| lifeistough a întrebat:

Ce parere aveti de parintii cu multi copii care traiesc din alocatiile copiilor sau de parintii care au multi copii si abia se descurca ei cu banii.Eu cred ca sunt niste iresponsabili si inconstienti care nu se gandesc la consecinte, si eu mi-am promis ca no sa fac nici un copil daca no sa-mi permit sa-l cresc!

7 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Niciodata nu ai suficient pentru a creste un copil pentru ca intotdeauna iti doresti ce-i mai bun pentru el.Important este sa faci totul pentru el, sa faci totul sa-i fie bine.Ca viata iti ofera si surprize nu ai de unde stii! Iar dupa mine sunt mai iresponsabili cei care ii fac si pleaca prin tari straine zicand ca muncesc pentru a le fi mai bine.Copiii nu au nevoie numai de bani!

Abh
| Abh a răspuns:

Sunt intr-adevar, familii care fac intentionat copii, tocmai pentru a avea bani de pe urma lor.Am vorbit cu mai multe femei care aveau multi copii( de la 5 in sus) si le-am intrebat ce le da de mancare in fiecare zi, pentru ca eu, cu 2 copii, ma stresez de multe ori sa le ofer ce e mai bun si mai sanatos. Stiti ce mi-au raspuns, cu o indiferenta uimitoare?" Sunt cartofi si fasole destui."

lolita
| lolita a răspuns:

Nu ar trebui sa-i judeci pe altii, poate la momentul respectiv au avut alta situatie materiala dar cu timpul s-a inrautatit. sunt de acord ca unii chiar nu se streseaza sa munceasca si isi lasa copii sa creasca de orice forma, dar alti din pacate au avut probleme de sanatate si nu mai pot muncii sau sunt prea batrani.
niciodata nu este momentul potrivit sa ai un copil, niciodata nu estei satisfacut material si asta se faca in timp, te trezesti la o varsta cand vei avea totul dar iti dai sema ca nu mai poti avea un copil. noi ne-am gandit un an pana sa luam decizia, este momentul potrivit sau nu, el vroia sa-si schimbe masina, eu vroiam sa investim intr-o afacere, am pus in balanta totul si am ajuns la concluzia ca da, deoarece in ritmul asta nu-l vom avea niciodata, vom putea creste un copil si vom putea face toate planurile pe care le avem.

| fsdfdsfdsf a răspuns:

. Oameni care nu gandesc...Adica inainte sa faci un copil trebuie sa te gandesti " Ma cu ce'l cresc, bani am?".

| PisicaAristocrata a răspuns:

Din pacate, astfel de oameni traiesc fix vis-a-vis de mine, pe strada. Stiu cam cat de greu se descurca. Exista un dram de dreptate in enuntul tau, ar trebui sa fie mult mai responsabili acesti oameni inainte sa faca multi copii.De fapt, fiecare ar trebui sa poata sa asigure copilului un trai echilibrat, inainte sa-l aduca pe lume.

| fly a răspuns:

De cele mai multe ori este vorba de familii care provin din mediile rurale sau cu putine studii; este o situatie care ii afecteaza in primul rand pe copiii acestor familii.Cineva ar trebui sa le explice. dar in anumite cazuri nu cred ca explicandu-le situatia s-ar putea schimba; asa ca singura solutie pentru un viitor diferit este educatia; adica copii acestor familii trebuiesc ajutati pentru a mg la scoala; asa ei vor avea posibilitatea de a schimba probabil "traditia"familiei.Aici trebuie sa intervina statul prin sistemele sociale mai bine organizate, cu mai multe fonduri pentru acesti copii care nu au nici o vina ca s-au nascut in asa familii si care au dreptul la invatamant pentru a putea da lor si tarii noastre un viitor mai bun! Asta cred.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt dintr_o familie cu 8 frati si la un moment dat fratii mei mai mari l-au intrebat pe tata tata de ce ai facut atatia copii daca nu ai ce sa le oferi cu ce sa-i ajuti?