anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti: daca un cuplu este casatorit, parintii acestora sunt in drept sa le ceara bani? Aici am in vedere bani nu pentru ceva urgent: gen operatie ci pentru lucruri obisnuite. Si inca ceva: daca ei se descurca suficient cu ceea ce muncesc.

7 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Parintii trebuie ajutati, daca venitul lunar nu le asigura un trai decent.Singurii care poate sa-i ajute sunt copii.Se pune problema asa pentru ca atat parintii si copii au format si formeaza o familie.Copii isi ajuta parintii in functie de posibilitati si de ce situatii materiali dispun.Parintii nu trebuie sa-i abandonam, pentru ca si ei la randul lor au ajutat pe copii.

auran
| auran a răspuns:

Mai sunt si astfel de parinti (mai este si cazul in care este ditamai namila de copil si traieste tot pe spatele parintilor...) care considera ca daca ne-au crescut si ne-au platit haine, mancare scoli, etc...este randul nostru sa "returnam" ceea ce li se cuvine la batranete... uff, ce sa zic, cum a spus si Stefan parintii treiubesc ajutati...in cazul in care dispuneti de banuti asa cum scrii, nu cred ca ati saraci daca le-ati da si lor... ce sa le faci!
sanatosi sa fim cu totii si in special ei...

| hândel a răspuns:

Da nu parintii i-au dat viata copiilor? Nu ei i-au crescut? S-au sacrificat sa le dea ce lor lea lipsit? Cum sa n-aiba dreptul? Se pune asa problema?! Eu le-as da oricand parintilor, fie ai mei, fie ai prietenei, daca ar trebui pentru. o operatie. Chiar daca n-am, ma-mprumut si tot ii ajut. Iar pentru. lucruri obisnuite, le-as da cat au nevoie, mai ales daca am de unde. Nu as abandona parintii cand stiu prin cate au trecut ca sa ma creasca.

| sorin a răspuns:

Acum depinde si de familii si de copii, in mod normal cand esti realizat, pe picioarele tale ii ajuti ca nah... Dar daca este asa cum prezinti tu situatia nu e normal.

| deluxe a răspuns:

Cu siguranta nu este ceva normal.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Parintii trebuie ajutati si ei la randul lor s-au sacrificat pentru copii.Parintii mei nu mai sunt si nici ai sotului, chiar daca aveau pensii stiam ca nu sunt suficienti pentru un trai decent asa cum meritau si i-am ajutat intotdeauna fara sa facem diferenta ca sunt ai mei sau ai lui.Am facut asta datorita respectului pe care il aveam fata de ei si sa nu credeti ca ne dadeau banii afara din casa.

| abis a răspuns:

Daca ai folosit termenul "sunt in drept" ma gandesc ca ai pus problema din punct de vedere legal... Nu, legal nu esti obligat sa le dai bani parintilor. Insa normal si frumos ar fi ca membrii unei familii sa se ajute unii pe altii atunci cand au nevoie.