| Cr7adi a întrebat:

Ce parere aveti de parintii care isi obliga copilul sa isi aleaga iubirea in functie de cat de bogat/bogata este aceea persoana? Si de v-ar obliga, ce ati face, cum ati proceda?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt niște părinți materialiști, indiferent dacă fac asta gândindu-se la viitorul tău. eu nu i-aș lua în seamă..viața mea, alegerile mele.

| FirstAid a răspuns:

Acestia nu se pot numi parinti. Consider ca, atunci cand iti alegi iubirea trebuie sa fie doar din dragoste. Trebuie sa ai o discutie serioasa cu ei daca esti in aceasta situatie

| diecesca a răspuns:

Nu ar trebui sa asculti de ei.Sunt niste parinti rai si fara suflet

| anonimg a răspuns:

Pai în primul rând ambii tineri trebuiesc sa fie maturi - adica peste 20 de ani. Caci o relatie se face cu un scop, cu o țintă -căsătoria. Altfel, este ca si cum amândoi v-ati urca in barca sa traversati marea lăsându-vă purtati de valuri. Marea vieții nu se traversează in felul acesta; de aceea vedem si auzim de atâtea relatii naufragiate in rândul tinerilor, si nu numai.
Principiul in relatie nu trebuie sa fie bogatia, ci dragostea. Este adevărat ca nu se poate vorbi de o relație (si ma refer la întemeierea unei familii) daca nu exista un venit sau chiar doua in familie; o relatie n-ar dura mai mult de 1-2 ani. Dar cu cat mai mult nu ar dura dacă nu exista dragoste. Iar dragostea vine in urma cunoașterii.
Un alt lucru vital pentru tinerii căsătoriți este ca sa locuiasca singuri -fără parintii vreunuia dintre ei, oricat de bine s-ar intelege cu ei.
Gândindu-mă ca este vorba de tine, te sfătuiesc sa nu inaintezi in relatie pana nu esti hotărât si pregătit in acelasi timp pentru căsătorie. Si pentru pentru că prietenia este darul lui Dumnezeu pentru noi, de aceea este important, prioritar si vital in viată ca sa-L cunoaștem pe Dumnezeu mai înainte de orice relație. Se vede ca părinții tăi au neglijat lucrul acesta și în dreptul lor si in al tau. Tu ar trebui sa opresti lucrul acesta. Caci atunci când Îl vei cunoaște pe Dumnezeu, vei cunoaște toate lucrurile.

| Mayar a răspuns:

Am o parere proasta si nu i-as asculta. Ce as face efectiv, nu stiu, pentru ca nu stiu situatia despre care vorbim...

| mgtow a răspuns:

Mi-ar conveni sa stiu ca stau si am toti banii sa traiesc fara a munci si sa fac ce nu am reusit sa realizez in viata. Pedegeaba mai obliga parintii daca aia nu se plac fizic

| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca-s disperati si infometati, de aceea isi obliga copilul sa se casatoreasca bine, ca sa aiba toata familia ce manca.
Este o practica curenta in China, Vietnam, Indonezia, Tailanda si alte tari asiatice sarace, unde fetele frumaose sunt sacrificate, sa se casatoreasca cu oameni batrani si bogati, doar penrtru a-si salva familia, de la saracie lucie.
In Romania nu le obliga nimeni, dar se duc ele dupa aia cu bani, ca sa nu moara de foame si sa-si sustina familia foarte saraca, sau sa se bucure de viata luxoasa pe care si-o doresc.