Pentru ca fericirea asta nu tine si exista o karma, iti cladesti o zi doua, un an dar nu te astepta sa faci rau unui om si tie sa iti mearga bine ca ti se intoarce totul la o intensitate si mai mare, asta e regula
Ca-i al naibii de adevarat, fiindca karma se intoarce intotdaeuna si te loveste, asa cum si tu ai lovit pe cineva in trecut, facandu-l sa sufere.
Te loveste pe naiba karma, hai sa fim seriosi, realitatea contrazice ce zici. Insa ce zici zici bine ca nu e normal sa fie asa.
Mai ales ca natura a vrut sa facem asa, culmea. O durea in basca ca sufera ala, vroia sa supravietuiesti tu care erai in stare sa face ce trebuie pentru asta. Adica ala mai smecher sa mearga inainte.
Stiu ca nu e bine, dar asta este realitatea.
S-au reprodus astia si de aia majoritatea sunt rai. Aia cu teoria karma au crapat, ca au venit smecherii si le-au luat mancarea, teritoriile, femeile.
De acolo vine din pacate.
Normal era sa fim uniti ca fratii, sa ne ajutam unul pe altul, ca e loc pentru toti, dar din pacate nu e asa.
De acord. Cu mențiunea că sfaturile nu funcționează atunci când nu sunt solicitate.
Nu înțeleg.(
Ce vrei să înțelegi. Acest gen de sfaturi nu este urmat. Verifică.
Am înțeles, gata
Sadrian de multe ori mai raspunde si la misto, il intelegem, asa e el, de aia destui nu inteleg ce zice.
Si greseste, multe sfaturi merg chiar daca nu-s cerute, ca de multe ori ai o problema si nici nu stii ca trebuie sa ti se dea un sfat, si cand ti se da, te bucuri ca te-a ajutat.
Parerea mea e ca poti sa-ti cladesti fericirea pe nefericirea altuia, asta e viata, decat sa moara mama mai bine moare mama ta la o adica. Daca omu ala nu inseamna nimic pentru tine, nu ruda, nu prieten.
De ex mie imi place de una maritata si ea ma place, ma bag, nu ma int pe mine de ala, cine e ala pentru mine ca sa-mi pese?
Mai ales ca nu stric nimic, ca relatia lor e deja stricata, altfel nu accepta aia pe mine.
Daca are aia copii, vine la mine cu ei si va fi mai bine decat sa fie intr-o fam unde parintii nu se mai intelegeau.
Asta ma uimeste ca putini se prind ca nu poti strica ceva ce e deja stricat.
"Ai stricat o familie", pai daca mergea treaba nu aveam nici o sansa la aia.
Ca si ala ar face la fel daca era in aceiasi situatie! Nu i-ar pasa de mine.
Ca in general la relatii se poarta vorba asta.
Doar ca multi se dau sfinti si zic "nuuuu, eu nu as putea sa fiu fericit pe nefericirea altora". Aiurea.
Fericirea poate tine, aia cu karma si altele, e o prostie, dar...sa stea ei cu karma lor nefericiti si alalaltu` sa traiasca bine.
Egoismul este in genele noastrea, aia supravietuiau mai sigur si mai mult, deci nu e ceva anormal din punct de vedere al naturii.
E imoral, dar asta e.
Țin să te contrazic
"Mai ales ca nu stric nimic, ca relatia lor e deja stricata, altfel nu accepta aia pe mine."
Da, poate că relația e stricată și ea te accepta însă te ai gândit că respectivul cu care e măritată e vreun obsedat si un isteric? O sa zici că "ce-mi pasă mie", pai uite că astfel de persoane isterice și geloase pot face foarte mult rău, in ciuda faptului că relația e moarta, unii atunci scot artileria grea și devin și mai posesivi și geloși pentru simplul fapt că nu renunță la ce e al lor.(am văzut câteva cazuri)
"Fericirea poate tine, aia cu karma si altele, e o prostie, dar...sa stea ei cu karma lor nefericiti si alalaltu` sa traiasca bine."
Trăiește bine până o sa fie lovit de nici doctorii nu i-o mai avea ce face
Ca sa crezi in karma, trebuie doar sa fii o data lovit.
"Egoismul este in genele noastre"
Într-adevăr, aici sunt de acord!
" "Ai stricat o familie", pai daca mergea treaba nu aveam nici o sansa la aia."
Aici da, așa e însă lucrurile nu pot merge așa de roz precum spui tu, pentru simplul fapt că poate copiii ei îți vor face zile fripte sau trebuie sa faci niste chestii pe care în mod normal nu le-ai fi făcut sau sau sau.
Deci da
Mama Hiperyon7, ești așa de bună la explicat Karma încât ma faci si pe mine să cred, mai bine îți dădeam ție fundă, jur ))
Sunt băiat
) legata de karmă, dacă faci rău, într-o zi tot se va întâmpla ceva in viitor cu tine că sa îți dai seama ( să conștientizezi) ca in trecut ai făcut ceva rău...si atunci... îți va părea rău, si vei incepe că sa o ei pe calea cea bună.
De obicei exista doua tipologii umane:
Cei ce se căiesc și fac bine in cele din urmă (sa zicem că Becali ar fi un exemplu în acest sens, însă mmm)
Și cei care fac și mai mult rău și care de obicei mor in chinuri crunte.
Însă, că o exista sau nu karma sau vreun mijloc universal de menținere a dreptății pe pământ, ideal ar fi sa facem bine daca se poate sau nimic.
Un rău se poate face super ușor, însă un bine...cam greu.
Asta contrazice natura umana care zice ca sa faci rau ajuta la supravietuire, noi genetic nu am evoluat mai deloc.
Asa ca... teoria aia e nefondata, teoria naturii umane se verifica.
Ca daca nu erai programat sa faci rau pentru binele tau (majoritatea zic care-s asa), nu mai exista in sistem ideea de a face rau si nu faceai.
Pai din moment ce ala e isteric, scot si eu tancurile, daca imi place de ea, lupt, nu fac ca pasaricatii aia "nu vreau probleme...pa".
Am grija sa nu i se intample nimic.
Cu lovirea de nici doctorii nu au ce face poate veni oricum, deci asta nu e o dovada ca ti se intampla doar ca ai facut rau.
Cu copiii iar lupt pentru dragostea mea! Nu au de ce sa-mi faca zile fripte, iar daca si ea ma iubeste, ii va pune la punct, ca e viata ei si are dreptul sa si-o refaca.
Deci totul e sa lupti si sa iti placa de omul ala, altfel nu sta nimic in cale.
Multe cazuri stiu "stii ce? Am dreptu sa-mi traiesc viata, tu vezi de viata ta, nu imi zici tu mie ce sa fac, daca nu, nu telefon, nu bani nu aia, nu internet, sa te vad", la copil zic. Si gata, sa vezi cum e okey, si in timp se acomodeaza si chiar simpatizeaza pe acela sau aceea, totul e sa stii tu sa te porti cu ei.
Ce zici tu se intampla in cazul in care cei doi nu se plac cu adevarat, si daca barbatul e pampalau, nu e barbat adevarat.
Iar daca si gelosu e barbat, atunci aia e! Care pe care, dar tot lupti.
E de ajuns sa nu stie unde stati, insa cand pleaca de la sot, sa plece cu acte cu tot si brusc, sa nu stie ala unde stai si se rezolva mai bine, ordin de restrictie la o adica, plus barbatia din tine.
Dar majoritatea barbatilor sunt mai rau ca iepurii. Nu lupta, fug, ca nu sunt in stare sa lupte. Se desparte de parsoana "iubita" doar sa nu aiba probleme cu gelosu.
Si se mira unii ca nu-i plac femeile, pai alea vor barbati, nu cand vine unu sa o agreseze, ala sa dispara.
Pai da, ce dracu`, acum 70 ani barbatii erau barbati, acum isi fac si unghiile cu oja unii. Mi se pare ca in SUA a aparut ruj pentru barbati.
Nu am ceva cu asta daca le place, dar fondul conteaza, e o criza de masculinitate in ziua de azi.
De ex sa vezi lasitate si intre "prieteni". De ex sunt cu prietenu meu acasa la el, asta a ramas corigent, vine tacsu, masa sa il ia la p. Altii "aaa, eu plec, e problema voastra".
Eu nu! Intervin pentru prietenu meu "lasati-l domne in pace, se mai intampla, terminati cu din astea, o sa rezolve, o sa invete si o sa se rezolve, nu se face treaba asa, sa nu mai aud...".
Si daca zic aia "ce te bagi ", zic "pai e prietenu meu, logic ca ma bag".
Si ala saracu multumeste, ca era intr-o situatie critica daca nu eram acolo, poate manca si bataie.
Pai asa am patit eu in copilarie! Eram clasa 2-3-a parca.
Se dusese tata la sedinta, i-a zis invatatoarea ca n-as fi atent, ca.
A venit tata acasa nervos, mama la fel, era sa ma ia la bataie.
Mama tipa la mine, vecina de jos (care mai venea in vizita) a venit.
A intrebat ce are mama, astia i-au zis.
Aia zice "lasati copilu in pace! Ce aveti? Asa se face?".
Si am scapat si dupa ce a plecat aia, le-a zis ea mai multe.
E mare lucru sa te scoata cineva din situatii din astea.
Dar asa "eu plec...", ce e aia? Sa fi bun doar la distractie?
Mi-a deschis ochii, mrs pentru raspunsul acela, o să încerc si eu să nu fiu lașă între prieteni/prietene/ neam.etc.
Pai intre prieteni nu trebuie sa fim lasi, bine, intr-o anumita masura, ca daca vine si zice "daca te bagi iti facem praf familia sau pe tine", este altceva.
Ca oricum nu vei castiga si daca te bagi, deci nu il ajutu pe prieten.
Sau aia, sigur ca nu e bine, dar ma refer strict la prietenie. Unu inseala nevasta sau prietena, pana aici nu face bine.
Dar ma roaga sa-l acopar. Eu fac asta pentru el, ca el e prietenu meu, nu aia. E treaba lui ca face asta si nu e bine ce face.
In loc de "aaa nu te mai acopar, vrei sa am probleme cu aia si fam ei daca ma prinde ca mint cand ma suna?".
Ete na, pai sa-mi zica mie, ca as zice "si care e treaba? E prietenu meu, asta e, cine sunteti dvs sau fata dvs pentru mine?".
Daca ai ajuns in punctul in care nefericirea altuia este fericirea ta, atunci trebuie clar sa pui frana si sa-ti reevaluezi viata, modul de gandire, scopul tau in general.
Nu stiu ce interes are acela sa puna frana, depinde de om, e relativ.
Daca scopul lui e sa-i fie lui bine nu va pune frana. Nu are de ce.
Daca e din ala care s-ar sacrifica pentru altii, nu mai ajunge sa puna frana, ca nu se va mai ajunge in situatia aia de la inceput.
Ala care face ce face, nu se schimba ca fel de a fi.
Lumea asa cum credeti multi din voi, nu functioneaza asa.
Si e cum zice natura, aia care fac asta o duc bine si sunt mai sanatosi psihic, mai durabili, fac copii la fel care si aia fiind nesimtiti o duc mai bine, ceilalti sufera, au viata mai grea, se consuma mai mult, fac copii la fel ca se mosteneste si caracterul, si aia e.
Ala cu karma daca il injura unul, nu ii face nimic, deci interiorizeaza, sufera chiar daca nu se prinde, se pune la psihic, mai ales daca se repeta o bataie de joc de genul sau de alt gen.
Alalalt ii f un cot in gura de ii da somn instant. Si e senin, eliberat, nu tine nimic in el, se simte stabil, se respecta (ca nu permite sa se k cineva in capul lui), are fruntea sus, e apreciat si de altii, face relatii sociale f rapid, are si partener/partenera mult mai usor, instinctiv lumea il/o admira.
Pe pampalai nimeni nu prea ii simpatizeaza.
Pai stiu cazuri, fata cu unu, venise altul si se lua de ala, ala nu lua nici o masura, fata "ce dracu` ma, n-ai zis nimic? Il lasi pe ala sa faca ce vrea cu tine? Aoleeu cu cine m-am incurat, poa` sa ma violeze unu si tu te uiti".
Si uite asa, ramane fara gagica pentru ca aia nu se simte in siguranta cu el cand se duce undeva pe la ora 23 si in general, iar ala smecher are 5 gagici.
Se ajunge tot la ancestralitate, smecherii sunt mai longevivi, deci supravietuiesc mai sigur si mai mult in general daca nu au boli genetice.
Pai așa e, daca te bucuri și îți bați joc de cineva doar pentru a fi tu mai bine, fi sigur că nu vei ajunge, ci din contra, posibil să fie mai rău decât era înainte.
Pe ce baza zici tu ca daca te bucuri si iti bati joc de cineva, e mai rau? Zic la general. In afara de cazurile penale unde da, poti ajunge foarte rau, abuzatorul nu are nici o treaba.
De ex un barbat alfa care-si bate joc de femei parasindu-le, desi ele-s ok si s-au atasat de el.
Victima ajunge rau, ramane cu suferinta si alalaltu nu are nici o treaba.
O sa te contrazic puțin. Poate nu crezi sau poate spui că această karma nu exista insa ea există și se întoarce.
Legat de exemplul tau cu cazurile grave, abuzatori,criminali sau ce-o mai fi,poate scăpa de pușcărie insa conștiința nu îți va da pace niciodată, de aceea unii și-și iau viața.
In ceea ce privește al doilea exemplu, cel cu bărbatul alfa, sa știi că da, pe moment lucrurile vor părea faine și că acel bărbat alfa nu va fi atins vreodată de suferință doar că lucrurile nu stau chiar așa.
Poate nu va fi "lovit" atunci însă și când va fi lovit...
Uite un exemplu bazat pe exemplul tau.
Un bărbat profita de multe femei și după le lasă cu ochii în soare.Peste câțiva ani decide sa își întemeieze o familie, doar că nu da de persoanele potrivite.Ba da de femei care îi vor banii, ba nu sunt femei care vor sa investesc emoțional și uite așa karma se răsfrânge mai târziu sub forma asta.
Nici eu nu credeam în karma până i-am gustat veninul. Poate că e pueril și prostesc ceea ce îți zic însă tine minte aceste vorbe Primești ceea ce oferi, ești ceea ce emani și nimic nu e întâmplător!
Iar faptul că nu ai primit ceea ce a trebuit atunci, nu înseamnă că nu vei mai primi vreodată ceea ce ți-e sortit să primești.
Aia cu infractorii nu am discutat ca e clar acolo, oricum si ca te duci la puscarie ti se intoarce raul, nici nu mai conteaza altele.
Ala alfa o sa-si gaseasca una cu care vrea sa faca familie si sta cu aia, are el grija sa caute una ca lumea, si multe il vor dori, va stii sa se poarte.
Isi bate joc de alea pe care le tine de distractie si le minte ca le ia de nevasta.
Sau poate oricum sa dea de una sau unele rele care ii vor banii si altele, si daca nu face rau altora.
Deci nu conteaza ce a facut inainte.
Nenorocul de a gasi pe mai multi eventuali parteneri nasoi, nu depinde neaparat de un rau facut altora inainte.
Uite eu, n-am facut rau la nimeni si mi-am luat-o grav inca de la nastere, deci...nu e..., nici nu aveam cum sa fac rau cuiva la 3-4 ani.
Si tu ce ai patit, a fost o intamplare ca daca ai facut rau, ai dat de rau. Dar sigur, fiecare crede cum doreste.
Eu mă gândesc și la faptul că noi nu suntem la prima vedere pe acest pământ.
Poate pare absurd,da,însă nu de puține ori am avut impresia că de-a lungul vieții am dat de persoane cu care mă "cunoșteam" de-o viață sau cu persoane care îmi păreau super familiare,deși nu știam cine sunt.(sunt sigur că ai pățit)
Legat de chestia asta cu luatu-n bot de mic,eu tind sa fac legătura, pentru că dacă tu intr-o viața anterioară ai fost o persoana cu karma negativă,automat acum îți răscumperi toate greșelile făcute atunci.
La aia cu infractorii,de acord!
La aia cu bărbatul alfa,ce pot spune din viziunea mea e că poate da de o relație bună, pentru că na,e un bărbat alfa și șansele să aibă o relație frumoasă cresc.Dar hai să îți zic concret un exemplu pe care chiar eu l-am întâlnit.
Un tip foarte interesant și cât de cât făcut are tot ce ii trebuie,știe cum să se bage cu fetele in seama,însă când vine vorba de relații pe termen lung le manipulează sau își pierde alura pe care dorește să o imprime fetelor pe care le cucerește și ajunge sa le piardă,asta pentru că a avut câteva fete in trecutul lui care au suferit din cauza lui și,deși inițial el nu a fost afectat, acum cu toate că are tot ce trebuie, nu poate fi fericit.(și astea nu sunt basme)
"Nenorocul de a gasi pe mai multi eventuali parteneri nasoi, nu depinde neaparat de un rau facut altora inainte."
Aici da, sunt de acord, pentru simplul motiv că unii au traume din copilărie nevindecate care le periclitează viața de adult(violenta domestica, alcoolul, indisponibilitatea emoțională, lipsa afectivității).
Daca si-o face cu mana lui, si este rau intentionat ca persoana, merita sa iti cladesti fericirea ta pe nefericirea lui ( asta daca ai cum ). Pentru ca oricum oportunitatea se va duce pe apa sambetei si e pacat sa nu profiti, daca macar unul din 2 are de castigat. Si nefericitul va invata pe seama asta si se va schimba ( asta daca vrea si daca poate ).
In schimb daca nefericitul in cauza este doar ghinionist, si este bun ca persoana, atunci nu ma ating de viata lui, pentru a-mi face mie viata fericita.
E vorba de principiu, valoare etica si oportunitate. Orice alegere in lumea asta trebuie luata logic. Chiar daca altii te vor critica.
Indicat este sa nu te incurci cu cineva care este intr o relatie, alegeti baieti sau fete libere pentru ca mai devreme sau mai tarziu se intoarce totul.
De fapt el este cel cu relație si eu cea liberă, si el care s-a bagat aiurea cu mine si după m-a lasat balată... să sufăr, el fiind fercit acum cu ea.
Asta este, mai devreme sau mai tarziu o sa pateasca si el. Ti am explicat in privat mai multe!
Nu prea am inteles ce ai scris, dar presupun ca te referi sa nu ne irosim fericirea pe alti oameni nefericiti si eu sunt de acord
Ma grabeam, ma refer la " sa nu îți clădești fericirea pe suferință altuia" este o vorba.
Și după mulți spun ca este doar o fericire trecătoare, ca roata se întoarce.
Nu e intoarce nici o roata, din contra, astia traiesc mai bine si mai mult, ca au grija sa le fie bine lor.
Ce spun ei cu roata nu are nici o baza reala, ca daca ai intelege de ce majoritatea avem tenta sa ne cladim fericirea le suferinta altora daca se necesita, ai sa intelegi ca asta cu roata e o iluzie.
Din păcate, ma tem că ai dreptate, dar am văzut in cazul meu că karma s-a întors de multe ori ( in favoarea mea) dar si in favoarea altora.
A fost o intamplare, nu e nici o karma, se intampla sau nu, e o loterie.
Se intampla bine sau rau, fie tie fie altora, nu depinde de ce faci tu sau altii altora.
Pai daca ar fi adevarata vrajeala cu karma, toti politicienii care ne fac rau ar trebui sa ei morti, handicapati, etc, nu? Pensionarii vai de mama lor, bolnavii in spitale la fel, etc.
Si ei de zeci de ani o duc f bine.
Adica eu vin cu fapte, nu cu iluzii. Ca o mai crapa din ei sau se imbolnavesc, aia e la tot omul.
Sau aia care fac razboaiele pentru influenta si profit, n-au nimic.
Omoara milioane si ii doare la basca. Tu ce ai impresia ca razboiu din Ukraina si Israel a aparut asa aiurea? Tot organizate de unii sunt.
Si la o adica aia isi iau bagajelu` cu averea si pleaca, si fraierii sufera. Daca e ceva nuclear, ei se baga in bucare si tot noi prostii suferim. Pleaca aia inainte sa dea bombele, le da automat de la distanta.
Unde e karma aia sa se intoarca raul?
Pleaca gramezi de romani prin Spania, Italia de e vai de mama lor si isi lasa familiile aici, ca, conducatorii nu fac niv de trai bun, suferinte, plansete ca-s fam despartite, si? Karma?
Cum o duc smecherii mai departe si beizadelele lor? In lux.
Asa ca...hai sa nu mai visam ca vaaaai, se intoarce raul.
Eu aduc dovezi ca smecheria cu intorsul raului nu exista, dar ceilalti ce dovezi aduc ca exista?
trixxu întreabă: