Cu toți știm situații in care familia unei fete ia acordat o educație bazata pe frica, pe amenințare, pe "ce o sa zică lumea sau ma faci de ras."
Pentru ca asta e motivul pentru care acea fata nu îndrăznește sa meargă sa le spună părinților ce se intampla.
O data ce tu educi copilul ca mereu sa aibă jena și frica de tine, nu sa vorbiți deschis în caz de probleme nu ai ce sa te aștepți la altceva.Copilul ala din jena, frica și respect va încerca să își rezolve problemele singur după ce, cel mai probabil asa i sa și spus mereu.
"De ce ai nevoie sa fac temele cu tine? Am fost eu în clasa cand ți le-a predat sa știu? fa singur/a","De ce trebuie sa te învăț eu sa faci mancare/curat...atat nu ști? au nu vezi ce am făcut eu?","X-ulescu a lua note mai mari decât tine,e mai cuminte,e mai etc tu ne faci de ras ca ești mai prost","nu spune sau face aia ca te vad sau aud vecinii și ne facem de ras","nu ai nici pe dracu te vaeti aiurea" și multe altele ce denota respingere și judecata din partea părintelui fata de copil, iar acesta din urma simte nevoia sa se închidă în el sau sa se descurce singur pentru a nu își mai auzi reproșuri.
Și nu, un copil (pana și oamenii mari pățesc asta) nu se gândește mereu ca poate va păți altceva și mai rău, el se lasă ghidat de impulsul de moment și de alegerea cea mai ușoară.
Partea proasta e ca dacă are o familie tâmpită, nu va putea nici altul de dinafara sa o ajute.Pentru ca risca sa ii facă mai rău stârnind povesti ce poate sa ii creeze probleme acasă, cearta și poate chiar bătăi.
Unui astfel de copil trebuie sa ii explici cu răbdare ca nu e ok ce face.Il tragi deoparte și ii spun ca oamenii profita de naivitatea ei și ca se poate trezi cu probleme mult mai mari, cu o boala sau o sarcina și atunci familia oricum va afla.
Plus de asta, trebuie ca cineva sa ii explice ce inseamna prostituție și proxeneti pentru ca asta va atrage.
Sfatul meu este ca fete de genul trebuie ajutate cu sfaturi bune sa nu mai faca asta