crestem un copil, etc dintr`un salariu. Ce sa fac? Nu pot face avort, si el ar vrea sa pastram copilul, dar are dreptate ar fi foarte greu! Tocmai de aceea nu stiu ce sa fac. El a zis ultima oara cand am vorbit pe tema asta ca il vom pastra si vom vedea noi cum ne vom descurca, nu ar vrea sa ma distruga, ma intelege si e langa mine, dar si eu il inteleg pe el, stiu ca l`as distruge daca am pastra copilul, i`ar fi greu, ar fi greu pentru toti 3, nu vreau sa`mi chinui copilul, sar nici sa renunt la el, as lupta enorm, si as face orice sa fie bine, sa-l pot pastra, si sa ii ofer macar minimul. Mi`e foarte greu sa ma decid. Si ma doare si faptul ca nu am pe nimeni cu care sa pot vorbi, care sa ma inteleaga in afara de el, ii multumesc pentru asta, pentrcu ca mai rar sunt baieti ca el, dar simt nevoiea de a avea si pe altcineva langa mine cu care sa pot vorbi, sa imi de un sfat, de aceea am si scris aici, si va rog enorm de mult sa nu ocoliti aceste randuri, chiar am nevoie de niste sfaturi! Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| IcsD a răspuns:

NUUUUUUUUU reununta la copil. Pe viitor vei avea mustrari de constiinta, poate de la o prostie nu vei mai putea avea copii. Gandeste-te cate persoane sunt care nu pot avea copii si dau atatia bani pe tratamente.
Si prietenul tau. nu il vei "distruge". o sa va descurcati, iar pe viitor va fi fiericit ca l`ai pastrat.
Alegerea e numai ta. Dumnezeu nu ii da decat celui care poate sa duca.
Funda?

9 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Pune tu şi fă avort!
Tu ai o şcoală de terminat, el e mult prea tânăr ca să obţină un loc de muncă suficient de bine plătit încât să te ţină şi pe tine şi pe copil!
Lasă tu lăbărelile astea de tipul celor expuse de Ioana sau JQ.
E uşor de dat cu părerea din exterior însă în viziunea unor oameni de tipul ăsta, viaţa începe la concepţie şi se termină la naştere. Stau cu gura pe tine până torni plod şi dup-aia îi doare-n cur: "Creşteţi-l!".
Răspunde raţional la întrebările:
1. Sunteţi în stare să-l creşteţi?!
2. Aveţi amândoi un job stabil şi plătit cel puţin decent?
3. Aveţi o casă a voastră?
În funcţie de răspunsurile la astea 3 întrebări îţi vei da seama ce trebuie să faci!

| PetreConstanta a răspuns:

Draga mea copilul este o binecuvantare si intareste o relatie Este mare pacat sa faci avort Voi ati vrut sa fie asa Nu-l omora este un copil nevinovat

| morena a răspuns:

Viata e grea pentru voi,de ce sa mai chinuiti inca unul! Stiu ca e greu sa faci avort, dar fii realista! Pentru astfel de situatii se recomanda avorturile! Santeti voi copii, cum credeti ca va veti descurca cu inca unu?

| thealchemist a răspuns:

Cel mai bun e avortul. daca suna dur nu da vina pe mine, e vina voastra ca nu v-ati protejat.
altfel, ce optiuni ai? daca nici nu ai terminat scoala e clar nu numai ca nu veti avea bani indeajuns dar si ca voi parintii sunteti inca copii. sa-l dai inseamna ca-l expui la o viata de cosmar, dupa cite stiu nici orfelinatul nici parintii adoptivi nu sunt de incredere.
oricum insa decizia trebuie sa fie a ta in primul rind, ca mama, iar criteriul de baza e cit de bun vezi tu ca poate fi viitorul copilului tau daca va avea vreunul.

| thealchemist a răspuns:

La 21-18 ani sunteti inca copii. stiu ca nu-mi vei da dreptate, nu te obosi sa ma contrazici. ceea ce conteaza insa e interesul copilului, nu al vostru. singurul lucru important e daca veti reusi sa-i dati copilului vostru sansa in viata pe care o merita.

Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

Ce vârsta și ce pregătire școlară și profesională, aveți voi doi? Dacă sarcina este încă mică, se mai poate face avort la cerere. Dacă stai să te mai gândești 100 de ani, dacă să avortezi sau nu, între timp îl naști.

| swanbaby a răspuns:

Nu cred că avortul este soluția. Cunosc cazuri când în urma avortului făcut nu a mai putut face copii toată viața. Cred că mai bine este să vă gândiți în perspectivă; poate vă va fi greu când îl vei naște însă în același timp vă va oferi o bucurie nespusă care va contribui la bunăstarea relației voastre. Tuturor le este mai mult sau mai puțin greu, însă cu efort și jertfă se poate ajunge la un echilibru. Gândiți-vă nu numai la confortul vostru ci și la viața ce are să aibă pruncul din pântecele tău!

| teo_4778 explică:

[pentru thealchemist] Nu suntem chiar copii, el are 21 de ani eu am 18, si indiferent de decizia pe care o voi lua am sa ma inscriu la ff pentru a termina liceul.